עוגת חלבה
יש איזה שהוא קסם טעם מיוחד בעוגה שמכינים לשבת , כל סוף שבוע לשבור את הראש מחדש איזה עוגה מכינים ובאיזה טעם היא אמורה להיות, ולמה דווקא עוגה
מה עם מאפינס ? אבל התחשק לי להכין עוגת חלבה רכה זהובה טעימה במיוחד מהסוג שמתחסל במהירות ואז אני יכולה להכין עוד אחת אז בכלל זכיתי 🙂
תבנית 24
מרכיבים:
4 ביצים מופרדות
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס שמן
כוס שערות חלבה מפוררות
300 ג' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
הכנות:
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, להוסיף אחד אחד את החלמונים, להוסיף את שאר המצרכים לפי הסדר ולהקציף במהירות נמוכה עד שהבלילה חלקה.
2. חום בינוני 180 מעלות 45 דקות.