יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

פרחי שמרים

10 יוני 2015
(Visited 6,303 times, 1 visits today)
פרחי שמרים

פרחי שמרים

לא החלטתי מה יותר טעים עוגות שמרים או עוגות תפוחים, מה שכן אלו העוגות שמסמלות בשבילי את הבית. עוגת חמה בתנור, ריח טוב באוויר של שוקולד שרק עושה חשק לתת ביס. העוגה זהובה, שוקולדית ערימת פרחים על הצלחת שמתחסלת במהירות. אני היום בעניין של שמרים זהו החלטתי.

כ 25 פרחים

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
175 ג’ חמאה רכה
חלמון
180 מ”ל מים פושרים (שלושת רבעי כוס)

ביצה טרופה

סירופ:
חצי כוס מים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • רוגלך ב 15 דקות הכנה

    לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
    אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
    ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
    למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.

    50 – 60 יחידות

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק.

2. להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח.

3. לחלק את הבצק לשני כדורים וכל כדור לחלק לחצי ככה שיהיו 4 כדורים.

4. לרדד כל חלק למלבן למרוח באיזה מילוי שאוהבים, לקפל לחצי ולרדד למלבן.

5. עם סכין חדה לחתוך לרצועות לא עבות ליצור פרח מכל רצועה, את הקצה לדחוף מתחת.

6. להתפיח עוד כ 20 דקות להבריש בביצה לאפות עד שמקבל צבע זהוב כ 20 דקות.

7. כשהפרחים בתנור להרתיח מים וסוכר כמה דקות ולהבריש את הפרחים כשהם יוצאים מהתנור.

פרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמרים

פרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמריםפרחי שמרים

גולשים מכינים וממליצים:

אביטל : “בצק מעולה, והתמונות מאוד עוזרות להבנת המתכון. יצא טעים ויפה. תודה רבה.”

דנה : “הייתה לי רק בעיה אחת: שאתמול בבוקר הכנתי בערב אמש נגמר….
צריכה היום להכין ובכמות כפולה בעיה עם העוגות שלך אי אפשר להפסיק לאפות ולאכול כל היום….”

לינוי : “וואוו ניקי זה אחד המתכונים השווים!!!
מומלץ ביותר והכי חשוב להכפיל כמויות מראש כי זה נחטף מבלי ששמים לב.
תודה על עוד מתכון מושלם!”

הרשם
עדכן
111 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, תודה על המתכונים המדהימים כי הם באמת מדהימים
לא שמתי לב שרשמת מתכון למילוי . איזה מילוי יש בפרחים המגרים האלה?

היי ניקי, היכן ניתן לראות רעיונית למילויים? תודה!

לא מצאתי על איזה חום לאפות

כמה בערך זמן זה אמור ליתפוח?

הבצק לא ממש תופח…

חייבים להכין סירופ?

אפשר להחליף חמאה בשמן?