יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מתכונים לשבועות פשטידות חלביות שבועות

לזניה חצילים ועגבניות

16 מאי 2018
(Visited 111,004 times, 5 visits today)
לזניה חצילים ועגבניות

לזניה חצילים ועגבניות

כשבעלי אומר שזאת הלזניה הכי טובה שהכנתי, יש מה להוסיף ?
יודעים מה הסוד ללזניה טובה ? בעצם זה יותר מסוד אחד,  אני משתמשת בעלי לזניה שלא מצריכים בישול מוקדם, אני לא עצלנית אבל אני אוהבת לקצר הליכים. כששמים את עלי הלזניה בתבנית ומעל שמים את שכבת הרוטב צריך להקפיד שהרוטב יכסה יפה את עלי הזניה, גם בקצוות וגם בדפנות ואותו דבר צריך להקפיד גם בשכבה השנייה של העלים.
הסוד השני זה להכין את הלזניה יום קודם ואפילו יומיים זה רק עושה לה יותר טוב, הטעם נהדר היא מתייצבת והרבה יותר כיף לאכול אותה כך.
עוד טיפ כשאני מכינה לזניה אני באופן אוטומטי מכינה שתי לזניות, אחת הולכת להקפאה (עוברת נפלא הקפאה) והשנייה למקרר, לא תאמינו איך הלזניה הזאת מתחסלת אז עדיף להכין עוד אחת.

תבנית 20X30

מרכיבים:

עלי לזניה של חברת ברילה
6 עגבניות בינוניות – גדולות
2 בצלים בגודל בינוני
4 שיני שום
כפית סוכר
כפית שום כתוש
בזיליקום 4 כפות קצוץ
4 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
25 ג’ חמאה
150 ג’ גבינות מגורדות
(גאודה, פרמזן, תום, גבינה צהובה, קצ’קבל)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

2 חצילים מאורכים בגודל בינוני
שמן קנולה
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

הכנות:

1. לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי 3 – 4 מ”מ, לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה לשמן אותו יפה ולסדר את פרוסות החצילים, להזליף קצת שמן מעל להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות, החצילים אמורים להיות רכים.

2. למלא סיר עם מים להרתיח, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים ולבשל 3 דקות, לסנן להמתין שיתקרר ואז לקלף.

3. לחמם סיר עם שמן זית וחמאה לערבב עד שהחמאה נמסה, לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את שיני השום ולהוסיף לטיגון, להמשיך לטגן עד שהשום מזהיב קלות.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את המים סוכר, שום כתוש , בזיליקום ותבלינים לבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות.

6. לסדר את עלי הלזניה בתחתית של התבנית, אין צורך לבשל מראש זה הכי קל שיש, לשים מחצית מרוטב העגבניות על עלי הלזניה שיכסה אותם יפה, מעל לסדר את פרוסות החצילים, לפזר מעל את הגבינות, לשים שכבה נוספת של עלי לזניה, את החצי השני של רוטב העגבניות ואת שארית הגבינות.

7. לאפות כ 30 דקות אין צורך לכסות.

פינת התכל’ס:
לקלות את החצילים בתנור, לחתוך את הירקות לקוביות, לתת טיגון קצר לבצל ולשום להוסיף את העגבניות מים תבלינים לבשל כ 20 דקות.
לשים בתבנית את עלי הלזניה מעל את הרוטב, פרוסות חצילים, גבינה צהובה, עוד שכבת עלי לזניה, רוטב ואת הגבינה, לאפות כ 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
לא חייבים לחלוט את העגבניות ניתן לחתוך כמו שזה, מומלץ מאוד להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר. לא בא לכם על חצילים ? תורידו. רוצים לשדרג ? תוסיפו שמנת לבישול בסוף לרוטב. לא השתמשתי ברסק עגבניות, העגבניות היו אדומות ויפות, אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות במהלך הבישול.

לזניה חצילים ועגבניותלזניה חצילים ועגבניותלזניה חצילים ועגבניותלזניה חצילים ועגבניותלזניה חצילים ועגבניות

לזניה חצילים ועגבניותלזניה חצילים ועגבניותלזניה חצילים ועגבניות

הרשם
עדכן
109 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, האם אפשר להשתמש במוצרלה ועמק מגורדות (ללא פרמזן/קשקבל/גאודה)? תודה מראש!

היי ניקי,
מחפשת בצק שיתאים גם לרוגלך וגם לפיצות.
על מה את ממליצה?
תודה רבה רבה!

היי ניקי
עושה את המתכון פעם 1 ומחזיקה לעצמי אצבעות .. בסופר אין דפי לזניה של ברילה אז קניתי של פרפקטו
זה בסדר ?

בנוסף תני לי בבקשה טיפ שהלזניה לא תתפרק לי תודה רבה

האם ניתן באותו מתכון וכמות להוסיף עוד שכבה של עלי לזניה כך שהלזניה תהיה עם 3 שכבות ולא שתיים. אני מכינה בלי חצילים

שלום, איך עדיף לחמם את הלזניה לפני ההגשה אם הכנתי יום לפני? תנור או מיקרו?

היי ניקי, ממש בא לי להכין את הלזניה אבל יש לי רק חציל אחד… אפשר להוסיף פטריות? יש לי גם פלפלונים שאני יכולה לקלות עם החציל… מה דעתך? תודה 🙂

הי ניקי.
אפשרי להכין בגרסה פרווה?
בלי הגבינות? מה מומלץ לשים במקום?