מאפי תרד וגבינות אישיים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מאפי תרד וגבינות אישיים

כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
טעים חבל על הזמן.

16 יחידות

מרכיבים:

400 ג’ תרד
בצל
2 שיני שום
ביצה
100 ג’ פתיתי עמק של תנובה
50 ג’ גבינת קשקבל COLLECTION מגורדת
3 כפות קוטג’
בצק עלים / פילאס
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

ביצה טרופה להברשה

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להכניס את התרד ולבשל עד שהוא רך כ 6 – 7 דקות, לסנן (זהירות חם) ואחרי שמתקרר לסחוט טוב טוב את הנוזלים.

2. לקצוץ את התרד ולהעביר לקערה, לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.

3. להוסיף את הבצל לתרד יחד עם הגבינות והביצה, לערבב עד שהכל אחיד.

4. לחתוך את הפילאס לריבועים בגודל 7X7, לשמן תבנית שקעים, כל ריבוע בצק להניח בתוך כל שקע ולהכניס אותו פנימה.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות.

6. למלא את הריבועים בכפית גדושה מהמילוי להבריש את דפנות הבצק עם ביצה ולאפות כ 25 דקות או עד שהבצק מזהיב

ניקי לוחשת לספרים

Mini spinach and Cheese puff pastry

כדאי לדעת ש…
את התרד מומלץ לבשל יום מראש, ניתן להקפיא.

המתכון נעשה בשיתוף חברת תנובה

18492 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

התרד הוא בעל שלל יתרונות בריאותיים לגוף, מכיל נוגדי חימצון וחומרי צבע (כמו הכלורופיל הירוק)
המסייעים להגנה מפני מחלות לב וסרטן, מסייע בהפחתת לחץ הדם ומעכב תהליכי הזדקנות המוח.
בנוסף לברזל, שכולנו יודעים שהתרד עשיר בו (פופאי, זוכרים?), יש בתרד גם כמויות גבוהות של חומצה פולית, ויטמין K, ויטמין A (החשוב לבריאות העין) ומגנזיום. בקיצור, אם עוד לא שילבתם אותו בתפריט שלכם, תתחילו עכשיו!
כל מאפה אישי מכיל 2 יחידות אנרגיה, (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), כלומר 200 קלוריות למאפה.
במאפים האישיים שלפנינו עיקר הקלוריות מגיעות מריבועי הבצק. שימו לב שבצק הפילאס והעלים הם בצקים שלפחות חצי מהאנרגיה בהם מגיעה משומן וכמות השומן הרווי בהם גבוהה. הם בצקים נוחים לעבודה וטעימים, אך נקפיד להשתמש בהם בצורה מדודה.

מאפי תרד וגבינות אישייםמאפי תרד וגבינות אישייםמאפים אישיים של תרד וגבינותמאפי תרד וגבינות אישיים

34
תגובות

  הרשם  
עדכן
גילה

היי ניקי
אם אני עשה עם תרד קפוא צריך גם לבשל אותו לפני או רק להפשיר?