יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות שמרים

רוגלך ב 15 דקות הכנה

27 אפריל 2021
(Visited 30,709 times, 127 visits today)

רוגלך ב 15 דקות הכנה

לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.

50 – 60 יחידות

מרכיבים:

בצק שמרים עלים מוכן
ממרח שוקולד

ביצה
כפית סילאן

סירופ סוכר:
80 ג’ סוכר (4 כפות)
240 מ”ל מים (כוס)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת שמרים “משוך אותי”

    העוגה הזאת יפהפייה והיא מלאה בשוקולד, אחד הדברים הכיפיים זה לתת ביס בעוגה שמרים חמה שהיא מלאה בשוקולד.
    הבצק נהדר מילוי נדיב של שוקולד ואפילו לא חייבים סכין אלא פשוט מושכים פרוסות מהעוגה, מזכיר לכם משהו ?  אוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס, תענוג!
    הרעיון באמת מאוד פשוט להכנה מלבנים אחד על השני שיוצרים עוגה יפהפייה.

    3 תבניות אינגליש קייק

  • סהרוני שמרים עם שוקולד

    היום הראשון של הלימודים בא לי לפנק את הילדים, הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאני רוצה להכין משהו טוב זה שמרים. אני אוהבת להכין הרבה עוגות אבל שמרים זה בית, זה רגשות של אמא, חולת שמרים כבר אמרתי ? 🙂
    אני מתרגשת אחרי חודשיים שאני צמודה לילדים זהו החופש נגמר ואני הולכת להפתיע אותם עם עוגת שמרים נהדרת, יותר נכון סהרוני שמרים מלאים בשוקולד, לא מסובך הסברתי במפורט תמונה אחרי תמונה שיהיה הכי קל להכין.
    יוצאים די הרבה תשקלו האם כדאי להכפיל כמויות, הגלגלים האלה טעימים ויותר מזה הם יפים מאוד.
    מתכון מנצח הבצק כאן נהדר מאוד קל לעבודה, מה שמבטיח תוצאה נהדרת.

    24 יחידות

  • שושני שמרים מתכון מפורט בתמונות

    התלבטתי האם להכין למתכון הזה פוסט אחד שמראה את התוצאה הסופית וזהו בסוף החלטתי להכין פוסט בנפרד שיראה בדיוק איך הכנתי, תיארתי לעצמי שזה יחסוך הרבה שאלות בדרך אם אני אכין פוסט מפורט בתמונות.
    שימו את זה מול העיניים במטבח כשאתם מכינים ואין מצב שלא תצליחו להכין את השושנים. תקראו את אופן ההכנה ואם משהו לא ברור תרדו למטה עד הסוף ותראו את כל התמונות.
    שאני לא אשקיע בגולשים של האתר הזה ? אין מצב, עושים משהו אז עושים אותו מכל הלב 🙂

    13 יחידות

  • שושני שמרים

    אני מאוהבת! אתם יודעים שאהבת חיי זה שמרים ועוגות שמרים זה משהו שעושה לי מצב רוח טוב כל היום.
    אני חייבת לספר לכם על הקינדר בואנו הממרח הזה מדהים, התחלתי להכין את הבצק הילדים מתקרבים כל אחד עם כפית ביד וכולנו מתחילים לטעום מהקינדר בואנו. איזו התלהבות מפה ועד הודעה חדשה והם לא מפסיקים לטעום, הטעם בדיוק כמו הממתק, קרמי טעים אי אפשר לעמוד בפניו.
    הכנסתי את הקינדר בואנו לעוגת שמרים, זאת אחת מעוגות השמרים הטובות שהכנתי, הקינדר נתן כאן שידרוג רציני בטעם ואיזה ריחות טובים היו במטבח כשהעוגה הייתה בתנור. יצאו לי עוגות שמרים מדהימות, רכות זהובות עם טעם משגע. הטעות היחידה שמלכתחילה לא הכנתי כפול זה נגמר מהר מידי.
    הוספתי משהו בקטנה שיתאים לראש השנה, אפשר בכיף לפנק את האורחים בחג.

    13 שושנים

הכנות:

1. לפרוס את הבצק, לחתוך לשלושה פסים רחבים ולחתוך למשולשים. (מומלץ לראות את הסרטון).

2. למלא את שקית הזילוף בממרח שוקולד ולהזליף פס קטן בקצה הרחב של כל משולש, לגלגל את המשולש מהקצה הרחב את הצר ולסדר בתבנית. במידה ואין שקית זילוף אפשר להשתמש בכפית, שימו לב לא לשים יותר מידי.

3, לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הרוגלך. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות להמתין 10 דקות ולאפות את הרוגלך כ 15 דקות.

4. הכנת הסירופ:
להרתיח את הסוכר והמים כ 5 דקות ולהוריד מהאש ולהבריש את הרוגלך.

מה יותר כיף מלקבל כל בוקר לחמים, מאפים ומוצרי חלב טריים?

בואו נעשה סדר- רוגלע מפנק במאפייה יכול להגיע לכ250-300  קלוריות ליחידה. שימו לב, לא דיברתי על הקרואסון הגדול שמוגש בבתי הקפה, הוא יכול לטפס גם ל 450-500 קלוריות לאחד. אני מקדימה את ההקדמה הזו כדי להדגיש את היופי שבמתכון הזה- הקסם נמצא בדברים הקטנים!
כל רוגלך במתכון הקל והמהיר שלפנינו מכיל כ100 קלוריות.
חשוב להזכיר שבצק השמרים הקנוי מכיל רכיבים פחות בריאים ביחס לבצק השמרים הביתי, לכן הייתי ממליצה להשתמש בו בתדירות נמוכה ובזמנים מיוחדים שדורשים הכנה בזמן קצר.
כן, אני יודעת שריח האפייה בבית גורם לנו לרצות לחסל את כל התבנית ברגע שהיא יוצאת מהתנור. זכרו, שם המשחק הוא: אכילה מודעת.
כבר בזמן שהרוגלך נאפים בתנור, תרתיחו את המים בקומקום.
תכינו לעצמכם כוס תה או קפה, שימו לכם שני רוגלך חמודים בצלחת, שבו ותהנו מפינוק מתוק ונהדר.

תכינו קפה או שוקו ותתכוננו להתאהב בקטנים האלה, כמה שהם טעימים, ישר מהתבנית התחלתי לאכול כי אין כמו רוגלך חמים מהתנור מלאים בשוקולד. פינוק מהיר בכלום עבודה. תכינו לאורחים ואל תגלו כמה שזה קל להכין תשאירו את הסוד בינינו 🙂רוגלך ב 15 דקות הכנהרוגלך ב 15 דקות הכנה

הרשם
עדכן
8 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר להכין את הרוגלך גם מבצק פילו?
ואם כן האם זמני אפיה שונים

שלום ניקי. מה זה בצק שמרים
עלים מוכן ? הכוונה – או בצק שמרים מוכן , או בצק עלים מוכן ?

היי ניקי,
כמו תמיד מתכונים מעוללללללללללים,
אך ישנה בעיה שלא נותנת להדפיס כראוי את המתכון,
הפרסומת משתרבבת בין הרכיבים ואופן ההכנה,
אשמח אם ניתן יהיה להתגבר ע”כ,
תודה ענקית!