


פרחי שמרים
לא החלטתי מה יותר טעים עוגות שמרים או עוגות תפוחים, מה שכן אלו העוגות שמסמלות בשבילי את הבית. עוגת חמה בתנור, ריח טוב באוויר של שוקולד שרק עושה חשק לתת ביס. העוגה זהובה, שוקולדית ערימת פרחים על הצלחת שמתחסלת במהירות. אני היום בעניין של שמרים זהו החלטתי.
כ 25 פרחים
מרכיבים:
500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
כף שמרים יבשים / חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
3/4 כפית מלח
175 ג’ חמאה רכה
חלמון
180 מ”ל מים פושרים (שלושת רבעי כוס)
ביצה טרופה
סירופ:
חצי כוס מים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
הכנות:
1. לערבב קמח שמרים סוכר ומלח להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק.
2. להתפיח בקערה משומנת מכוסה עד שהבצק מכפיל את הנפח.
3. לחלק את הבצק לשני כדורים וכל כדור לחלק לחצי ככה שיהיו 4 כדורים.
4. לרדד כל חלק למלבן למרוח באיזה מילוי שאוהבים, לקפל לחצי ולרדד למלבן.
5. עם סכין חדה לחתוך לרצועות לא עבות ליצור פרח מכל רצועה, את הקצה לדחוף מתחת.
6. להתפיח עוד כ 20 דקות להבריש בביצה לאפות עד שמקבל צבע זהוב כ 20 דקות.
7. כשהפרחים בתנור להרתיח מים וסוכר כמה דקות ולהבריש את הפרחים כשהם יוצאים מהתנור.
גולשים מכינים וממליצים:
אביטל : “בצק מעולה, והתמונות מאוד עוזרות להבנת המתכון. יצא טעים ויפה. תודה רבה.”
דנה : “הייתה לי רק בעיה אחת: שאתמול בבוקר הכנתי בערב אמש נגמר….
צריכה היום להכין ובכמות כפולה בעיה עם העוגות שלך אי אפשר להפסיק לאפות ולאכול כל היום….”
לינוי : “וואוו ניקי זה אחד המתכונים השווים!!!
מומלץ ביותר והכי חשוב להכפיל כמויות מראש כי זה נחטף מבלי ששמים לב.
תודה על עוד מתכון מושלם!”
לא מצאתי על איזה חום לאפות
כמה בערך זמן זה אמור ליתפוח?
הבצק לא ממש תופח…
חייבים להכין סירופ?
אפשר להחליף חמאה בשמן?
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים בלבד? איזו כמות לשים?
תודה
ניקי בוקר טוב
כיצד עושים את צורת הפרח?