עוגת קלמנטינות גבוהה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת קלמנטינות גבוהה

עוגת קלמנטינות גבוהה

עוגת קלמנטינות גבוהה, יש לי תבנית סיליקון חדשה איזה כיף לי. (לכל מי שלא יודע איזו מתנה לקנות לי בחנוכה אני מוותרת על היהלומים בתמורה לתבנית סיליקון, ברור שזה רמז לבעלי)
טוב היא לא כל כך חדשה אבל לא יצא לי להשתמש בה. חמתי הביאה לי אותה מארה”ב, היא נראית בדיוק כמו סיר פלא אבל מסיליקון, נתקלתי בה השבוע והתחלתי לדמיין את העוגה שאני עומדת להכין, עוגת קלמנטינות זהובה רכה וגבוהה שמוגשת עם אבקת סוכר. שלי מתחיל לעבוד אני חייבת להכנס למטבח ואיזה עוגת נהדרת יצאה מהתבנית הזאת…

גודל תבנית: 26″

מרכיבים:

4 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי
3/4 כוס שמן
2 ורבע כוסות קמח תופח
קורט מלח

הכנות:

1. להתחיל להקציף את הביצים ולהוסיף באיטיות את הסוכר, להקציף במהירות גבוהה לפחות 5 – 6 דקות, התערובת תופחת מאוד ומסמיכה.

2. להנמיך מהירות ולהוסיף, מלח, מיץ וחצי מכמות הקמח, שמן ואת שארית הקמח, להקציף עד שהבלילה חלקה.

3. לצקת את הבלילה לתבנית משומנת, חום בינוני 180  מעלות בתנור שחומם מראש בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

26702 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת קלמנטינות גבוהה

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : הכנתי העוגה יצאה ממש טעימה !!!

דנה : “הכנתי אותה שוב בפעם המי-יודע-כמה יצאה מעולה!הפעם השתמשתי בקמח שיפון ועדין יצאה סוווף!”

נעמה : “היי ניקי המקסימה
העוגה הזו הזכירה לי טעמי ילדות- סבתא שלי מגישה לנו עוגה שנאפתה טוב טוב בסיר פלא.. פשוטה אבל טעימה!!
היה כיף לנצל את הקלמנטינות שכמעט הלכו לפח ולעשות מהן עוגה נהדרת!”

נועה : “הכנתי היום בפעם השניה, מתכון פשוט להכנה ומעולה :)”

ממ : ” ניקי יקרה, העוגה רכה ועסיסית, פשוט מעולה!
אין על המתכונים שלך!!
מגוונים, מדוייקים,קלים להכנה ובעיקר טעימים טעימים.
אני כבר 3 שנים נהנית ממתכונייך וכמובן גם משפחתי שלא מאמינה איך השתדרגתי עם הזמן בגיוון המאכלים על שולחן החג ועם עוגות ומאכלים לשבת ובכלל…כמה טוב שאת כאן.”

פרח : “עוגה מדהימה. רכה רכה ונימוחה. עשיתי עם קמח מלא והוספתי קצת ממרח שוקולד לשיש. יצאה מהמם!”

קרן : “איזה כיף, העוגה כבר יצאה מהתנור, בדרך לתנור הבראוניז שוקולד, על הכיריים מתבשל לו מרק בטטה וגזר, בינתיים בתנור קוגל תפוחי אדמה ובמסננת מחכה בסבלנות להורדת כל מי הבישול הכרישה לפני הפיכתה לקציצות.
כמה כיף לי שיש אותך 🙂 זה מה נקרא תענוג יום שישי!”

מורן : “תודה ניקי,על עוד מתכון נפלא. עוגה מדהימה !! מכינה אותה בכל חורף.”

שרה : “הכפלתי את כמות העוגה
היה טעים ו…העוגה נגמרה!
תוך שעה.
תודה רבה”

94
תגובות

  הרשם  
עדכן
פרח

עוגה מדהימה. רכה רכה ונימוחה. עשיתי עם קמח מלא והוספתי קצת ממרח שוקולד לשיש. יצאה מהמם!

מעיין

העוגה הזו פשוט מדהימה!!! לא ציפיתי שהיא תהיה עד כדי כך טעימה, רכה, עסיסית ואוורירית!! פשוט מושלם

אבישג

עוגה נפלאה! רכה מאוד וגבוהה מאוד ממש ממש טעימה! מומלץ בחום

יפה

צריך להפריד ביצים??

נתי

ערב טוב ניקי. יש לי בבית מיץ קלמנטינות של פריגת, לא מהסוג הסחוט טרי שנשמר במקרר, אלא מהסוג שמונח על המדפים (כדוגמת מיץ ענבים של פריגת). האם זה בסדר למתכון זה, או שכדאי לקנות מיץ קלמנטינות סחוט טרי? תודה מראש.

איללה

הכנתי. פשוט מעולהה חבלז

גבריאל

היי ניקי,
בזמנו ראיתי פטנט של קרין גורן שהופכים את העוגה על בקבוק ונותנים לה להתקרר כדי שהיא לא תיפול, זה תקף גם לגבי העוגה הזו?
תודה.