יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות שמרים

קראנץ חלבה

21 יוני 2012
(Visited 27,030 times, 1 visits today)

קראנץ חלבה

עוגת שמרים – קראנץ חלבה, המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים כל ביס עונג טהור חייבים לנסות בשביל להבין.
אני יכולה לאכול את העוגה הזאת כל היום ואף פעם לא נמאס לי.

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה

מילוי חלבה וקינמון :
ממרח חלבה
שערות חלבה
כפית קינמון
כף סוכר חום

סירופ :
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

  • רוגלך ב 15 דקות הכנה

    לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
    אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
    ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
    למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.

    50 – 60 יחידות

  • עוגת שמרים “משוך אותי”

    העוגה הזאת יפהפייה והיא מלאה בשוקולד, אחד הדברים הכיפיים זה לתת ביס בעוגה שמרים חמה שהיא מלאה בשוקולד.
    הבצק נהדר מילוי נדיב של שוקולד ואפילו לא חייבים סכין אלא פשוט מושכים פרוסות מהעוגה, מזכיר לכם משהו ?  אוכלים עם הידיים ונהנים מכל ביס, תענוג!
    הרעיון באמת מאוד פשוט להכנה מלבנים אחד על השני שיוצרים עוגה יפהפייה.

    3 תבניות אינגליש קייק

  • סהרוני שמרים עם שוקולד

    היום הראשון של הלימודים בא לי לפנק את הילדים, הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאני רוצה להכין משהו טוב זה שמרים. אני אוהבת להכין הרבה עוגות אבל שמרים זה בית, זה רגשות של אמא, חולת שמרים כבר אמרתי ? 🙂
    אני מתרגשת אחרי חודשיים שאני צמודה לילדים זהו החופש נגמר ואני הולכת להפתיע אותם עם עוגת שמרים נהדרת, יותר נכון סהרוני שמרים מלאים בשוקולד, לא מסובך הסברתי במפורט תמונה אחרי תמונה שיהיה הכי קל להכין.
    יוצאים די הרבה תשקלו האם כדאי להכפיל כמויות, הגלגלים האלה טעימים ויותר מזה הם יפים מאוד.
    מתכון מנצח הבצק כאן נהדר מאוד קל לעבודה, מה שמבטיח תוצאה נהדרת.

    24 יחידות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח חלבה ולפזר שערות, לערבב את הקינמון והסוכר ולפזר מעל .לגלגל לרולדה , לחצות כל רולדה לאורכה (בקצה להשאיר מחובר) ללפף לצמה ולהדק בקצוות.

3. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות
.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

לפייסבוק שלי

קראנץ חלבה

קראנץ חלבה

רוצים עוד מילויים ?

 

גולשים מכינים וממליצים:

שם : כרגיל כמו כל מתכון, הכנתי ויצא מדהים תודה לך על האתר המדהים

שם :  היי ניקי שבת שלום לך אני מקווה שקראת את ההודעה שלי הכנתי את השמרים, יצא מהמם האתר שלך מדהים כרגע אני מכינה את העוגיות,שקדים תודה, ושבת שלום

שם : ניקי היי, הכנתי ויצא מושלם!!! ממליצה עם שוקו חם ליד

הרשם
עדכן
119 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
עשיתי את הבצק לפי המתכון שלך ויצא לי מאוד עיסתי ודביק,
מה אני יכול לעשות

כמה שאלות
1. האם ניתן לחתוך לחצי את הכמות ולהכין רק 2 עוגות?
2. האם אפשר ללוש בית את הבצק?
3. האם אפשר להוריד את הקינמון והסוכר מבלי לפגוע בטעם?
תודה מראש

היי!האם ניתן להחליף ממרח חלבה בטחיונה גולמית עם דבש?
תודה.

היי יקי
הוספתי כוס קמח (לא מתפיחה לילה במקרר)
להוסיף עוד כף שמרים?

היי ניקי
יש לי רק ממרח חלבה, זה בסדר?

הי ניקי, הפסקתי לספור כמה פעמים עשיתי את המתכון הזה.. פשוט אליפות תודה!!!
רק שהפעם שכחתי לשים חלמונים, מה עושים?

היי , רציתי לשאול אם באמת הכרחי התפחה של כל הלילה במקרר או שאפשר פשוט כמה שעות גם בחוץ