עוגת קוקוס מעולה
אצלי בבית יש מנהג שנתפס עם השנים, חייבת להיות עוגה במטבח יום יום, הילדים מסיימים לאכול צהריים כל אחד הולך לעניינים שלו ואז מתחילות השאלות, "אמא יש משהו טעים ?" נדיר שאין בדרך כלל תמיד תיהיה עוגה או עוגיות שיהיה משהו לנשנש אחר הצהריים. אני מעדיפה עוגות בחושות כי הן נגמרות מהר ואני יכולה להכין עוד עוגה 🙂
תחשבו 4 ילדים יורדים על עוגה המהירות שהיא מתחסלת זה הכי כיף.
הלכתי על קוקוס אני אוהבת איך שהוא משתלב בעוגות נותן יופי של מרקם, יצאה עוגה רכה זהובה, בדיוק העוגה שצריך להכין שבת, מתכון קל פשוט וטעים.
תבנית 24
מרכיבים:
4 ביצים גדולות
200 ג' סוכר ( כוס)
2 כפיות תמצית וניל
240 מ"ל מיץ תפוחים / תפוזים (כוס)
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס שמן)
130 ג' קוקוס (כוס וחצי)
כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לשים את הביצים במיקסר להתחיל להקציף באיטיות כמה שניות ולהוסיף את הסוכר לאט, אחרי שכל הסוכר הוסף לעלות את מהירות המיקסר לבינונית ולהקציף כשתי דקות.
3. להנמיך את המהירות של המיקסר ולהוסיף את התמצית וניל השמן והמיץ תפוחים, להקציף במהירות נמוכה כמה שניות. להוסיף את הקמח, קוקוס והאבקת אפייה ולהקציף עד שהכל אחיד.
4. לשמן תבנית להעביר את העיסה, מעט לנער את התבנית שהיא תתפזר באופן שווה. להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות, העוגה מתייצבת ומזהיבה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את העוגה, העוגה נשמרת 3 – 4 ימים במקום סגור אין צורך במקרר, לא אוהבים קוקוס ? יש כאן מבחר גדול של עוגות