


עוגת אגוזים וקינמון
עוגת אגוזים וקינמון, “מתי את עושה עוגת אגוזים ? עשיתי לא מזמן אולי עוגה אחרת ? אבל מתחשק לי עוגת אגוזים אולי תכיני ? הדיאלוג הזה מתרחש לעיתים קרובות בין בעלי לביני שמאוד אבל מאוד אוהב עוגות עם אגוזים ומבקש אותן כמה שיותר.
אינגליש קייק / קוגלהוף 18
מרכיבים:
2 ביצים
כוס סוכר
שמנת חמוצה
חצי כוס שמן
כוס קמח תופח
כוס אגוזים גרוסים
חצי כפית קינמון
הכנות:
1. להקציף ביצים, סוכר ושמנת, להוסיף את השמן תוך כדי הקצפה. לערבב את הקמח’ קינמון והאגוזים ולהוסיף, להקציף עד שהתערובת אחידה.
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : יצא להיט! הכנתי הערב, חיכיתי שיצטנן ועכשיו טעמתי: בכל סוף של ביס הפה נשאר עם טעם של עוד ואי אפשר להפסיק לאכול!!! פשוט מצויינת! אני כבר צרכה לבדוק מה אני מכינה מחר בבוקר כי מעבר לזה כבר לא ישאר מהעוגה הזו כלום לאחר כך..
יהודית : הכנתי את העוגה , יצאה מעולה., טעימה מאוד.
מיכל : “עוגה מאוד טעימה וקלה להכנה!”
סורי על ההפרעה ניקי אני רואה שיש לי רק חצי כוס אגוזים יש מה לעשות איתה?
בוקר טוב
לגבי השמנת חמוצה, יש לי גביע של שמנית כמו לבן כתוב שמנת חמוצה 15% זה מתאים?
כמה תפוזים במקום השמנת חמוצה? כוס? אפשר קלמטינה?
יש לי תבנית אינגליש קייק מסילקון שיש בה יותר נפח ויש לי תבנית עגולה של 24 אפשר עזרה ביחס של הכמויות??
ניקי בוקר טוב
אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה סוכר וכמה מיץ תפוזים?
היי ניקי,
תודה על המתכונים המעולים!
רוצה להכין בגרסת פרווה, ראיתי שכתבת בתגובות האחרות להחליף שמנת במיץ תפוזים,
כמה מ”ל מיץ תפוזים צריך לשים במקום השמנת?
תודה רבה!
היי ניקי!
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
תודה מראש ושבוע טוב ובריאות טובה