קראנץ חלבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קראנץ חלבה

עוגת שמרים – קראנץ חלבה, המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים כל ביס עונג טהור חייבים לנסות בשביל להבין.
אני יכולה לאכול את העוגה הזאת כל היום ואף פעם לא נמאס לי.

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה

מילוי חלבה וקינמון :
ממרח חלבה
שערות חלבה
כפית קינמון
כף סוכר חום

סירופ :
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח חלבה ולפזר שערות, לערבב את הקינמון והסוכר ולפזר מעל .לגלגל לרולדה , לחצות כל רולדה לאורכה (בקצה להשאיר מחובר) ללפף לצמה ולהדק בקצוות.

3. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות
.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

לפייסבוק שלי

קראנץ חלבה

קראנץ חלבה

רוצים עוד מילויים ?

 

37092 צפיות 86 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

שם : כרגיל כמו כל מתכון, הכנתי ויצא מדהים תודה לך על האתר המדהים

שם :  היי ניקי שבת שלום לך אני מקווה שקראת את ההודעה שלי הכנתי את השמרים, יצא מהמם האתר שלך מדהים כרגע אני מכינה את העוגיות,שקדים תודה, ושבת שלום

שם : ניקי היי, הכנתי ויצא מושלם!!! ממליצה עם שוקו חם ליד

119
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורי

היי ניקי,
קודם כל שתדעי!!!
כולם פה קוצרים מחמאות על חשבונך!!! אני במיוחד 🙂
אז תודה!!!
יש לי שאלה, יש לי רק ממרח נוטלה וחלבה רגילה, זה יכול לעבוד?

לינוי

וואו העוגה הזאת מעלפפפפפת!!!!
שאלה, חברה שלי רוצה אותה ולא בא לי להכין את כל ה-4…יש מצב להכין חצי כמות ועדיין זה יצא מדהים?

עינבל

היי ניקי,

יש לי 2 שאלות:
אין לנו כאן מחמאה ואני רוצה להכין את העוגה פרווה מה עדיף שמן או מרגרינה?
ושאלה שניה אין לנו ממרח חלבה יש לך רעיון מה אפשר לשלב עם שערות חלבה (כי יש לנו כאן) שיהיה פרווה?

רונית ס

ניקי שלום
אין לי שמרים יבשים יש לי שקית שמרית כמה לשים ?

נעמה

היי ניקי, 2 שאלות:
יש אפשרות לעשות חצי מהכמות ז”א רק שתי רולדות? (הבנתי נכון שמדובר בארבע עוגות?)
האם אני יכולה להחליף את ממרח החלבה בנוטלה?
תודה!

גבי

היי ניקי,
רציתי לשאול כמה מ״ל יש בכל כוס חלב?
השתמשתי בכוס שתייה רגילה כאשר כל שאר הרכיבים לפי המידות שציינת והבצק יצא עיסתי מאוד. אני בטוח ששמתי המון חלב והיום אני מתכנן להכין בצק חדש 🙂

איריס

תודה על התשובה המהירה,
וכשהבצק נימצא בהתפחה רגילה של שעתיים על השיש
אפשרי לשים נילון ניצמד .