סינרול שבלולי קינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סינרול שבלולי קינמון

אין כמו מאפה שמרים על הבוקר כולו מריח טוב מחמאה וקינמון, השבלולים תופחים לאיטם בתנור מקבלים צבע זהוב. אני אוהבת להכין כמות ולהקפיא ככה מתי כשמתחשק לילדים משהו מתוק זה תמיד בהישג יד. אין דרך יותר טובה לפתוח את יום ראשון 🙂

כ 28 שבלולים

מרכיבים:

3 כוסות קמח + 2 כפות נוספות
100 ג’ חמאה רכה מאוד
חלמון
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית / חצי קובייה
כוס חלב פושר
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
ביצה טרופה להברשה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים

מילוי:
100 ג’ חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
כף קינמון

הכנות:

1. לערבב קמח, מלח וסוכר, להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף חלמון חמאה בהדרגה וחלב. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך ללוש לפחות כמה דקות. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות להכניס למקרר לילה.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לרדד כל חלק למלבן. למרוח את החמאה, לערבב סוכר וקינמון ולפזר על החמאה. לגלגל לרולדה אחת גדולה.

3. להקפיא לחצי שעה ולחתוך את הרולדה ל 10 שבלולים גדולים, את הצ’ופצ’יק הסגירה לשים למטה (טוסיק)  לא חובה, לסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין אחד לשני, להתפיח בסביבות 40 דקות או שמכפיל את הנפח.

4. להבריש בביצה, חום של 160 מעלות בסביבות 20 דקות או עד שהסינרולים מזהיבים ורכים.

5. לקראת סוף האפיה של הסינרול לבשל את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש בנדיבות את הסינרול כשהם יוצאים מהתנור.

הריח מדהים!           לפייסבוק שלי

43548 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

221
תגובות

  הרשם  
עדכן
עינת

ניקי היי,
ראשית רציתי לומר שפעם ראשונה הכנתי את שבלולי הקינמון שלך והם היו מושלמיםםםם!! הכל נטרף בשנייה והצטערתי שלא הכנתי כמות כפולה!.
שאלה: האם ניתן לקצר את תהליך השארת הבצק ללילה שלם במקרר? יש שיטה אחרת לכך שהבצק יתפתח בזמן קצר יותר?
אשמח לתשובה,
עינת

הדס א.

הכנתי כבר כמה פעמים. השבלולים נחטפים. והריחחחחח…משגע

הדס

השבלולים יצאו כל כך טעימים ונחטפו. אין כמוך ניקי.

מיכל

ניקי, חייבים להתפיח ללילה? יש אפשרות אחרת?

rinat

ניקי יקרה, האם לעבד את הרכיבים לבצק במיקסר עם וו לישה במהירות הכי נמוכה? תודה.

נורית

ניקי, הבצק עכשיו במקרר. לא הבנתי איך לחלק לשלוש ולגלגל לרולדה אחת גדולה.

1 11 12 13