יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

פרחי שמרים

10 יוני 2015
(Visited 6,715 times, 1 visits today)
פרחי שמרים

פרחי שמרים

לא החלטתי מה יותר טעים עוגות שמרים או עוגות תפוחים, מה שכן אלו העוגות שמסמלות בשבילי את הבית. עוגת חמה בתנור, ריח טוב באוויר של שוקולד שרק עושה חשק לתת ביס. העוגה זהובה, שוקולדית ערימת פרחים על הצלחת שמתחסלת במהירות. אני היום בעניין של שמרים זהו החלטתי.

כ 25 פרחים

מרכיבים:

500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
175 ג' חמאה רכה
חלמון
180 מ"ל מים פושרים (שלושת רבעי כוס)

ביצה טרופה

סירופ:
חצי כוס מים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגת מוס קפה משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ'ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

הכנות:

1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק.

2. להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק לשני כדורים וכל כדור לחלק לחצי ככה שיהיו 4 כדורים.

4. לרדד כל חלק למלבן למרוח באיזה מילוי שאוהבים, לקפל לחצי ולרדד למלבן.

5. עם סכין חדה לחתוך לרצועות לא עבות ליצור פרח מכל רצועה, את הקצה לדחוף מתחת.

6. להתפיח עוד כ 20 דקות להבריש בביצה לאפות עד שמקבל צבע זהוב כ 20 דקות.

7. כשהפרחים בתנור להרתיח מים וסוכר כמה דקות ולהבריש את הפרחים כשהם יוצאים מהתנור.

פרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמרים

פרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמרים

גולשים מכינים וממליצים:

אביטל : "בצק מעולה, והתמונות מאוד עוזרות להבנת המתכון. יצא טעים ויפה. תודה רבה."

דנה : "הייתה לי רק בעיה אחת: שאתמול בבוקר הכנתי בערב אמש נגמר….
צריכה היום להכין ובכמות כפולה בעיה עם העוגות שלך אי אפשר להפסיק לאפות ולאכול כל היום…."

לינוי : "וואוו ניקי זה אחד המתכונים השווים!!!
מומלץ ביותר והכי חשוב להכפיל כמויות מראש כי זה נחטף מבלי ששמים לב.
תודה על עוד מתכון מושלם!"

הרשם
עדכן
111 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, תודה על המתכונים המדהימים כי הם באמת מדהימים
לא שמתי לב שרשמת מתכון למילוי . איזה מילוי יש בפרחים המגרים האלה?

היי ניקי, היכן ניתן לראות רעיונית למילויים? תודה!

לא מצאתי על איזה חום לאפות

כמה בערך זמן זה אמור ליתפוח?

הבצק לא ממש תופח…

חייבים להכין סירופ?

אפשר להחליף חמאה בשמן?