עוגת שיש שווה ביותר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שיש נוטלה

עוגת שיש שווה ביותר

תשכחו מכל עוגות השיש שהכרתם עד היום העוגה הזאת מדהימה,תכירו את עוגת הבית שלי היא נהדרת, ממכרת הטעם שלה נהדר, זאת אחת העוגות שאני אוהבת להכין כל הזמן. עוגת שיש מהירה מעולה וקלה במיוחד.

תבנית קוטר 20

מרכיבים:

150 ג` חמאה
3 ביצים גדולות
220 ג` סוכר (כוס + כף)
2 כפיות סוכר וניל
כפית תמצית וניל
280 ג’ כוסות קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
250 מ”ל שמנת מתוקה (כוס)
2 כפות ממרח ממרח שוקולד

הכנות:

1. את החמאה להוציא מהמקרר 15 דקות לפני שמתחילים. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.,

2. בקערת המיקסר לשים את החמאה סוכר וניל והסוכר להשתמש בוו הגיטרה ולהפעיל את המיקסר על מהירות בינונית כשתי דקות, להוסיף את תמצית הוניל ואת הביצים אחת אחת, להמתין שביצה אחת נבלעת ואז להוסיף עוד אחת.

3. לערבב קמח ואבקת אפייה, להוסיף למיקסר לסירוגין פעם מהקמח ופעם מהשמנת המתוקה, לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

4. להוציא 3 כפות גדושות מהעיסה לקערה להוסיף את הממרח שוקולד ולערבב לעיסה אחידה.

5. עכשיו משחקים, לשמן את התבנית לשים בתבנית חלק מהעיסה הבהירה להוסיף מהכהה וככה להמשיך עד ששתי העיסות נגמרות, קצת לערבב פה ושם.

6. לאפות 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא נקי.

*7. אפשר להגיש את העוגה כמו שהיא, אפשר למרוח ממרח שוקולד מעל או לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה, אפשרות נוספת לקרם שוקולד, לשים בקערה 100 ג’ קוביות שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה להכניס למיקרו ולהמיס עד שהכל חלק, את הקרם לצקת על העוגה באופן שווה.

בתמונות מופיעים בנוסף כדורי שוקולד לילדים.

כדאי לדעת ש…
העוגה נשמרת על השיש בקופסא סגורה כ 3 – 4 ימים, ניתן להקפיא, שמן לא מתאים, הנה עוגת שיש טובה על בסיס שמן, במקום השמנת אפשר לשים מיץ תפוזים, זה משפיע על הטעם של העוגה. לפרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה. העיסה לא נוזלית אלא די מוצקה לא חסר כלום הכל בסדר.

51579 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש שווה ביותרעוגת שיש שווה ביותרעוגת שיש שווה ביותרעוגת שיש שווה ביותר

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : ” בעלי השבוע רצה גיוון בעוגות של שבת ועשיתי את העוגה הזו שיצאה מדהימה וטעימה מאודדדד!!!!בנוסף עשיתי את העוגיות שקדים מייפל שגם הן יצאו טעימות מאוד וגם השבת לא וויתרתי על הרולדות הנפלאות שלך. תודה לך על האתר וכל המתכונים שעוזרים לנו לגוון ולקבל מחמאות מכל הסובבים.”

אהובה : “עוגה נהדרת, טעימה מאד:)”

דורית : “ואווווו איזו עוגה טעימה!!!!!! קלה להכנה. עשירה בטעמים! בעלי אמר שהיא יצאה פשוט אליפות!!”

חמוטל : קוסמת? כנראה שכן… כל מה שאני מנסה יוצא פיקס.. והעוגה הזו הפכה לעוגה הצהלית. תבנית אינגלישקייק אחת לחיילת ואחת לחייל

ניצן : העוגה יצאה כל כך טעימה שכבר הספיקה להתחסל! אהבתי מאוד את האתר! בהצלחה:)

שם*: היי ניקי קודם רציתי להודות לך על האתר המהמם הזה את פשוט אלופההה!ושנית הכנתי היום את העוגה עם נוגט אגוזים של עלות השחר ויצא לי טעים בטרוףףף!!!אין על המתכונים שלך תמיד יוצאים מוצלחים .

אורית : העוגה הכי טעימה שבעלי הכין אי פעם!!! התמכרנו!

דובשנית :  אומנם אני מעדכנת בדיליי אבל רק רציתי לומר שזו פשוט אחת העוגות!!!!  תודה ניקי אין עלייך ♥!

טניה: “ניקי,העוגה מדהימה !! עוגת השיש הכי טובה שהכנתי עד עכשיו !!”

מורן : “חוזרת לעדכן שהעוגה יצאה פצצה :)”

370
תגובות

  הרשם  
עדכן
שם

מדההההים כמה שהעוגה קלה וטעימה

בת חן

אפיתי היום- יצאה טעימה ואוורירית.תודה 🙂

נטע לי

הי ניקי
הכנתי חדשה כי נלחצתי (זרקתי את הקודמת לפני שענית לי) לא יודעת למה נלחצתי…(בדרכ אני די קולית…) אחר כך כשארגנתי את המטבח קלטתי ששפכתי בערך 3/4 קופסת שמנת ולא את כל התכולה….בזמן ההקצפה שקית הסוכר וניל החליקה לי לתוך המיקסר….לא יודעת מה קרה…
אבל הילד שלי אמר שהאוכל של הצהריים היה מדהים( קציצות אפויות ופתיתים אדומים) אז… הכל טוב. חוצמזה העוגה מריחה טוב…למרות הכל… שוב ת ו ד ה.

שרון

ניקי שלום לך.
אני קוראת קבועה באתר שלך ואף מבצעת. יקיריי נהנים מהמתכונים שלך כבר יותר משנה, ועל כך תודה מכל הלב.
שאלה לי אליך. עשיתי את עוגת הנוטלה פעמים רבות בעבר והיא מוצלחת מאד.
הפעם כפי הנראה מבלבול, המסתי את החמאה במיקרו – בטעות. ניסיתי להקציף עם הסוכר, אך בלילה קציפתית לא הופיעה. מה דעתך? האם ניתן להמשיך כך? זו אולי שאלה טיפשית, אך אני לא אופה מדופלמת.
תודה על תשובתך, על המתכונים, על הסבלנות ועל האהבה הרבה שאת מעניקה למתכונייך – זה ניכר בתוצאות ובתגובותייך.
יום נעים לך עד כמה שניתן ביום שכזה.

לירז

היי ניקי,
רציתי לדעת אם אפשרי להכין את המתכון במקציף ידני, ההקרמה של החמאה ועיבוד כל החומרים יצא טוב לדעתך בידני?

רוית

ניקי שלום, כדי שיהיה פרוה האם אפשר לשים שמן במקום חמאה? ריצ’ אני בטוחה שיצליח במקום שמנת מתוקה

לירון

היי ניקי,
הכנתי הרגע את העוגה , משום מה המרקם שלה לא יצא נוזלי
היה קשה לסדר בתוך התבנית….
בדר”כ עוגות בחושות הם נוזלית ונשפכות יפה לתוך התבנית כאן המרגם היה די סמיך.
האם זה בסדר?
הכנסתי לתנור.
מקווה שזה יצא בסדר…..
תודה.

1 2 3 24