


עוגת לימון זהובה
עוגה קלה רכה וטעימה, טעם עדין של לימון בשילוב של מתיקות. שני טעמים בעוגה אחת זהובה.
גודל תבנית: 24″
מרכיבים:
100 ג` חמאה רכה
300 ג` סוכר (כוס וחצי)
3 ביצים
3 כפות מיץ לימון
גרידת לימון מלימון שלם
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
שמנת לבישול 10%
קורט מלח
הכנות:
1. להקציף / להקרים חמאה וסוכר במשך 3 דקות. להוסיף את הביצים אחת אחת, להמתין שביצה נבלעת ולהוסיף את הביצה השנייה וכך גם עם השלישית.
2. להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהקמח ולהקציף לתערובת אחידה, להוסיף את הקמח במינימום עירבוב.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וזהובה וקיסם יוצא נקי.
32532 צפיות 1 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
מירב : עוגה מעולה!!
היי ניקי,
האם העוגה יוצאת תפוחה או שניתן להכין בתבנית פאי?
תודה.
ניקי שלום
האם אפשר לחתוך את העוגה ולמרוח בפנים קרם לימון
עוגה פשןט מעולה!! הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק.
גמדים קטנים חיסלו תבנית אחת בעודה חמה, בקושי הצלחתי לשמור את השניה בצד.
נכנסה ישר למועדפים.
תודה ניקי!
עוגה מ ע ו ל ה !!!! טעימה כל כך
הכנתי עכשיו, יצא מעולה!
המהלך ההכנה טעמתי את הבלילה והיא הרגישה לי מאוד מתוקה, אז הוספתי עוד מיץ לימון טרי (בערך עוד 2-3 כפות), היה אפשר אפילו יותר (לאוהבי חמצמץ) 🙂
תודה
מתכון מושלם!
הכנתי לשבת, החלפתי את השמנת במיץ תפוזים ומעל העוגה שוקולד פרה מומס. אין מילים לתאר כמה טעים! ניקי אלפי תודות לך, אין מתכון אחד שלא יוצא אגדה.
היי ניקי,
בדיוק מתחילה את העוגה (רק השבוע כבר הכנתי איזה 8 מתכונים שלך)
האם אפשרי להשתמש גם בשמנת מתוקה? או שחשוב בשמנת 10%?
תודה מראש 🙂