יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

21 יוני 2012
(Visited 423,644 times, 55 visits today)

עוגת שמרים קראנץ שוקולד

כל אחד צריך את המתכון המנצח לעוגת שמרים וזה המתכון שלי הרי עוגת שמרים היא המלכה של העוגות אין כמו עוגת שמרים חמה עם שוקולד זה מתכון קלאסי ובייתי שכל אחד יכול להכין ולקבל עוגת שמרים מעולה קלה להכנה.
יצא לכם לאכול עוגת שמרים חמה בדיוק שהיא יצאה מהתנור ? לי יצא וזה מדהים היינו ששה אנשים וירדנו על העוגה ולא השארנו כלום מזל שיוצאים ארבעה פסים אז נשאר עוד כי לא הפסקנו ליישר חתיכה אחרי חתיכה.
זאת העוגה המושלמת ליד הקפה תקשיבו לי תכינו יותר ותכניסו להקפאה אחרי חימום זה כאילו הכנתם עכשיו ושום אורחים לא יכולים להפתיע אתכם.

מרכיבים:

קילו קמח (7 כוסות + 2 כפות)
200 ג' חמאה רכה מאוד / 180 מ"ל שמן (שלושת רבעי כוס)
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / 50 ג' שמרית טריים
480 מ"ל חלב פושר (2 כוסות) / מים
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)

כפית דבש
ביצה טרופה להברשה

מילוי: 
ממרח שוקולד

סירופ:
200 ג' סוכר (כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהתפיח שעה וחצי שעתיים.

2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה ולהדק בקצוות. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

3. להתפיח בסביבות 20 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

הערות:
שיניתי את המתכון כי יותר קל לעבוד לפי קילו קמח.

קראנץ שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

קסם : טוב אז מלאתי בשוקולד נוטלה הלכתי על 3 עוגות של תבנית ארוכה יצא לי פשוט מושלםםםםםםםם ניקי תודה ענקית את אלופה!

מיטלוש :  היי ניקי, הכנתי את העוגה לחג במילוי של שוקולד קינמון והיא יצאה פשוט חלומית!!!תמיד חששתי מעוגת שמרים אבל אין מה לחשוש כשמדובר במתכון שלך! אז תודה ענקית ושנה טובה לך 🙂 אגב מתוך 3 עוגות נשארה רק חצי עוגה.

רבקה : "יצא פצצה…תודה רבה את אלופה כמו תמיד.
אגב בעלי כבר לא שואל מאיפה המתכונים…הוא נכנס הביתה ושואל…ניקי?! חחח לאב יו"

ענת : "יצא מעולה!! הבצק נהדר וקל לעבודה והטעם (שלא לדבר על הריח) משגע!"

חגית : "ניקי יצא פשוט מושלם!!!!!
במיוחד ביום חורפי"

מיכל : "הי ניקי! למה לא הזהרת קודם שזה טעים עד שכרון חושים???למה?????
בלעתי כמעט לבד פס שמרים…
טעים ברמות!!! פעם ראשונה שלי עם עוגות שמרים.הצלחה מסחררת וממש הכנה קלה וכייפית. עשיתי התפחה ארוכה ויצא בצק מושלם!!
תודה וחג שמח!"

נעמה : "יצא כל כך טעים למות… והבצק נוח לכיפי לעבודה"

תמר : "העוגה מטעימה בטירוף!! המתכון מעולה ותודה"

מירי : "חוזרת לעדכן שהרולדות יצאו מעולותתת. כמו כל המתכונים שלך (לא היה לי ספק בכלל). הכנתי גם את התבשיל קובה שלך (יש לזה ביקוש שבת שלישית ברציפות..), תפוא שלך, אורז זיתים.. חבל שאת לא גרה לידי הייתי נותנת לך מהמטעמים שהכנתי.. חחח אז השכנים ייהנו מהרולדות:)"

חיה : "איך אהבתי את הסרטון הזה, וכל הערוץ שלך בכלל.
את עובדת כל כך נקי ויפה שממש כיף לצפות.
ההכנה וההסרטה, הכל מקצועי כל כך!"

קראנץ : "תודה על סרטונים מעולים ברורים ועושים חשק לא לפספס ומייד להיכנס למטבח להכין..
חייבת להגיד שיצאו עוגות נהדרות לא יכלתי להתאפק מולה …בקלות מתחסלת הבן שלי -3- ביקש שנייה ושלישית"

רוית : "מתכון מושלם וסרטון מושקע ויפה. ניסיתי כבר כל כך הרבה מתכונים שלך הצלחה בכל פעם מחדש!"

יוסי : "ניקי תודה רבה על מתכון מושלם וקל להכנה ..תמיד פחדתי להתעסק עם שמרים אבל המתכון שלך היה הכי מתאים לי ויצא אשששש"

הרשם
עדכן
1.6K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי מה שלומך? יש לי 2 שאלות אלייך
1. יש פה שאלות על התפחה במקרר כאשר במתכון זה לא מוזכר, מה נכון?
2. האם יש לך רעיון למילוי וניל לרולדה הזאת? רוצה לעשות רולדה אחת לא שוקולד.
תודה ואציין שכל המתכונים שלך אליפות

שלום ניקי,
תודה על המתכון!
שאלה,
כתוב לחלק את הבצק ל4 ואמרת שיוצאות 3 רולדות. מה עושים עם החלק הרביעי??

שאלה,
אפיתי ויצא מדהים!!!
הקפאתי ונזכרתי שלא שמתי סירופ.
אפשר להפשיר ולהשים את הסירופ?
לחמם את העוגה לפני?

וואו ניקי כמו שכתבת מלכת העוגות, נראית מעולה, תודה על המתכונים הנהדרים שלך שאת שולחת לי למייל, אני מודה לך ומכינה בכיף

היי ניקי
הכנתי את הבצק עם מילוי שוקולד השחר והוא נגמר. נשאר לי כדור אחד של בצק. באיזה מילוי אפשר למלא עוד? יש לי שוקולד מריר ושמנת מתוקה. אפשר להכין בזה מילוי? אין לי חמאה ואין לי אגוזים.

היי, קודם כל תודה רבה על המתכון! לא נעים מסבתא שלי, אבל זה נהיה המתכון המנצח במשפחה, ואנחנו הונגרים ☺️ שאלה-האם אפשר להכניס את הבצק ליממה למקרר במקום ללילה?

הי ניקי, אפשר לרכך את החמאה במיקרו ?