רוגלך ב 15 דקות הכנה
לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.
50 – 60 יחידות
מרכיבים:
בצק שמרים עלים מוכן
ממרח שוקולד
ביצה
כפית סילאן
סירופ סוכר:
80 ג' סוכר (4 כפות)
240 מ"ל מים (כוס)
הכנות:
1. לפרוס את הבצק, לחתוך לשלושה פסים רחבים ולחתוך למשולשים. (מומלץ לראות את הסרטון).
2. למלא את שקית הזילוף בממרח שוקולד ולהזליף פס קטן בקצה הרחב של כל משולש, לגלגל את המשולש מהקצה הרחב את הצר ולסדר בתבנית. במידה ואין שקית זילוף אפשר להשתמש בכפית, שימו לב לא לשים יותר מידי.
3, לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הרוגלך. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות להמתין 10 דקות ולאפות את הרוגלך כ 15 דקות.
4. הכנת הסירופ:
להרתיח את הסוכר והמים כ 5 דקות ולהוריד מהאש ולהבריש את הרוגלך.
כל רוגלך במתכון הקל והמהיר שלפנינו מכיל כ100 קלוריות.
כן, אני יודעת שריח האפייה בבית גורם לנו לרצות לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת מהתנור. זכרו, שם המשחק הוא: אכילה מודעת.
כבר בזמן שהרוגלך נאפים בתנור, תרתיחו את המים בקומקום.
תכינו לעצמכם כוס תה או קפה, שימו לכם שני רוגלך חמודים בצלחת, שבו ותהנו מפינוק מתוק ונהדר.
תכינו קפה או שוקו ותתכוננו להתאהב בקטנים האלה, כמה שהם טעימים, ישר מהתבנית התחלתי לאכול כי אין כמו רוגלך חמים מהתנור מלאים בשוקולד. פינוק מהיר בכלום עבודה. תכינו לאורחים ואל תגלו כמה שזה קל להכין תשאירו את הסוד בינינו 🙂