חרוסת לפסח
חרוסת לפסח, שאלו ביקשו ביררו, "מה עם מתכון לחרוסת ניקי ?" עכשיו יש הכל בסדר. אין מתכון אחד לחרוסת כל אחד מכין את החרוסת בצורה שונה.
אחד רק תמרים וצימוקים ואחד חייב להכניס תפוח בפנים ומה עם הסומסום שכחת אותו ? ואי אפשר בלי אגוזים כמובן למרות שיש כאלה שמכינים בלי.
אז בקיצור אין מתכון אחד וכל אחד עושה איך שהוא יודע או מה שאמא שלו לימדה. בשורה התחתונה זה מזה טעים. אני הוספתי את הטאצ' שלי שהחרוסת תראה יצוגית בשולחן כמו שצריך.
25 כדורים
הכנות:
1. במחבת חמה לשים את התירוש והתמרים תוך כדי לערבב עד שהתמרים רכים והתירוש נספג להוריד מהאש.
2. לטחון את כל המצרכים לתערובת חלקה
3. שתי אפשרויות:
להגיש כמו שזה בצורת ממרח או ליצור כדורים : לקרר את התערובת כחצי שעה.
טיפ לכדורים יפים:
לוקחים חתיכות מהתערובת קצת לעגל (לא לטרוח יותר מידי)
כשכל התערובת מחולקת לחתיכות להכניס לפריזר ל 30 דקות. אחרי 30 דקות להרטיב את הידיים וליצור מהחתיכות כדורים מעוגלים ויפים ולצפות באגוזים גרוסים.
גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : ניקי עכשיו הכנתי את החרוסת, אני חייבת לציין שזאת פעם ראשונה שאני מכינה חרוסת והיא יצאה פיגוז!!! אני ממש מתלהבת!! מחכה כבר לערב חג לאכול ממנה… רציתי להגיד לך תודה רבה על המתכונים ( 90% משולחן החג אצלי מורכב מהמתכונים שלך 😉 ) ולאחל לך חג פסח שמח!!!
איה : "יצא טעים ברמות. תודה וחג שמח"
מאירה : "שנה שלישית ברציפות שמכינה את החרות ויוצא אליפות…לא מבינה כמה פחדתי מהמחשבה שצריך להכין…עכשיו??? קלי קלות! תודה על מתכונים מופלאים"