עוגת שיש ריבת חלב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שיש ריבת חלב

עוגת שיש ריבת חלב

מי אמר שעוגת שיש חייבת להיות עם שוקולד ואם לא בא לי ? אני אוהבת לנסות טעמים חדשים ומפתיעים ולפעמים מתברר ששווה לקחת סיכונים…

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

3 ביצים
200 ג’ סוכר (כוס)
100 ג’ חמאה בטמ”פ החדר
270 ג’ קמח תופח (2 כוסות פחות כף)
250 מ”ל שמנת מתוקה
רבע כוס סירופ מייפל
קורט מלח

מילוי:
כף ריבת חלב
חצי כפית קינמון
כפית סוכר חום

הכנות:

1. להקציף ביצים, סוכר וחמאה לתערובת אחידה. להוסיף את השמנת, מייפל ומלח. להוסיף במינימום עירבוב את הקמח.

2. להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה ולערבב עם מצרכי המילוי.

3. לצקת חלק מהתערובת הבהירה לתבנית, להוסיף מהבלילה הכהה וחלק מהבהירה וכך להמשיך, להכניס כפית לעומק הבלילה ולהפוך מעט פעמיים שלוש.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.

14049 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שיש ריבת חלב

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : הכנתי את זה, יצא מדהים!! עוגה רכה, עשירה וכל-כך טעימה שלא החזיקה מעמד אפילו חצי יום… קישטתי אותה למעלה עם פקאנים, אגוזים טחונים ואבקת סוכר בערך רבע שעה לפני סוף האפייה…:) תודה רבה!

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
אבישי

ניקי:] לשים 2 כוסות קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפייה? תודה.

אבישי

ניקיל’ה עוגה טעימה מאד (-:

דיקלה

יצא מעולה שעתיים אחרי וכבר חוסלה חצי תבנית … את עושה אותנו שמנים ;), רק ההבדל של הצבעים לא יצא לי משהו , כמעט שלא שמים לב שזאת עוגת שיש, מה עשיתי לא בסדר ?? הלכתי לפי ההוראות ??

ליאת

היי ניקי, האם מתאים למאפינס ? שבת שלום

דיאנה

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן – בכמה?

לוטם

הי ניקי,
גם כאן ההקצפה והערבוב זה עם וו גיטרה?

מרי

היי ניקי

שאלה קטנה: את חושבת שזה יהיה טעים עם אני אכין קרם קצפת ואמרח על העוגה כדי שהיא תהיה קצת יותר חגיגית ומרשימה?
הכנתי אותה בלי הקרם כמה פעמים והיא מדהימה ונראה לי שהקרם יכול להוסיף, מה את חושבת?

תודה מראש על התשובה ועל כל המתכונים
מרי 🙂