קראנץ חלבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קראנץ חלבה

עוגת שמרים – קראנץ חלבה, המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים כל ביס עונג טהור חייבים לנסות בשביל להבין.
אני יכולה לאכול את העוגה הזאת כל היום ואף פעם לא נמאס לי.

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה

מילוי חלבה וקינמון :
ממרח חלבה
שערות חלבה
כפית קינמון
כף סוכר חום

סירופ :
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל4 חלקים, לרדד למלבן, למרוח חלבה ולפזר שערות, לערבב את הקינמון והסוכר ולפזר מעל .לגלגל לרולדה , לחצות כל רולדה לאורכה (בקצה להשאיר מחובר) ללפף לצמה ולהדק בקצוות.

3. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות
.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

לפייסבוק שלי

קראנץ חלבה

קראנץ חלבה

רוצים עוד מילויים ?

 

7904 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

שם : כרגיל כמו כל מתכון, הכנתי ויצא מדהים תודה לך על האתר המדהים

שם :  היי ניקי שבת שלום לך אני מקווה שקראת את ההודעה שלי הכנתי את השמרים, יצא מהמם האתר שלך מדהים כרגע אני מכינה את העוגיות,שקדים תודה, ושבת שלום

שם : ניקי היי, הכנתי ויצא מושלם!!! ממליצה עם שוקו חם ליד

91
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית

היי ניקי,
האם אפשר לשים מיץ תפוזים במקום חלב?
צריכה מתכון פרווה.
אשמח לתשובתך

דפנה12

שלום ושבוע טוב!
יש מצב לוותר על הביצה שלפני התנור? איך זה ישפיע על התוצאה הסופית אם כל השאר בוצע 1 ל1 לפי המתכון?
תודה רבה, ערב טוב

שי

היי ניקי , פעם ראשונה שזה קורה לי הכנתי את הבצק בלילה במקרר ועכשיו אני רואה שהוא לא תפח אין לי מושג למה
לזרוק אותו נכון ?

1 5 6 7