עוגת שיש ריבת חלב
מי אמר שעוגת שיש חייבת להיות עם שוקולד ואם לא בא לי ? אני אוהבת לנסות טעמים חדשים ומפתיעים ולפעמים מתברר ששווה לקחת סיכונים…
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
3 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
100 ג' חמאה בטמ"פ החדר
270 ג' קמח תופח (2 כוסות פחות כף)
250 מ"ל שמנת מתוקה
רבע כוס סירופ מייפל
קורט מלח
מילוי:
כף ריבת חלב
חצי כפית קינמון
כפית סוכר חום
הכנות:
2. להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה ולערבב עם מצרכי המילוי.
3. לצקת חלק מהתערובת הבהירה לתבנית, להוסיף מהבלילה הכהה וחלק מהבהירה וכך להמשיך, להכניס כפית לעומק הבלילה ולהפוך מעט פעמיים שלוש.
4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
גולשים מכינים וממליצים:
לירון : הכנתי את זה, יצא מדהים!! עוגה רכה, עשירה וכל-כך טעימה שלא החזיקה מעמד אפילו חצי יום… קישטתי אותה למעלה עם פקאנים, אגוזים טחונים ואבקת סוכר בערך רבע שעה לפני סוף האפייה…:) תודה רבה!