


פרחי שמרים
לא החלטתי מה יותר טעים עוגות שמרים או עוגות תפוחים, מה שכן אלו העוגות שמסמלות בשבילי את הבית. עוגת חמה בתנור, ריח טוב באוויר של שוקולד שרק עושה חשק לתת ביס. העוגה זהובה, שוקולדית ערימת פרחים על הצלחת שמתחסלת במהירות. אני היום בעניין של שמרים זהו החלטתי.
כ 25 פרחים
מרכיבים:
500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
175 ג’ חמאה רכה
חלמון
180 מ”ל מים פושרים (שלושת רבעי כוס)
ביצה טרופה
סירופ:
חצי כוס מים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
הכנות:
1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק.
2. להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח.
3. לחלק את הבצק לשני כדורים וכל כדור לחלק לחצי ככה שיהיו 4 כדורים.
4. לרדד כל חלק למלבן למרוח באיזה מילוי שאוהבים, לקפל לחצי ולרדד למלבן.
5. עם סכין חדה לחתוך לרצועות לא עבות ליצור פרח מכל רצועה, את הקצה לדחוף מתחת.
6. להתפיח עוד כ 20 דקות להבריש בביצה לאפות עד שמקבל צבע זהוב כ 20 דקות.
7. כשהפרחים בתנור להרתיח מים וסוכר כמה דקות ולהבריש את הפרחים כשהם יוצאים מהתנור.
גולשים מכינים וממליצים:
אביטל : “בצק מעולה, והתמונות מאוד עוזרות להבנת המתכון. יצא טעים ויפה. תודה רבה.”
דנה : “הייתה לי רק בעיה אחת: שאתמול בבוקר הכנתי בערב אמש נגמר….
צריכה היום להכין ובכמות כפולה בעיה עם העוגות שלך אי אפשר להפסיק לאפות ולאכול כל היום….”
לינוי : “וואוו ניקי זה אחד המתכונים השווים!!!
מומלץ ביותר והכי חשוב להכפיל כמויות מראש כי זה נחטף מבלי ששמים לב.
תודה על עוד מתכון מושלם!”
היי ניקי, האם אפשר להשתמש בקמח שמרים (במקום קמח רגיל + שמרים בנפרד)?
תודה 🙂
מהמם ניקי ! הכנתי את הצורה היפה הזו בשמרים הפרווה
תודהה
היי ניקי. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה/ מרגרינה? תודה.
ניקי, אחרי ששופכים רוטב על העוגיות, איך הן לא הופכות לרכות כמו סמרטוט?
היי ניקי. המילוי ששמת ספציפי פה בעוגיות זה רק קקאו וסוכר? יש שם גם חמאה?
זו המצולמת בפרונט היא עם שוקולד? נראות נפלא. תודה.
היי ניקי,
נראה מעולה!
אפשר לקבל מתכון למילוי שוקולד פרווה?
תודה.
איזה יופי כל הכבוד(-: