יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

סינרול שבלולי קינמון

22 יוני 2014
(Visited 38,731 times, 3 visits today)

סינרול שבלולי קינמון

אין כמו מאפה שמרים על הבוקר כולו מריח טוב מחמאה וקינמון, השבלולים תופחים לאיטם בתנור מקבלים צבע זהוב. אני אוהבת להכין כמות ולהקפיא ככה מתי כשמתחשק לילדים משהו מתוק זה תמיד בהישג יד. אין דרך יותר טובה לפתוח את יום ראשון 🙂

כ 28 שבלולים

מרכיבים:

3 כוסות קמח + 2 כפות נוספות
100 ג' חמאה רכה מאוד
חלמון
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרית / חצי קובייה
כוס חלב פושר
חצי כפית מלח
2 כפות סוכר
ביצה טרופה להברשה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים

מילוי:
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס סוכר חום
כף קינמון

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

הכנות:

1. לערבב קמח, מלח וסוכר, להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף חלמון חמאה בהדרגה וחלב. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך ללוש לפחות כמה דקות. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות להכניס למקרר לילה.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לרדד כל חלק למלבן. למרוח את החמאה, לערבב סוכר וקינמון ולפזר על החמאה. לגלגל לרולדה אחת גדולה.

3. להקפיא לחצי שעה ולחתוך את הרולדה ל 10 שבלולים גדולים, את הצ'ופצ'יק הסגירה לשים למטה (טוסיק)  לא חובה, לסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה עם רווח בין אחד לשני, להתפיח בסביבות 40 דקות או שמכפיל את הנפח.

4. להבריש בביצה, חום של 160 מעלות בסביבות 20 דקות או עד שהסינרולים מזהיבים ורכים.

5. לקראת סוף האפיה של הסינרול לבשל את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש בנדיבות את הסינרול כשהם יוצאים מהתנור.

הריח מדהים!           לפייסבוק שלי

הרשם
עדכן
248 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אם יש לי סוכר דמררה חום אבל הוא גושי אפשר להשתמש בו? או אפשר בסוכר לבן?
ואם אני מכינה את הבצק ב21.00 בערב אבל יכולה לאפות אותי רק מחר ב16.00 זה בסדר?

ניקי שלום. אני כל הזמן לא בטוחה באיזה אופציה בתנור כדאי להשתמש לעוגות שמרים. בכפתור של הקו עליון וקו תחתון או באופציה של הקו עם המאוורר (מקווה שמובן). אשמח לשמוע מה את מציעה

האם אפשר להבריש בחלבון שנותר?

איך אפשר להכין פרווה ובלי מרגרינה ועדיין יהיה טעים?

היי ניקי,
קודם כל תודה רבה על מתכונים מדהימים!!!
בזכותך הפכתי לאשפית במטבח 🙂
שתי שאלות-
1. מה מינימום השעות שצריך בשביל להתפיח את הבצק במקרר?
2. האם לאחר שאני מוציאה את הבצק מהמקרר אני יכולה להתחיל לעבוד איתו מיד או שהוא צריך להגיע קודם לטמפרטורת חדר?

היי ניקי, האם צריך לחמם ולהמיס את החמאה או לחכות שהיא תהיה ממש רכה ולמרוח עם סכין?
תודה רבה, מאוד נהנה מהמתכונים שלך

שאלה לגבי החיתוך ל 10 יחידות. 10? לא יותר? כל יחידה יחסית "שמנה" כלומר "עבה"? מה רוחב בסמ' כל יחידה לפני אפיה?