סהרוני שמרים עם שוקולד
היום הראשון של הלימודים בא לי לפנק את הילדים, הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאני רוצה להכין משהו טוב זה שמרים. אני אוהבת להכין הרבה עוגות אבל שמרים זה בית, זה רגשות של אמא, חולת שמרים כבר אמרתי ? 🙂
אני מתרגשת אחרי חודשיים שאני צמודה לילדים זהו החופש נגמר ואני הולכת להפתיע אותם עם עוגת שמרים נהדרת, יותר נכון סהרוני שמרים מלאים בשוקולד, לא מסובך הסברתי במפורט תמונה אחרי תמונה שיהיה הכי קל להכין.
יוצאים די הרבה תשקלו האם כדאי להכפיל כמויות, הגלגלים האלה טעימים ויותר מזה הם יפים מאוד.
מתכון מנצח הבצק כאן נהדר מאוד קל לעבודה, מה שמבטיח תוצאה נהדרת.
24 יחידות
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
25 ג' שמרים טריים (חצי שקית) / 11 ג' שמרים יבשים (כף)
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג' אבקת אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ"ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה
ממרח שוקולד השחר העולה
ביצה
כפית סילאן
סירופ:
חצי כוס סוכר
כוס מים
הכנות:
1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.
2. לשמן קערה להניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח בערך כשעתיים.
3. לחלק את הבצק ל 24 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה בגודל 15X10, למרוח בחלק העליון שוקולד לעשות חריצים בחלק התחתון עד שליש גובה של העלה.
4. לגלגל מלמעלה ועד לחריצים למטה לעשות צורה של סהרון – עיגול
5. לסדר בתבנית ולהתפיח כ 15 דקות, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
6.לטרוף ביצים וסילאן, להבריש את הסהרונים ולאפות כ 15 – 20 דקות.
*7. להרתיח על האש את המים והסוכר שתיים שלוש דקות ולהבריש את הסהרונים כשהם יוצאים מהתנור.
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא, לחמם זמן קצר במיקרו וזה כאילו הכנתי את זה עכשיו.