עוגת שמרים – קראנץ שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

אני מאוהבת בבצקי שמרים במיוחד בעוגות שמרים.  אין דבר יותר טוב מעוגת שמרים חמה זהובה מלאה בשוקולד,
הריח הנהדר שיוצא מהתנור, איך אפשר לעמוד בפניו ? אני רק מחכה לעוגה שתצא מהתנור כדי לטעום.
העוגה הזאת ממכרת הילדים מחסלים את העוגה הזאת בכיף ונהנים מכל ביס מבחינתי זאת העוגה המושלמת ליד הקפה. תענוג של עוגה מדהימה שעושה טוב על הלב.

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / 50 ג’ שמרית טריים
480 מ”ל חלב פושר (2 כוסות)
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)

כפית דבש
ביצה טרופה להברשה

מילוי: 
ממרח שוקולד השחר העולה

סירופ:
200 ג’ סוכר (כוס)
240 מ”ל מים (כוס)
כפית תמצית וניל


הכנות:

 1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה ולהדק בקצוות. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

3. להתפיח בסביבות 20 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

הערות:
מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.

עוגת שמרים – קראנץ שוקולד

69406 צפיות 55 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

העוגות לפני הכניסה לתנור
עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

יאם!
עוגת שמרים - קראנץ שוקולד

מאותו בצק נהדר:
רולדות שמרים

מילויים לעוגות שמרים

גולשים מכינים וממליצים:

קסם : טוב אז מלאתי בשוקולד נוטלה הלכתי על 3 עוגות של תבנית ארוכה יצא לי פשוט מושלםםםםםםםם ניקי תודה ענקית את אלופה!

מיטלוש :  היי ניקי, הכנתי את העוגה לחג במילוי של שוקולד קינמון והיא יצאה פשוט חלומית!!!תמיד חששתי מעוגת שמרים אבל אין מה לחשוש כשמדובר במתכון שלך! אז תודה ענקית ושנה טובה לך 🙂 אגב מתוך 3 עוגות נשארה רק חצי עוגה.

רבקה : “יצא פצצה…תודה רבה את אלופה כמו תמיד.
אגב בעלי כבר לא שואל מאיפה המתכונים…הוא נכנס הביתה ושואל…ניקי?! חחח לאב יו”

ענת : “יצא מעולה!! הבצק נהדר וקל לעבודה והטעם (שלא לדבר על הריח) משגע!”

חגית : “ניקי יצא פשוט מושלם!!!!!
במיוחד ביום חורפי”

מיכל : “הי ניקי! למה לא הזהרת קודם שזה טעים עד שכרון חושים???למה?????
בלעתי כמעט לבד פס שמרים…
טעים ברמות!!! פעם ראשונה שלי עם עוגות שמרים.הצלחה מסחררת וממש הכנה קלה וכייפית. עשיתי התפחה ארוכה ויצא בצק מושלם!!
תודה וחג שמח!”

נעמה : “יצא כל כך טעים למות… והבצק נוח לכיפי לעבודה”

תמר : “העוגה מטעימה בטירוף!! המתכון מעולה ותודה”

מירי : “חוזרת לעדכן שהרולדות יצאו מעולותתת. כמו כל המתכונים שלך (לא היה לי ספק בכלל). הכנתי גם את התבשיל קובה שלך (יש לזה ביקוש שבת שלישית ברציפות..), תפוא שלך, אורז זיתים.. חבל שאת לא גרה לידי הייתי נותנת לך מהמטעמים שהכנתי.. חחח אז השכנים ייהנו מהרולדות:)”

חיה : “איך אהבתי את הסרטון הזה, וכל הערוץ שלך בכלל.
את עובדת כל כך נקי ויפה שממש כיף לצפות.
ההכנה וההסרטה, הכל מקצועי כל כך!”

קראנץ : “תודה על סרטונים מעולים ברורים ועושים חשק לא לפספס ומייד להיכנס למטבח להכין..
חייבת להגיד שיצאו עוגות נהדרות לא יכלתי להתאפק מולה …בקלות מתחסלת הבן שלי -3- ביקש שנייה ושלישית”

רוית : “מתכון מושלם וסרטון מושקע ויפה. ניסיתי כבר כל כך הרבה מתכונים שלך הצלחה בכל פעם מחדש!”

יוסי : “ניקי תודה רבה על מתכון מושלם וקל להכנה ..תמיד פחדתי להתעסק עם שמרים אבל המתכון שלך היה הכי מתאים לי ויצא אשששש”


959
תגובות

  הרשם  
עדכן
דורין

מה אפשר לעשות כדיי שלא יתקשה הבצק אחרי יומיים ? אני מגישה את זה בשישי ישר אחרי שיוצא מהתנור ומכסה בנייר כסף.. שמן או משהו ?

ענבר

היי ניקי
מה הכוונה שאם רוצים לעבוד רגיל עם הבצק/התפחה רגילה אז להוסיף כוס קמח? מה מבחינת הנוזלים מה צריך להוסיף במידה ומוסיפים כוס קמח?

עדן

היי ניקי , אם אני רוצה לשים בפנים במקום שוקולד השחר לעשות עם הרשיז או קינדר בואנו איך את ממליצה לעשות את זה ?

גילעד

יצא מושלם…..הוספתי גרידה מחצי לימון וחצי תפוז לבצק. עוגה מנצחת
תודה רבה ניקי

1 55 56 57