רולדות שמרים
חורף קיץ סתיו אביב אני אוהבת שמרים, מתחילים מבצק טוב ממשיכים למילוי שאוהבים מעצבים צורה יפה רואים את העוגות תופחות לאט לאט מתמלאות תפוחות,
משם לתנור אני מסתכלת ורואה איך הן מזהיבות ממלאות את התבנית ריח טוב ממלא את המטבח.
פתאום אני נזכרת ששכחתי את הסירופ צ'יק צ'אק הסירופ על האש בדיוק בזמן לפגוש את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור, להבריש בנדיבות את הרולדה לפרוס לפרוסות ולהרגיש באותו רגע הכי טוב בעולם.
כולה עוגת שמרים אבל איזו עוגה נהדרת!
2 רולדות
מרכיבים:
3 וחצי כוסות קמח + כף נוספת
כף שמרים יבשים / חצי שקית / חצי קובייה
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
כוס חלב חמים
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה
סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
הכנות:
1. לערבב את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבב כמה סיבובים, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב חלמונים וחמאה בהדרגה. לעבד לבצק חלק וגמיש לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שהוא מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק לשנים לרדד למלבן, למרוח מילוי שאוהבים לרדד לגליל אחד ארוך. כך גם עם המלבן השני.
3. להתפיח בסביבות כ 40 דקות במקום כשהרולדות מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
מי שרוצה להקפיא עכשיו הזמן, תמיד טוב לשמור בהקפאה לאורחים שמפתיעים….
גולשים מכינים וממליצים:
אודליה : "פעם ראשונה שאני מכינה עוגת שמרים. הבצק נהדר והעוגה יצאה נהדרת!"