עוגת קרמבו
אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים כמה שהיא פשוטה היא מדהימה הכי קלה שיש טעם של שוקולד עם מוס וניל.
תמיד שאני מכינה אותה מבקשים ממני את המתכון. מה שיפה במתכון הזה שאפשר להכין מספר ימים מראש ולשמור בהקפאה. עוגת מוס קלה להפליא וגם נראית נפלא. מחפשים עוגה יפהפייה לאירוח ? זה המתכון לאורחים.
יש כאן התעסקות של 20 דקות בערך זה כל הסיפור ותראו איזה עוגה יפה ללקק ת'אצבעות, לפעמים אני מתחרטת שאני לא מכינה שתי עוגות אחת שתיהיה בהקפאה כי השנייה מתחסלת מהר מידי.
תבנית 24
מרכיבים:
2 ביצים
100 ג' סוכר (חצי כוס)
3 כפות אבקת שוקולית
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
80 מ"ל שמנת מתוקה (שליש כוס)
140 ג' קמח (כוס)
מוס:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
120מ"ל חלב (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
קרם שוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה 32% (חצי כוס + 2 כפות)
150 ג' שוקולד מריר
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להקציף את הביצים והסוכר כדקה להוסיף שמן, שמנת, אבקת שוקולית ובסוף את הקמח, להקציף במהירות נמוכה לבלילה אחידה וחלקה.
3. לשמן תבנית להעביר את הבלילה לאפות כ 20 דקות ולצנן.
4. להקציף את השמנת, חלב ואינסטנט למוס יציב, למרוח את המוס באופן שווה על הבסיס ולהקפיא לשעה.
5. לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף את השמנת ולהמיס במיקרו לערבב לקרם שוקולד אחיד וחלק, לצקת את הקרם על העוגה באופן שווה, לקרר כמה שעות.
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את העוגה לשבוע. לא חייבים להשתמש במיקסר להכנת הבסיס אפשר להכין עם מטרפה.
כיף להתפנק בפרוסה מעוגה מושקעת ומיוחדת במרקם ובטעם.
סך כל העוגה 48 יחידות אנרגיה ( יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
אם נפרוס את העוגה ל16 פרוסות כל פרוסה מכילה כ300 קלוריות.
מי אמר פינוק מיוחד פעם ב?.. בדיוק!
גולשים מכינים וממליצים:
עדן : "הכנתי אתמול ויצאה מעולה. לא חשבתי שיהיה פשוט ככה. תודה על עוד מתכון פשוט וטעים."
רחל : "הכנתי תעוגה לשבת. קיבלה מלא מחמאות. קלה להכנה. ניראית פצצה… בקיצור עוד מתכון מעולה של ניקי…"
אילה : "אחת העוגות אם לא ה..!!
תודה על עוד מתכון מנצח!!!"
נילי : "איזו עוגה מעולה!
הכנתי כקינוח לארוחה האחרונה בסוכה לשנה זו. כולם נהנו מאוד. בעלי אמר שהעוגה הזו טובה יותר מכל עוגות הקונדיטוריה. מומלצת בחום!"
מירי : "הכנתי את העוגה, פשוט אליפות:)
בכלום עבודה עוגה מרשימה ויפהפיה
תודה רבה על מתכונים קלים להכנה ונראים מעולהה"