עוגת קוקוס שיש
עוגת קוקוס רכה ונהדרת בלי חמאה אלא על בסיס שמן, עם נגיעות של שוקולית פה ושם ואיזה טעם נהדר יש לה. 45 דקות והיא מוכנה מפיצה ריח טוב טעימה ומומלצת. עוגה מושלמת במיוחד לאוהבי הקוקוס.
תבנית : אינגליש קייק / קוגלהוף קטנה
הכנות:
- 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשים במיקסר את הביצים והסוכר להקציף במהירות גבוהה כשתי דקות.
3. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף שמן, מעדן וניל ואת החלב ולערבב לבלילה חלקה, להוסיף את הקוקוס ואת הקמח ולהמשיך לערבב עד שהכל חלק.
4. להוציא כשליש כוס מהבלילה ולערבב עם השוקולית והקקאו, לשמן תבנית להעביר את הבלילה הלבנה לתבנית להוסיף את הבלילה הכהה מעל מעט לערבב, להרים את הבלילה הלבנה מלמטה למעלה בעזרת סכין לשחק קצת עם הבלילות לא יותר מידי שישארו שני צבעים.
*5. להכניס לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
כדאי לדעת ש..
אפשר לוותר על אבקת השוקולית ולהכין עוגת קוקוס, אפשר להחליף את החלב והמעדן בשמנת מתוקה 250 מ"ל או ריץ לפרווה.
גולשים מכינים וממליצים:
מלי : "זו עוגה מעולה, אצלי במטבח היא מככבת ואני מראש מכינה כמות כפולה, כי העוגה נטרפת. ובכלל, כל המתכונים שלך אליפות (הגזר, העוגות מוס, טירמיסו, מתכוני העוף, הפשטידות) מעולים, קלים וטעימים!!! אצלנו את מככבת :)"