יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכונים לשבועות נישנושים טעימים שבועות

מאפי תרד וגבינות אישיים

13 מאי 2020
(Visited 52,112 times, 63 visits today)

מאפי תרד וגבינות אישיים

כמה שאני אוהבת חלבי, מבחינתי לעשות מאפה גבינות זה אחד הדברים שהכי כיף לי להכין במטבח. בשבועות אני לא מפסיקה לחייך 🙂
תנו לי להשתגע עם גבינות טובות, טעמים חזקים, גבינות נמסות שמשדרגות את המאפה בטעמים הנפלאים שלהן.
הפעם הלכתי על גבינת עמק מגורדת וקשקבל אני יכולה לספר לכם בסוד שלא הפסקתי לנשנש, הוספתי תרד לגבינות והשילוב בין הגבינות לתרד יצא נפלא.
מחפשים מתכון מנצח לאירוח ? תכינו את המאפים הקטנים האלה.
טעים חבל על הזמן.

16 יחידות

מרכיבים:

400 ג’ תרד
בצל
2 שיני שום
ביצה
100 ג’ גבינה צהובה
50 ג’ גבינת קשקבל
3 כפות קוטג’
בצק עלים / פילאס
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

ביצה טרופה להברשה

אולי תאהב גם את...♥

  • שושני גבינה

    אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
    זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
    הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
    את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

    11 שושני גבינה
    תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להכניס את התרד ולבשל עד שהוא רך כ 6 – 7 דקות, לסנן (זהירות חם) ואחרי שמתקרר לסחוט טוב טוב את הנוזלים.

2. לקצוץ את התרד ולהעביר לקערה, לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.

3. להוסיף את הבצל לתרד יחד עם הגבינות והביצה, לערבב עד שהכל אחיד.

4. לחתוך את הפילאס לריבועים בגודל 7X7, לשמן תבנית שקעים, כל ריבוע בצק להניח בתוך כל שקע ולהכניס אותו פנימה.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות.

6. למלא את הריבועים בכפית גדושה מהמילוי להבריש את דפנות הבצק עם ביצה ולאפות כ 25 דקות או עד שהבצק מזהיב

ניקי לוחשת לספרים

Mini spinach and Cheese puff pastry

כדאי לדעת ש…
את התרד מומלץ לבשל יום מראש, ניתן להקפיא.

המתכון נעשה בשיתוף חברת תנובה

התרד הוא בעל שלל יתרונות בריאותיים לגוף, מכיל נוגדי חימצון וחומרי צבע (כמו הכלורופיל הירוק)
המסייעים להגנה מפני מחלות לב וסרטן, מסייע בהפחתת לחץ הדם ומעכב תהליכי הזדקנות המוח.
בנוסף לברזל, שכולנו יודעים שהתרד עשיר בו (פופאי, זוכרים?), יש בתרד גם כמויות גבוהות של חומצה פולית, ויטמין K, ויטמין A (החשוב לבריאות העין) ומגנזיום. בקיצור, אם עוד לא שילבתם אותו בתפריט שלכם, תתחילו עכשיו!
כל מאפה אישי מכיל 2 יחידות אנרגיה, (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות), כלומר 200 קלוריות למאפה.
במאפים האישיים שלפנינו עיקר הקלוריות מגיעות מריבועי הבצק. שימו לב שבצק הפילאס והעלים הם בצקים שלפחות חצי מהאנרגיה בהם מגיעה משומן וכמות השומן הרווי בהם גבוהה. הם בצקים נוחים לעבודה וטעימים, אך נקפיד להשתמש בהם בצורה מדודה.

מאפי תרד וגבינות אישייםמאפים אישיים של תרד וגבינותמאפי תרד וגבינות אישיים

הרשם
עדכן
38 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, איזה בצק יותר מומלץ למאפה הזה ממה שכתבת? עלים או פילאס? תודה

היי ניקי, אפשר להקפיא את המילוי?

היי ניקי
אם אני עשה עם תרד קפוא צריך גם לבשל אותו לפני או רק להפשיר?

מה אפשר לשים במקום קוטג’? תודה

שלום ניקי, קודם כל תודה רבה על אין ספור מתכונים מצויינים!! אני רוצה להכין לאירוח יום מראש. אפשר לאפות ולשמור במקרר ורק לחמם לפני ההגשה?

איזה גבינה אפשר במקום קשקבל?

הי ניקי,
אפשר להכין עם קוביות בטטה במקום התרד?