עוגת תפוזים שוקולד וקינמון
אחת העוגות הכי מבוקשות באתר אני קוראת לה "אופס יש אורחים בדרך" זאת עוגה קלאסית להכניס בזריזות לתנור ולהוציא אחרי 40 דקות והיא מריחה נפלא, כשהילדים היו קטנים הייתי מכינה אותה המון היא מתחסלת ברגע שהיא יוצאת מהתנור.
עוגת תפוזים רכה ועסיסית עם תוספת נהדרת של קינמון שמכינים בפחות משעה ובינתיים כל הבית מוצף בריחות פרדס וקינמון, מתכון מנצח לעוגה קלאסית שאי אפשר לעמוד בפניה ואפילו רועי שרק קם מהשינה הלך בעקבות הריח הטעים.
שתי הפרוסות שרואים בתמונות נעלמו תוך 10 שניות "אמא עוגה שווה בטירוף" שיחקתי אותה 🙂
2 אינגליש קייק
מרכיבים:
4 ביצים L
200 ג' סוכר (כוס)
180 מ"ל מיץ תפוזים (3/4 כוס)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס )
כפית תמצית וניל
קורט מלח
300 ג' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
כף אבקת שוקולית
כפית קינמון
כף סוכר חום דמררה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן את התבנית.
2. לטרוף / לערבב ביצים סוכר, שמן, מיץ, וניל, קמח ולערבב לתערובת אחידה וחלקה.
3. אפשרות נוספת הכנה במיקסר:
בעזרת וו הבלון להקציף במהירות בינונית ביצים וסוכר, להוסיף מיץ תפוזים, שמן, וניל להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק, להוסיף את הקמח ולהמשיך להקציף במהירות נמוכה עד שהקמח נבלע בתערובת.
4. להוציא כחצי כוס קצת יותר מהתערובת להוסיף אבקת שוקולית, קינמון וסוכר חום.
5. עכשיו אפשר אפשר לשחק לשים מהבלילה הבהירה ולהוסיף מהכהה להמשיך כך עד ששתי התערובות נגמרות, לנער בעדינות את התבנית לאפות כ 40 – 45 דקות, מומלץ לבדוק עם קיסם במרכז העוגה במספר מקומות.
גולשים מכינים וממליצים:
שירן : "ייייישששששש הצלחתייייי!!!!!
יצא משהו משהו!!!!
הבית מריח נהדר והטעם משגע"
סימה : עוגה קלילה , רכה , טעימה מאוד ( דומה לעוגת שיש שלך שגם עליה אני לא מוותרת ) .תודה .
שם : שלום ניקי, תודה על האתר המושקע והמקסים. אני אף פעם לא מתאכזבת כשאני מנסה מתכון כלשהו. העוגה הזו באה לי טוב. הייתי צריכה מתכון מהיר, קליל עם חומרים זמינים בבית. האמת היא שלא היה לי מיץ תפוזים אלא לימונענע. הכנתי ויצא עסיסי ומלא טעמים מיוחדים… מומלץ!
הגולשת בכיוון חיובי הכינה את העוגה ללא גלוטן:
"לכל רגישי הגלוטן!!!
העוגה הזאת מדהימה פשוט!! לקחתי קמח אורז קצת קורנפלור וקמח קונדיטור פלוס א. אפיה. שאר המצרכים זהה ויוצאת עוגה טעימה להפליא, אוורירית, טעימה.
תודה ניקי!!!!"
דסי : "הכנתי ושלחתי להורים לחג… כולם התלהבו ושאלו מאיפה המתכון…וכמובן שהתשובה זה ניקי!
תודה רבה!!"
חגית : "ניקי את מבורכת אצלי יום יום
אין יום שאני לא משתמשת במתכונים.
יצא לי 2 עוגות גבוהות יפיפיות!"
מור : "עוגה מ ו ש ל מ ת !!!
פעם שנייה השבוע שאני מכינה אותה, חוסלה בדקות.
ניקי כרגיל את אלופה ואין עלייך!!!"
שירה : "זו הפכה להיות ה-עוגה לשבת…
מביאה אותה איתי לכל אירוח מרוב שאוהבים אותה
וכמה קל!
תודה רבה!!!"
יהודית : "מדהימה!! נדירה ברכות ובספוגיות שלה. טעמים עדינים. וואו."