יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים שוקולד

17 אוקטובר 2012
(Visited 46,370 times, 2 visits today)
עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד

הגיע הזמן למתכון דנדש של עוגת שמרים, לא שהראשון לא טוב אבל אני אוהבת לשנות מידי פעם ולהכין משהו חדש
ומה יכול להתחרות בעוגת שמרים חמה שמריחה ריח של אפייה כזה שאומר הגעתי הבייתה והכי מתאים לי שוקו חם עם עוגה ליד. מה בא לכם ? שוקולד או חלבה ואפילו קינמון, ממרח שוקולד הולך נהדר ועכשיו התבלבלתי מרוב כל המילויים יש כל כך הרבה אפשרויות. מה עוד לא הלכתם למטבח ?

מרכיבים:

קילו קמח
50 ג’ שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
80 ג’ סוכר (4 כפות)
2 כפיות שטוחות מלח
4 כפות אבקת אינסטנט וניל
2 כוסות חלב חמים
4 חלמונים
250 ג’ חמאה רכה

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מילוי:
ממרח שוקולד
שערות חלבה

אולי תאהב גם את...♥

  • רוגלך ב 15 דקות הכנה

    לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
    אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
    ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
    למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.

    50 – 60 יחידות

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.

2. לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח

אפשרויות הכנה:
הכי בסיסי רולדות שמרים וגם לא עובדים קשה. לחלק את הבצק לארבעה חלקים כל חלק לרדד לריבוע למרוח שוקולד ולגלגל, משם להעביר לתבנית אינגליש קייק, להתפיח כ 15 דקות, בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את ארבע התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות. יוצאות 4 רולדות.

עוד אפשרות רולדות בורג, מקסים ולא קשה להכין. לחלק את הבצק לששה חלקים, כל חלק לרדד למלבן בגודל 23X23, במרכז לשים כף גדושה ממרח שוקולד ולמרוח באופן שווה, אפשר לפזר שערות חלבה לגלגל מעט למתוח הבצק גמיש. בסופו של דבר אורך הגליל 30 ס”מ, להניח את הרולדות אחת על השנייה כמו פלוס (+) גדול וללפף אחת על השנייה.
משם להעביר לתבנית אינגליש קייק ולהתפיח כ 15 דקות.
ההמשך כמו מקודם בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את שלוש התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות יוצאות 3 רולדות בורג.

האפשרות החביבה עליי קראנץ שוקולד שאלו העוגות הכי יפות.
לחלק את הבצק לארבע חלקים, כל חלק לרדד למלבן במרכז לשים כף גדושה ממרח שוקולד ולמרוח באופן שווה על כל הבצק, לגלגל לגליל, לקחת סכין טובה ולחצות את הבצק באמצע ללפף את שני החלקים אחת על השני ולהעביר לתבנית אינגליש קייק. ההמשך כמו מקודם בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את שלוש התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות. יוצאים 4 קראנצ’ים
יש סרטון באתר איך להכין קראנץ שוקולד

כדאי לדעת ש…
ניתן להתפיח את הבצק התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, נכון שכתבתי הרבה אבל ההכנה די פשוטה נסו ולא תאמינו כמה שזה קל, אפשר להשתמש בקמח שמרים אותה כמות. ניתן להקפיא את העוגות אחרי מריחת הסירופ.
אני חותכת כשהעוגה קפואה כמה פרוסות ומכניסה למיקרו זה יוצא נהדר.

עוגת שמרים שוקולדעוגת שמרים שוקולדעוגת שמרים שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “ניקי!!!
אני אופה לא מעט אבל בצק כזה לא פגשתי עדיין.
כל כיף לעבוד איתו, לא נדבק
מתמסר למערוך כל כך נהנתי שיצאו 5 קראנצים חלבה ופיסטוקים ושוקולד נוטלה
יצא מדהים!!! תודה רבה:)”

סימה : רציתי להודות לך על המתכון הזה, ולעדכן אותך ואת כל מי שרוצה להפוך את המתכון לפרווה: המרתי את החמאה בחצי כוס שמן+כף ואת החלב כוס מים חמימים, ולא תאמיני איזה טעים יצא! בנוסף הבצק תפח מאוד מהר… והכי חשוב- העוגות חוסלו תוך יום:) תודה רבה לך!

אפרת:”ניקי המתכון מדהים. יצאו לי 3 שרוולים של שושנים. פשוט נהדר. תודה רבה”

חני : “וואוו ניקי איזה שמרים!! הריח משגע והטעם בכלל…
שמתי ברולדה אחת ממרח חלבה עם קינמון ובשניה ממרח חלבה עם קפה ואגוזים.
נדירות של מתכון..נכנס למועדפים. תודה ניקי אין עלייך תבורכי!”

 

הרשם
עדכן
563 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקיהחייל חוזר מחר אחהצמשתמשת בקמח שמריםהאם אפשר להכין היום ב 2100 רולדותלשים לילה במקררומחר לשים בתנור בצהריים?

היי ניקי, אם אני רוצה לשים שמן במקום חמאה, כמה שמן אני צריכה

היי ערב טוב מה שלומך? שאלונת…יש לימשמרים יבשים אינסטנט, האם זה אותו מינון כמו שמרים יבשים רגילים?

מצויין הכנתי עם קמח שמרים ויצא מעולה וטעיםםםםם.
אני אוהבת את המתכונים שלך

איזה ממרח שוקולד?

היי ניקי

יש לי קמח שמרים של אוסם,
כזה שהוא כבר מנופה וכולל בתוכו שמרים, האם זה מתאים?

היי על איזה מתכון של עוגת שמרים את הכי ממליצה?