עוגת שמרים שושנים שוקולד
עוגת שמרים שושנים שוקולד, החיים יפים כשיש עוגות שמרים, העוגה הזאת מנחמת עושה טוב על הלב
כשאין לי מצב רוח ולא בא לעשות כלום אני הולכת להתעסק עם בצק שמרים וזה כבר מעלה לי את החיוך :))
אני אוהבת להכין ממנו עוגות במילויים שונים למשל רולדות בורג, והבחירה הכי אהובה עליי קראנץ והמילוי שאני הכי אוהבת בעולם זה חלבה.
אז איך יכול להיות לי מצב רוח לא טוב כשיוצאת עוגת שמרים חמה מהתנור ?
מרכיבים:
840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה
סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל
מילוי שוקולית וקינמון:
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס א. שוקולית
חצי כוס סוכר
חום כף קינמון
כף שוקולד צ'יפס לבן
הכנת המילוי: למרוח את החמאה על העלה לערבב את שאר המצרכים ולפזר מעל.
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.
2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים, לרדד כל חלק למלבן בגודל 20 על 28 ס"מ למרוח את המילוי לגלגל לרולדה , להקפיא לחצי שעה, לחתוך לשושנים בעובי 4 ס"מ, יוצא כ 10 שושנים מכל רולדה, לסדר בתבנית משומנת כשאחת נוגעת בשניה.
3. להתפיח בסביבות 30 דקות מכוסה. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויפה.
3. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהשושנים יוצאות מהתנור.
כמה שהחיים יפים עכשיו…
וטעימים!
גולשים מכינים וממליצים:
סיגל : וואו יצא מדהים ! פעם ראשונה שאני עובדת עם שמרים ועשיתי בדיוק לפי ההוראות ,יצא מעולה !!!! תודה
לימור : היי ניקי את לא מבינה יצא לי סוף הדרך תודה רבה לך על העזרה בקיצור סיפור הצלחה
השנייה מחר אגב תהיה בתנור אחרי התפחה של לילה
תודה