עוגת שיש שווה ביותר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שיש נוטלה

עוגת שיש שווה ביותר

תשכחו מכל עוגות השיש שהכרתם עד היום העוגה הזאת מדהימה,תכירו את עוגת הבית שלי היא נהדרת, ממכרת הטעם שלה נהדר, זאת אחת העוגות שאני אוהבת להכין כל הזמן. עוגת שיש מהירה מעולה וקלה במיוחד.

תבנית קוטר 20

מרכיבים:

150 ג` חמאה
3 ביצים גדולות
220 ג` סוכר (כוס + כף)
2 כפיות סוכר וניל
כפית תמצית וניל
280 ג’ כוסות קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
250 מ”ל שמנת מתוקה (כוס)
2 כפות ממרח ממרח שוקולד

הכנות:

1. את החמאה להוציא מהמקרר 15 דקות לפני שמתחילים. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.,

2. בקערת המיקסר לשים את החמאה סוכר וניל והסוכר להשתמש בוו הגיטרה ולהפעיל את המיקסר על מהירות בינונית כשתי דקות, להוסיף את תמצית הוניל ואת הביצים אחת אחת, להמתין שביצה אחת נבלעת ואז להוסיף עוד אחת.

3. לערבב קמח ואבקת אפייה, להוסיף למיקסר לסירוגין פעם מהקמח ופעם מהשמנת המתוקה, לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.

4. להוציא 3 כפות גדושות מהעיסה לקערה להוסיף את הממרח שוקולד ולערבב לעיסה אחידה.

5. עכשיו משחקים, לשמן את התבנית לשים בתבנית חלק מהעיסה הבהירה להוסיף מהכהה וככה להמשיך עד ששתי העיסות נגמרות, קצת לערבב פה ושם.

6. לאפות 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא נקי.

*7. אפשר להגיש את העוגה כמו שהיא, אפשר למרוח ממרח שוקולד מעל או לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה, אפשרות נוספת לקרם שוקולד, לשים בקערה 100 ג’ קוביות שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה להכניס למיקרו ולהמיס עד שהכל חלק, את הקרם לצקת על העוגה באופן שווה.

בתמונות מופיעים בנוסף כדורי שוקולד לילדים.

כדאי לדעת ש…
העוגה נשמרת על השיש בקופסא סגורה כ 3 – 4 ימים, ניתן להקפיא, שמן לא מתאים, הנה עוגת שיש טובה על בסיס שמן, במקום השמנת אפשר לשים מיץ תפוזים, זה משפיע על הטעם של העוגה. לפרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה. העיסה לא נוזלית אלא די מוצקה לא חסר כלום הכל בסדר.

48829 צפיות 78 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש שווה ביותרעוגת שיש שווה ביותרעוגת שיש שווה ביותרעוגת שיש שווה ביותר

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : ” בעלי השבוע רצה גיוון בעוגות של שבת ועשיתי את העוגה הזו שיצאה מדהימה וטעימה מאודדדד!!!!בנוסף עשיתי את העוגיות שקדים מייפל שגם הן יצאו טעימות מאוד וגם השבת לא וויתרתי על הרולדות הנפלאות שלך. תודה לך על האתר וכל המתכונים שעוזרים לנו לגוון ולקבל מחמאות מכל הסובבים.”

אהובה : “עוגה נהדרת, טעימה מאד:)”

דורית : “ואווווו איזו עוגה טעימה!!!!!! קלה להכנה. עשירה בטעמים! בעלי אמר שהיא יצאה פשוט אליפות!!”

חמוטל : קוסמת? כנראה שכן… כל מה שאני מנסה יוצא פיקס.. והעוגה הזו הפכה לעוגה הצהלית. תבנית אינגלישקייק אחת לחיילת ואחת לחייל

ניצן : העוגה יצאה כל כך טעימה שכבר הספיקה להתחסל! אהבתי מאוד את האתר! בהצלחה:)

שם*: היי ניקי קודם רציתי להודות לך על האתר המהמם הזה את פשוט אלופההה!ושנית הכנתי היום את העוגה עם נוגט אגוזים של עלות השחר ויצא לי טעים בטרוףףף!!!אין על המתכונים שלך תמיד יוצאים מוצלחים .

אורית : העוגה הכי טעימה שבעלי הכין אי פעם!!! התמכרנו!

דובשנית :  אומנם אני מעדכנת בדיליי אבל רק רציתי לומר שזו פשוט אחת העוגות!!!!  תודה ניקי אין עלייך ♥!

טניה: “ניקי,העוגה מדהימה !! עוגת השיש הכי טובה שהכנתי עד עכשיו !!”

מורן : “חוזרת לעדכן שהעוגה יצאה פצצה :)”

370
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלי

הי ניקי
זכורה לי עוגת שייש נוטלה במתכון קצת שונה שמספיק ל 2 תבניות אינגליש קייק. משום מה אני לא מוצאת אותה והיא זכורה לי כנהדרת!
אשמח למתכון אם תזכרי במה מדובר

לילך נאור

הי ניקי אין כמוך ילדים רוצים לעשות עוגה ביחד אז חשבתי לעשות אותו אבל אין לי כרגע שוקולד נוטלה אפשר לעשות בבקשה עם שוקולית של עלית

סימה

היי ניקי יכול להיות שהעוגה מוכנה בחצי שעה על חום 180? כתבת 50 דקות

נטע

הי ניקי,
אני מכורה וותיקה לאתר שלך…. תודה על כל המתכונים הנהדרים!
אני מחפשת עוגה טובה שתהיה יציבה וגם גבוהה יחסית (הילד רוצה עוגת יומולדת של בית, רציתי לעשות מתבנית מוארכת ועמוקה). נראה לך שיתאים? אם לא, אשמח לקבל הפנייה לעוגה אחרת שיכולה להתאים. המון תודה!!!

רחלי

הי ניקי מה שלומך? יש לך המלצה לעוגה בחושה שתתאים לתבנית חד פעמית מלבנית (בגודל A4)? צריכה משהו טעים לערב הורים בבית הספר.. תודה מראש!

אנה

עוגה חלומית!
ממליצה עליה בחום, תודה לך ניקי 🙂

רויטל

פעם ראשונה שעושה משהו. טירונית באפיה.
באיזה מצב החמאה צריכה להיות-נוזלית,קרה חתוכה לקוביות?