סהרוני שמרים עם שוקולד

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סהרוני שמרים עם שוקולד

היום הראשון של הלימודים בא לי לפנק את הילדים, הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאני רוצה להכין משהו טוב זה שמרים. אני אוהבת להכין הרבה עוגות אבל שמרים זה בית, זה רגשות של אמא, חולת שמרים כבר אמרתי ? 🙂
אני מתרגשת אחרי חודשיים שאני צמודה לילדים זהו החופש נגמר ואני הולכת להפתיע אותם עם עוגת שמרים נהדרת, יותר נכון סהרוני שמרים מלאים בשוקולד, לא מסובך הסברתי במפורט תמונה אחרי תמונה שיהיה הכי קל להכין.
יוצאים די הרבה תשקלו האם כדאי להכפיל כמויות, הגלגלים האלה טעימים ויותר מזה הם יפים מאוד.
מתכון מנצח הבצק כאן נהדר מאוד קל לעבודה, מה שמבטיח תוצאה נהדרת.

24 יחידות

מרכיבים:

500 ג’ קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית) / 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג’ אבקת אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ”ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים
125 ג’ חמאה רכה

ממרח שוקולד השחר העולה

ביצה
כפית סילאן

סירופ:
חצי כוס סוכר
כוס מים


הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.

2. לשמן קערה להניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח בערך כשעתיים.

3. לחלק את הבצק ל 24 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה בגודל 15X10, למרוח בחלק העליון שוקולד לעשות חריצים בחלק התחתון עד שליש גובה של העלה.

4. לגלגל מלמעלה ועד לחריצים למטה לעשות צורה של סהרון – עיגול

5. לסדר בתבנית ולהתפיח כ 15 דקות, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.

6.לטרוף ביצים וסילאן, להבריש את הסהרונים ולאפות כ 15 – 20 דקות.

*7. להרתיח על האש את המים והסוכר שתיים שלוש דקות ולהבריש את הסהרונים כשהם יוצאים מהתנור.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, לחמם זמן קצר במיקרו וזה כאילו הכנתי את זה עכשיו.

5637 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולד

סהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולדסהרוני שמרים עם שוקולד

סהרוני שמרים עם שוקולד

תודה למגי על הסרטון


44
תגובות

  הרשם  
עדכן
חגית

היי ניקי,

אני רוצה לאפות כמות כפולה, ז”א קילו. ו250 גרם מרגרינה נשמע לי מפחיד. יש אפשרות להפחית מרגרינה ובמקומה גם שמן?

ליאת

וואו ניקי!! גם הבצק הכי נוח לעבודה ever! וגם יצא טעים ברמות! סרבני האכילה שלי פה טרפו והתחננו לקבל כזה גם לביה״ס… תודה! תודה! תודה!

שירן

היי ניקי הכנתי בדיוק לפי המתכון , אבל לא יצא לי כמות של 24 יחידות אלה 19 , ועשיתי בדיוק לפי הגודל שאמרת, בלי קשר לזה שיצאו 19 הם יצאו טעימים בטרוף ! התחסל בשנייה פעם הבאה יעשה כמות כפולה, מתכון באמת מקסים!

הילה

היי ניקי, רציתי להכין את עוגת השמרים המדהימה שלך לחג או הסהרונים המקסימים אך גיליתי שאין לי פודינג בבית, האם יש דרך להסתדר בלי או להחליף בדבר מה אחר?

סמדר

שלום ניקי יקרה
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים? אם כן מה הכמות?
תודה !

עינב

באיזה שלב ניתן להקפיא? ברגע שיוצא מהתנור כשמתקרר

מירב

ניקי שלום, אני מאד רוצה להכין היום את הסהרונים האלו, אך משום מה כל התמונות של שלבי העשייה נעלמו ואינם. יכול להיות שיש בעיה או שזה רק אצלי? אני פשוט לא כ”כ הבנתי איך את עושה את הצורה היפה שלהם. בד”כ אני נעזרת במקרה כזה בתמונות רק שהפעם אין אותם… יש דרך שאת יכולה לעזור לי? אני מאד רוצה להכין. תודה ושתהיה לך שנה טובה ומקסימה!