יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכונים לשבועות נישנושים טעימים שבועות

מאפי תרד וגבינות אישיים

13 מאי 2020
(Visited 58,975 times, 11 visits today)

מאפי תרד וגבינות אישיים

כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
טעים חבל על הזמן.

16 יחידות

מרכיבים:

400 ג' תרד
בצל
2 שיני שום
ביצה
100 ג' גבינה צהובה
50 ג' גבינת קשקבל
3 כפות קוטג'
בצק עלים / פילאס
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

ביצה טרופה להברשה

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להכניס את התרד ולבשל עד שהוא רך כ 6 – 7 דקות, לסנן (זהירות חם) ואחרי שמתקרר לסחוט טוב טוב את הנוזלים.

2. לקצוץ את התרד ולהעביר לקערה, לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.

3. להוסיף את הבצל לתרד יחד עם הגבינות והביצה, לערבב עד שהכל אחיד.

4. לחתוך את הפילאס לריבועים בגודל 7X7, לשמן תבנית שקעים, כל ריבוע בצק להניח בתוך כל שקע ולהכניס אותו פנימה.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות.

6. למלא את הריבועים בכפית גדושה מהמילוי להבריש את דפנות הבצק עם ביצה ולאפות כ 25 דקות או עד שהבצק מזהיב

ניקי לוחשת לספרים

Mini spinach and Cheese puff pastry

כדאי לדעת ש…
את התרד מומלץ לבשל יום מראש, ניתן להקפיא.

המתכון נעשה בשיתוף חברת תנובה

התרד הוא בעל שלל יתרונות בריאותיים לגוף, מכיל נוגדי חימצון וחומרי צבע (כמו הכלורופיל הירוק)
המסייעים להגנה מפני מחלות לב וסרטן, מסייע בהפחתת לחץ הדם ומעכב תהליכי הזדקנות המוח.
בנוסף לברזל, שכולנו יודעים שהתרד עשיר בו (פופאי, זוכרים?), יש בתרד גם כמויות גבוהות של חומצה פולית, ויטמין K, ויטמין A (החשוב לבריאות העין) ומגנזיום. בקיצור, אם עוד לא שילבתם אותו בתפריט שלכם, תתחילו עכשיו!
כל מאפה אישי מכיל 2 יחידות אנרגיה, (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), כלומר 200 קלוריות למאפה.
במאפים האישיים שלפנינו עיקר הקלוריות מגיעות מריבועי הבצק. שימו לב שבצק הפילאס והעלים הם בצקים שלפחות חצי מהאנרגיה בהם מגיעה משומן וכמות השומן הרווי בהם גבוהה. הם בצקים נוחים לעבודה וטעימים, אך נקפיד להשתמש בהם בצורה מדודה.

מאפי תרד וגבינות אישייםמאפים אישיים של תרד וגבינותמאפי תרד וגבינות אישיים

הרשם
עדכן
38 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, איזה בצק יותר מומלץ למאפה הזה ממה שכתבת? עלים או פילאס? תודה

היי ניקי, אפשר להקפיא את המילוי?

היי ניקי
אם אני עשה עם תרד קפוא צריך גם לבשל אותו לפני או רק להפשיר?

מה אפשר לשים במקום קוטג'? תודה

שלום ניקי, קודם כל תודה רבה על אין ספור מתכונים מצויינים!! אני רוצה להכין לאירוח יום מראש. אפשר לאפות ולשמור במקרר ורק לחמם לפני ההגשה?

איזה גבינה אפשר במקום קשקבל?

הי ניקי,
אפשר להכין עם קוביות בטטה במקום התרד?