יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים

24 יוני 2012
(Visited 19,546 times, 7 visits today)

עוגת שמרים

עוגת שמרים, אני ועוגות ושמרים זה סיפור אהבה ♥ אני אוהבת ליצור, לחוש את העוגה כשהיא תופחת מקבלת צורה משלה וממלאת את התבנית כל כך יפה.  יש משהו יותר טוב מריח של עוגת שמרים שיצאה מהתנור ? והטעם ? איזו עוגה יכולה להתחרות בטעם הנפלא של עוגת שמרים ?
אני באופן קבוע מחזיקה בהקפאה, חימום קל במיקרו וחושבים שהרגע היא יצאה מהתנור.אין כמו הביס הראשון זה כמו התמכרות פרוסה אחת לא מספיקה אתה רוצה עוד אחת ועוד אחת, אח כמה טעים…

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)

ביצה טרופה להברשה
כפית דבש

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגת מוס קפה משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה  חלב וללוש עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אפשרות נוספת:
רולדות בורג : לחלק את הבצק ל 7 חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל שתי רולדות ללפף אחת על השניה וליצור בורג. מהכדור האחרון תכינו רולדה.

* אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

מילויים לעוגות שמרים

עוגת שמרים

עוגת שמרים

גולשים מכינים וממליצים:

ערבה : ניקי יקרה, העוגות יצאו מעולות, ככל מעשיי ידייך. שימחת את ליבי. תודה!!!

אתי : היי ניקי. פשוט בצק מושלם. הכנתי עם מילוי קינמון וסוכר דמררה שקדים גרוסים וסילאן. יצא אש. נטרף ולא נותר פירור. תודה. עברה לי פוביית השמרים.

אודליה ממן : היי ניקי, זאת הפעם השניה שההנני מכינה את העוגה ברצוני לשתף אותך ואת כולם העוגה יוצאת מוצלחת סווווווווף הדרך אין מילים המשיכי כך תודה על כל המתכונים המוצלחים אני וחברותיי מוקסמות מהאתר שלך

ליאה : אויי ניקי!!!! העוגות יצאו סוף הדרך!!!! הריח משגע והבצק נהדר, תודה רבה על כל המתכונים המעולים שעוזרים לאמא צעירה בתחילת דרכה

נעמה : לא יאומן!! יצא פשוט מדהים!!!
יש לי נסיון לא טוב עם עוגות שמרים אחרי כמה נסיונות כושלים. השבוע נתקלתי בסופר בקמח שמרים החדש והחלטתי לנסות. הכנתי את הבצק שלך (כמובן ללא הוספת שמרים) ויצא פשוט מדהים!!! אין כמוך בעולם!!

הרשם
עדכן
536 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי האם אפשר להתפיח בחות לא במקרר לשעתיים שלוש עד להכפלת הנפח?

שאלות של כמויות כי קצת התבלבלתי:

מכמות אחת של בצק יוצא-
4 רולדות רגילות
3 רולדות בורג מלופפות (כמו בתמונה)
3 עוגות קראנץ’?

המילויים- שהצעת בדף המקושר, מספיקים לכמות אחת של בצק (כלומר 4 רולדות רגילות/ 3 רולדות בורג/ 3 עוגות קראנץ’)?

ואיזו כמות של נוטלה/השחר דרושה ל3-4 עוגות? חבילה אחת של חצי קילו השחר תספיק לכמות הבצק הזו?

תודה רבה רבה!
את אלופה ואין על המתכונים שלך וההשקעה שלך

ועוד שאלה, האם אפשר להכין בצק הזה את שושני השמרים כפי שפרטת כאן …? https://www.nikib.co.il/?p=10

הי ניקי,
תודה רבה על כל המתכונים הטובים! אני משתמשת ונהנת מהם מאוד!
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים?
ובמילוי הקינמון- האם הכמות הכתובה מספיקה לכל העוגות? והאם אפשר להכניס למילוי הזה אגוזים ושקדים?
תודה רבה ..

שלום רב, האם אפשר להוסיף שוקולד כמילוי?
איזה שוקולד היית ממליצה?
אריאלה

תודה, ניקי, זו כבר עוגת השמרים הקבועה שלי, היום עשיתי שוב, והבצק הזה פשוט מושלם!!! תענוג אמיתי!

היי ניקי, אם אני רוצה עוגה פרווה אני ממירה את החמאה במרגרינה…נכון?