עוגת שמרים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת שמרים

עוגת שמרים, אני ועוגות ושמרים זה סיפור אהבה ♥ אני אוהבת ליצור, לחוש את העוגה כשהיא תופחת מקבלת צורה משלה וממלאת את התבנית כל כך יפה.  יש משהו יותר טוב מריח של עוגת שמרים שיצאה מהתנור ? והטעם ? איזו עוגה יכולה להתחרות בטעם הנפלא של עוגת שמרים ?
אני באופן קבוע מחזיקה בהקפאה, חימום קל במיקרו וחושבים שהרגע היא יצאה מהתנור.אין כמו הביס הראשון זה כמו התמכרות פרוסה אחת לא מספיקה אתה רוצה עוד אחת ועוד אחת, אח כמה טעים…

מרכיבים:

840 ג’ קמח (6 כוסות)
200 ג’ חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג’ סוכר (4 כפות)

ביצה טרופה להברשה
כפית דבש

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה  חלב וללוש עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אפשרות נוספת:
רולדות בורג : לחלק את הבצק ל 7 חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל שתי רולדות ללפף אחת על השניה וליצור בורג. מהכדור האחרון תכינו רולדה.

* אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

מילויים לעוגות שמרים

45354 צפיות 24 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת שמרים

עוגת שמרים

גולשים מכינים וממליצים:

ערבה : ניקי יקרה, העוגות יצאו מעולות, ככל מעשיי ידייך. שימחת את ליבי. תודה!!!

אתי : היי ניקי. פשוט בצק מושלם. הכנתי עם מילוי קינמון וסוכר דמררה שקדים גרוסים וסילאן. יצא אש. נטרף ולא נותר פירור. תודה. עברה לי פוביית השמרים.

אודליה ממן : היי ניקי, זאת הפעם השניה שההנני מכינה את העוגה ברצוני לשתף אותך ואת כולם העוגה יוצאת מוצלחת סווווווווף הדרך אין מילים המשיכי כך תודה על כל המתכונים המוצלחים אני וחברותיי מוקסמות מהאתר שלך

ליאה : אויי ניקי!!!! העוגות יצאו סוף הדרך!!!! הריח משגע והבצק נהדר, תודה רבה על כל המתכונים המעולים שעוזרים לאמא צעירה בתחילת דרכה

נעמה : לא יאומן!! יצא פשוט מדהים!!!
יש לי נסיון לא טוב עם עוגות שמרים אחרי כמה נסיונות כושלים. השבוע נתקלתי בסופר בקמח שמרים החדש והחלטתי לנסות. הכנתי את הבצק שלך (כמובן ללא הוספת שמרים) ויצא פשוט מדהים!!! אין כמוך בעולם!!

536
תגובות

  הרשם  
עדכן
נאוה

הי ניק אני לא מתגוררת בארץ ואין באפשרותי למצוא שמרים שמרית. מצאתי סוג אחר של שמרים עולה עולה האים הכמות של השמרים לא משתנה. תודה

שם

אחרי מריחת המילוי, האם אפשר במקום לגלגל את הבצק לרולדה, לחתוך אותו לרצועות לאורך ואז לגלגל את הרצועות, ולהכין כמו עוגת שושנים?

שם

היי ניקי, מה שלומך? כבר הרבה זמן אני חולמת על ריח של עוגות שמרים בבית…
אם אני רוצה להחליף את החמאה בשמן, כמה שמן צריך לשים?

שם

אני כל כך מרוצה מכל המתכונים שלך…את דף הבית שלי..!
תודה ..תודה..ושוב תודה לך ניקי היקרה

שם

אפשר להקפיא בצק שמרים?
ואם כן איך להתנהג איתו כשרוצים להפשיר ?
תודה מראש על התשובה .. את נפלאה !

שם

כמה עוגות יוצאות מהכמות שרשמת במתכון?

שם

אדה (לא רשום) | 13.04.2012 – 13:41
צהריים טובים וחג שמח!
האם ניתן להתפיח ולאפות את הרולדות על תבנית תנור שטוחה, אין לי תבניות אינגליש קייק…או שהבצק “יתפזר” מדי?

1 2 3 37