קראנץ חלבה
עוגת שמרים – קראנץ חלבה, המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים כל ביס עונג טהור חייבים לנסות בשביל להבין.
אני יכולה לאכול את העוגה הזאת כל היום ואף פעם לא נמאס לי.
מרכיבים:
840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה
מילוי חלבה וקינמון :
ממרח חלבה
שערות חלבה
כפית קינמון
כף סוכר חום
סירופ :
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל
הכנות:
2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח חלבה ולפזר שערות, לערבב את הקינמון והסוכר ולפזר מעל .לגלגל לרולדה , לחצות כל רולדה לאורכה (בקצה להשאיר מחובר) ללפף לצמה ולהדק בקצוות.
3. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות
.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.
גולשים מכינים וממליצים:
שם : כרגיל כמו כל מתכון, הכנתי ויצא מדהים תודה לך על האתר המדהים
שם : היי ניקי שבת שלום לך אני מקווה שקראת את ההודעה שלי הכנתי את השמרים, יצא מהמם האתר שלך מדהים כרגע אני מכינה את העוגיות,שקדים תודה, ושבת שלום
שם : ניקי היי, הכנתי ויצא מושלם!!! ממליצה עם שוקו חם ליד