עוגת שיש ריבת חלב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שיש ריבת חלב

עוגת שיש ריבת חלב

מי אמר שעוגת שיש חייבת להיות עם שוקולד ואם לא בא לי ? אני אוהבת לנסות טעמים חדשים ומפתיעים ולפעמים מתברר ששווה לקחת סיכונים…

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

3 ביצים
200 ג’ סוכר (כוס)
100 ג’ חמאה בטמ”פ החדר
270 ג’ קמח תופח (2 כוסות פחות כף)
250 מ”ל שמנת מתוקה
רבע כוס סירופ מייפל
קורט מלח

מילוי:
כף ריבת חלב
חצי כפית קינמון
כפית סוכר חום

הכנות:

1. להקציף ביצים, סוכר וחמאה לתערובת אחידה. להוסיף את השמנת, מייפל ומלח. להוסיף במינימום עירבוב את הקמח.

2. להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה ולערבב עם מצרכי המילוי.

3. לצקת חלק מהתערובת הבהירה לתבנית, להוסיף מהבלילה הכהה וחלק מהבהירה וכך להמשיך, להכניס כפית לעומק הבלילה ולהפוך מעט פעמיים שלוש.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.

10648 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש ריבת חלב

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : הכנתי את זה, יצא מדהים!! עוגה רכה, עשירה וכל-כך טעימה שלא החזיקה מעמד אפילו חצי יום… קישטתי אותה למעלה עם פקאנים, אגוזים טחונים ואבקת סוכר בערך רבע שעה לפני סוף האפייה…:) תודה רבה!

45
תגובות

  הרשם  
עדכן
רויטל

שלום ניקי, עוגת השיש ריבת חלב נראת מדהימה,

איך אני הופכת אותה לעוגה ללא גלוטן?
מה במקום הקמח?

תודה רבה,והמתכונים שלך נפלאים

הדר

היי ניקי,
במידה ואני רוצה להפוך את העוגה לפרווה, אני משתמשת בשמנת צמחית, במקום החמאה במידה ואין לי מחמאה זה יצא בסדר עם מרגרינה?

דינה

הי ניקי,
הכנתי את העוגה. מספר שאלות-
הבלילה יצא לי די סמיכה- האם כך צריכה להיות?? העוגה יצאה טעימה אבל קצת דחוסה.
בנוסף, האם צריך לשמור בקירור עוגות מסוג זה עם שמנת וחמאה? אם אני מכינה אותם ביום שישי ונניח אני רוצה לשמור ליום ראשון .?
תודה

לירון

הכנתי את זה, יצא מדהים!! עוגה רכה, עשירה וכל-כך טעימה שלא החזיקה מעמד אפילו חצי יום… קישטתי אותה למעלה עם פקאנים, אגוזים טחונים ואבקת סוכר בערך רבע שעה לפני סוף האפייה…:) תודה רבה!

מיכל

הי ניקי,
יש מצב שאת כותבת את כמות הקמח גם בקמח רגיל עם אבקת אפיה? בכל פעם שאני רואה מתכון עם קמח תופח, אני צריכה לחפש בתגובות שלך את התשובה לשאלה הזו. וכאן עדיין אין…

עליזה

האם המייפל חובה?
האם הסוכר חום חובה?

לורטה

האם אפשר להכין גם קאפקייקס מהעוגה הזו ומשאר העוגות הבחושות?
האם אפשר להקציץ את החלבונים עם הסוכר ואז להוסיף לפי הסדר ל המתכון את היתר?