קראנץ חלבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קראנץ חלבה

עוגת שמרים – קראנץ חלבה, המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים כל ביס עונג טהור חייבים לנסות בשביל להבין.
אני יכולה לאכול את העוגה הזאת כל היום ואף פעם לא נמאס לי.

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה

מילוי חלבה וקינמון :
ממרח חלבה
שערות חלבה
כפית קינמון
כף סוכר חום

סירופ :
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח חלבה ולפזר שערות, לערבב את הקינמון והסוכר ולפזר מעל .לגלגל לרולדה , לחצות כל רולדה לאורכה (בקצה להשאיר מחובר) ללפף לצמה ולהדק בקצוות.

3. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות
.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

לפייסבוק שלי

קראנץ חלבה

קראנץ חלבה

רוצים עוד מילויים ?

 

35104 צפיות 34 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

שם : כרגיל כמו כל מתכון, הכנתי ויצא מדהים תודה לך על האתר המדהים

שם :  היי ניקי שבת שלום לך אני מקווה שקראת את ההודעה שלי הכנתי את השמרים, יצא מהמם האתר שלך מדהים כרגע אני מכינה את העוגיות,שקדים תודה, ושבת שלום

שם : ניקי היי, הכנתי ויצא מושלם!!! ממליצה עם שוקו חם ליד

119
תגובות

  הרשם  
עדכן
שי

היי ניקי … קודם כל אני חייבת להגיד לך שאני מאוהבת באתר שלך ! ודבר שני האם במקום החלב אני יכולה לשים שמנת מתוקה ריץ לפרווה ?

לינוי

ניקייייי המתכון הזה פשוט מדהים!!!!! יש לך גם עוגת שמרים פרווה?? שיהיה אפשר לנשנש אחרי האוכל של שישי??

שלומית

הכנתי, וזה יצא טעים מאוד!
זה המתכון השלישי שאני מכינה מהאתר שלך וזה הצלחה בפעם השלישית.
אני מודה לך מאוד על האתר אני מניחה שמעתה אהיה מהקבועות כאן

רותי

האם ניתן להשתמש בקמח שמרים במקום(קמח+שמרים) תודה

נופר

היי ניקי! ראשית אציין שהאתר שלך פשוט נפלא והמתכונים אף יותר! שאלה לי אלייך: האם זה בסדר שהבצק יהיה בקירור יותר זמן מ 8-9 שעות? אני מתכננת להכין את העוגה למחר ואם עכשיו אכין את הבצק, לא יהיה לי זמן לאפות את העוגות בערב. אשמח למענה 🙂 תודה ושבת שלום

ענת

שאלה קצת מוזרה.. במקום ממרח חלבה ושערות חלבה, אפשר לשים טחינה ?

ריקי

היי ניקי

לפרווה במקום החמאה כמה שמן לשים? נא תשובתך דחוף
תודה