עוגת שמרים קלה להכנה
קבלו עוגת שמרים אליפות! בצק לפנים עם מילוי שוקולד ולא הכנתי סתם עוגה שמרים אלא צורה אחרת יפהפייה אתם חייבים לנסות, אני חושבת שאני מאוהבת תראו איזה פרחים יפים והכוונה כמובן לפרחי שמרים זה יצא מקסים!.
לא מסובך ושום דבר הסברתי בתמונות מפורטות שיהיה הכי קל קבלו עוגת שמרים קלה להכנה עם בצק מעולה שנותן תוצאה סופית טובה ואפילו מפתיעה, ברגע שמתחילים להכין את היופי הזה קשה להפסיק.
כ 25 פרחים
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים טריים
40 ג' סוכר (2 כפות סוכר)
3/4 כפית מלח
100 מ"ל שמן / 120 ג' חמאה רכה מאוד
240 מ"ל מים פושרים (כוס)
ממרח שוקולד
ביצה טרופה
סירופ:
חצי כוס מים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
הכנות:
1. בקערת המיקסר לשים את הקמח, שמרים סוכר ומלח לערבב קלות להוסיף את השמן והקמח לערבב במהירות נמוכה במשך מספר דקות, אם נתפס לשחרר ולהמשיך לעבד לבצק רך וגמיש.
2. לכסות להתפיח כשעתיים מכוסה, להוריד נפח ולחלק ל 4 חתיכות לעגל לכדורים.
3. לרדד כל חלק למלבן גדול למרוח על חצי מהבצק שכבה דקה של ממרח שוקולד לקפל לשניים לרדד ולחתוך לרצועות לא עבות ולא דקות (תמונה)
4. לגלגל כל רצועה ולעגל לפרח את הקצה להכניס מתחת, להתפיח כ 20 דקות בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. להרתיח את מצרכי הסירופ מספר דקות ולכבות.
6. להבריש עם ביצה טרופה לאפות כ 20 דקות עד הזהבה ולהבריש בנדיבות עם הסירופ סוכר.
גולשים מכינים וממליצים:
אביטל : "בצק מעולה, והתמונות מאוד עוזרות להבנת המתכון. יצא טעים ויפה. תודה רבה."
דנה : "הייתה לי רק בעיה אחת: שאתמול בבוקר הכנתי בערב אמש נגמר….
צריכה היום להכין ובכמות כפולה בעיה עם העוגות שלך אי אפשר להפסיק לאפות ולאכול כל היום…."
לינוי : "וואוו ניקי זה אחד המתכונים השווים!!!
מומלץ ביותר והכי חשוב להכפיל כמויות מראש כי זה נחטף מבלי ששמים לב.
תודה על עוד מתכון מושלם!"