יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים שושנים שוקולד

18 יולי 2012
(Visited 21,417 times, 5 visits today)

עוגת שמרים שושנים שוקולד

עוגת שמרים שושנים שוקולד, החיים יפים כשיש עוגות שמרים, העוגה הזאת מנחמת עושה טוב על הלב
כשאין לי מצב רוח ולא בא לעשות כלום אני הולכת להתעסק עם בצק שמרים וזה כבר מעלה לי את החיוך :))
אני אוהבת להכין ממנו עוגות במילויים שונים למשל רולדות בורג, והבחירה הכי אהובה עליי קראנץ והמילוי שאני הכי אוהבת בעולם זה חלבה.
אז איך יכול להיות לי מצב רוח לא טוב כשיוצאת עוגת שמרים חמה מהתנור ?

מרכיבים:

840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)
ביצה טרופה להברשה

סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל

מילוי שוקולית וקינמון:
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס  א. שוקולית
חצי כוס סוכר
חום כף קינמון
כף שוקולד צ'יפס לבן

הכנת המילוי: למרוח את החמאה על העלה לערבב את שאר המצרכים ולפזר מעל.

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

2. לחלק את הבצק ל 4 חלקים, לרדד כל חלק למלבן בגודל 20 על 28 ס"מ למרוח את המילוי לגלגל לרולדה , להקפיא לחצי שעה, לחתוך לשושנים בעובי 4 ס"מ, יוצא כ 10 שושנים מכל רולדה, לסדר בתבנית משומנת כשאחת נוגעת בשניה.

3. להתפיח בסביבות 30 דקות מכוסה. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויפה.

3. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהשושנים יוצאות מהתנור.

 מבחר מילויים נוספים 

עוגת שמרים שושנים שוקולד

כמה שהחיים יפים עכשיו…

עוגת שמרים שושנים שוקולד

וטעימים!

עוגת שמרים שושנים שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

סיגל : וואו יצא מדהים ! פעם ראשונה שאני עובדת עם שמרים ועשיתי בדיוק לפי ההוראות ,יצא מעולה !!!! תודה

לימור : היי ניקי את לא מבינה יצא לי סוף הדרך תודה רבה לך על העזרה בקיצור סיפור הצלחה
השנייה מחר אגב תהיה בתנור אחרי התפחה של לילה
תודה

הרשם
עדכן
226 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי
האם יש גרסה פרווה?

אם רוצים פרווה במה אפשר להחליף את החלב?

היי ניקי יקרה!! האם אפשר להכין בלי הביצה? אני רוצה לנסות לטבען את המתכון..
תודה

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ?

ניקי יקרה. רוצה להודות לך בפעם מיליון על מתכונים שלך. כל פעם אני פונה לאתר שלך מוצאת מענה. מתכונים קלים, מצרכים נגישים, שיטות בישול ואפיה לא מסובכות והסברים כמו בכיתות גן. לא פישלתי אפילו פעם אחד. תמיד הצלחה. קוצרת מחמאות אין סוף. העוגה הזאת מככבת אצלי במילואים שונים כבר כמה שנים ברצף. עכשיו אכין עם מילוי תפוחים.
תודה לך על הכל ושבת שלום.

הי ניקי היקרה
אני עושה את העוגה בהמשכים בגלל חוסר זמן…אחרי שהבצק תפח , הכנתי את הרולדות וחתכתי…זה בסדר אם זה יתפח כמה שעות ולא חצי שעה?

הי ניקי קודם כל שוב תודה על מתכונים שתמיד מצליחים. היום רציתי להכין עוגת שמרים והתחלתי להכין את הבצק של המתכון הזה רק שלא שמתי לב שיש להתפיח כל הלילה. האם יש אפשרות להציל את המצב ולשים להתפחה ארוכה של שעתיים בחוץ במקום לילה במקרר? תודה רבה