יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים שוקולד

17 אוקטובר 2012
(Visited 61,604 times, 1 visits today)
עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד

הגיע הזמן למתכון דנדש של עוגת שמרים, לא שהראשון לא טוב אבל אני אוהבת לשנות מידי פעם ולהכין משהו חדש
ומה יכול להתחרות בעוגת שמרים חמה שמריחה ריח של אפייה כזה שאומר הגעתי הבייתה והכי מתאים לי שוקו חם עם עוגה ליד. מה בא לכם ? שוקולד או חלבה ואפילו קינמון, ממרח שוקולד הולך נהדר ועכשיו התבלבלתי מרוב כל המילויים יש כל כך הרבה אפשרויות. מה עוד לא הלכתם למטבח ?

מרכיבים:

קילו קמח
50 ג' שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
80 ג' סוכר (4 כפות)
2 כפיות שטוחות מלח
4 כפות אבקת אינסטנט וניל
2 כוסות חלב חמים
4 חלמונים
250 ג' חמאה רכה

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מילוי:
ממרח שוקולד
שערות חלבה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.

2. לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח

אפשרויות הכנה:
הכי בסיסי רולדות שמרים וגם לא עובדים קשה. לחלק את הבצק לארבעה חלקים כל חלק לרדד לריבוע למרוח שוקולד ולגלגל, משם להעביר לתבנית אינגליש קייק, להתפיח כ 15 דקות, בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את ארבע התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות. יוצאות 4 רולדות.

עוד אפשרות רולדות בורג, מקסים ולא קשה להכין. לחלק את הבצק לששה חלקים, כל חלק לרדד למלבן בגודל 23X23, במרכז לשים כף גדושה ממרח שוקולד ולמרוח באופן שווה, אפשר לפזר שערות חלבה לגלגל מעט למתוח הבצק גמיש. בסופו של דבר אורך הגליל 30 ס"מ, להניח את הרולדות אחת על השנייה כמו פלוס (+) גדול וללפף אחת על השנייה.
משם להעביר לתבנית אינגליש קייק ולהתפיח כ 15 דקות.
ההמשך כמו מקודם בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את שלוש התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות יוצאות 3 רולדות בורג.

האפשרות החביבה עליי קראנץ שוקולד שאלו העוגות הכי יפות.
לחלק את הבצק לארבע חלקים, כל חלק לרדד למלבן במרכז לשים כף גדושה ממרח שוקולד ולמרוח באופן שווה על כל הבצק, לגלגל לגליל, לקחת סכין טובה ולחצות את הבצק באמצע ללפף את שני החלקים אחת על השני ולהעביר לתבנית אינגליש קייק. ההמשך כמו מקודם בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את שלוש התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות. יוצאים 4 קראנצ'ים
יש סרטון באתר איך להכין קראנץ שוקולד

כדאי לדעת ש…
ניתן להתפיח את הבצק התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, נכון שכתבתי הרבה אבל ההכנה די פשוטה נסו ולא תאמינו כמה שזה קל, אפשר להשתמש בקמח שמרים אותה כמות. ניתן להקפיא את העוגות אחרי מריחת הסירופ.
אני חותכת כשהעוגה קפואה כמה פרוסות ומכניסה למיקרו זה יוצא נהדר.

עוגת שמרים שוקולדעוגת שמרים שוקולדעוגת שמרים שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : "ניקי!!!
אני אופה לא מעט אבל בצק כזה לא פגשתי עדיין.
כל כיף לעבוד איתו, לא נדבק
מתמסר למערוך כל כך נהנתי שיצאו 5 קראנצים חלבה ופיסטוקים ושוקולד נוטלה
יצא מדהים!!! תודה רבה:)"

סימה : רציתי להודות לך על המתכון הזה, ולעדכן אותך ואת כל מי שרוצה להפוך את המתכון לפרווה: המרתי את החמאה בחצי כוס שמן+כף ואת החלב כוס מים חמימים, ולא תאמיני איזה טעים יצא! בנוסף הבצק תפח מאוד מהר… והכי חשוב- העוגות חוסלו תוך יום:) תודה רבה לך!

אפרת:"ניקי המתכון מדהים. יצאו לי 3 שרוולים של שושנים. פשוט נהדר. תודה רבה"

חני : "וואוו ניקי איזה שמרים!! הריח משגע והטעם בכלל…
שמתי ברולדה אחת ממרח חלבה עם קינמון ובשניה ממרח חלבה עם קפה ואגוזים.
נדירות של מתכון..נכנס למועדפים. תודה ניקי אין עלייך תבורכי!"

 

הרשם
עדכן
604 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן