לזניה חצילים ועגבניות
יודעים מה הסוד ללזניה טובה ? בעצם זה יותר מסוד אחד, אני משתמשת בעלי לזניה שלא מצריכים בישול מוקדם, אני לא עצלנית אבל אני אוהבת לקצר הליכים. כששמים את עלי הלזניה בתבנית ומעל שמים את שכבת הרוטב צריך להקפיד שהרוטב יכסה יפה את עלי הזניה, גם בקצוות וגם בדפנות ואותו דבר צריך להקפיד גם בשכבה השנייה של העלים.
הסוד השני זה להכין את הלזניה יום קודם ואפילו יומיים זה רק עושה לה יותר טוב, הטעם נהדר היא מתייצבת והרבה יותר כיף לאכול אותה כך.
עוד טיפ כשאני מכינה לזניה אני באופן אוטומטי מכינה שתי לזניות, אחת הולכת להקפאה (עוברת נפלא הקפאה) והשנייה למקרר, לא תאמינו איך הלזניה הזאת מתחסלת אז עדיף להכין עוד אחת.
תבנית 20X30
מרכיבים:
עלי לזניה של חברת ברילה
6 עגבניות בינוניות – גדולות
2 בצלים בגודל בינוני
4 שיני שום
כפית סוכר
כפית שום כתוש
בזיליקום 4 כפות קצוץ
4 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
25 ג' חמאה
150 ג' גבינות מגורדות
(גאודה, פרמזן, תום, גבינה צהובה, קצ'קבל)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
2 חצילים מאורכים בגודל בינוני
שמן קנולה
מלח
הכנות:
1. לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי 3 – 4 מ"מ, לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה לשמן אותו יפה ולסדר את פרוסות החצילים, להזליף קצת שמן מעל להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות, החצילים אמורים להיות רכים.
2. למלא סיר עם מים להרתיח, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים ולבשל 3 דקות, לסנן להמתין שיתקרר ואז לקלף.
3. לחמם סיר עם שמן זית וחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את שיני השום ולהוסיף לטיגון, להמשיך לטגן עד שהשום מזהיב קלות.
4. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את המים סוכר, שום כתוש , בזיליקום ותבלינים לבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות.
6. לסדר את עלי הלזניה בתחתית של התבנית, אין צורך לבשל מראש זה הכי קל שיש, לשים מחצית מרוטב העגבניות על עלי הלזניה שיכסה אותם יפה, מעל לסדר את פרוסות החצילים, לפזר מעל את הגבינות, לשים שכבה נוספת של עלי לזניה, את החצי השני של רוטב העגבניות ואת שארית הגבינות.
7. לאפות כ 30 דקות אין צורך לכסות.
פינת התכל'ס:
לקלות את החצילים בתנור, לחתוך את הירקות לקוביות, לתת טיגון קצר לבצל ולשום להוסיף את העגבניות מים תבלינים לבשל כ 20 דקות.
לשים בתבנית את עלי הלזניה מעל את הרוטב, פרוסות חצילים, גבינה צהובה, עוד שכבת עלי לזניה, רוטב ואת הגבינה, לאפות כ 30 דקות.
כדאי לדעת ש…
לא חייבים לחלוט את העגבניות ניתן לחתוך כמו שזה, מומלץ מאוד להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר. לא בא לכם על חצילים ? תורידו. רוצים לשדרג ? תוסיפו שמנת לבישול בסוף לרוטב. לא השתמשתי ברסק עגבניות, העגבניות היו אדומות ויפות, אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות במהלך הבישול.