לחם שטוח מהיר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחם שטוח מהיר

קסם של לחם! לא יאמן שבשתי דקות הכנה יוצא לחם כזה מדהים.
אם יש לחם שמכינים באהבה זה הלחם הזה ואני מראש מכפילה כמויות לא משנה כמה שאני מכינה זה אף פעם לא מספיק. תדמיינו לחם רך וזהוב, הריח הנפלא מתפשט ברחבי הבית.
מי אמר שרק באפייה יש ריח טוב ? אפילו לא הפעלתי את התנור זה כל העניין. ההכנה פשוטה וקלה והתוצאה נהדרת.
כמה טעים וכמה פשוט. אפשר לאכול את הלחם כמו שהוא לקרוע חתיכות ולאכול כמו נישנוש, אפשר למרוח גבינות ולהגיש עם ירקות ולהנות מארוחה טובה מול התוכנית הכי טובה בטלוויזיה.
המירוץ המיליון משודרת בימים רביעי ושבת כמה שאנחנו נהנים מהתוכנית הזאת, צחוקים כל הדרך זאת תוכנית נהדרת לכל המשפחה היא מומלצת בחום אל תשכחו לצפות.
יש מתכונים שחייבים לשמור, כל פעם שחסר לי לחם אני מכינה את המתכון הזה יוצא פשוט נפלא.

10 יחידות

מרכיבים:

620 ג’ קמח (ארבע וחצי כוסות פחות כף)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כף מלאה סוכר
3/4 כף מלח
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
320 מ”ל מים חמימים (נעימים) (כוס ושליש)


הכנות:

1. לשים במיקסר את את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד לבצק רך וחלק, להתפיח כשעה וחצי שעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות (100 ג’) כל חתיכה לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור, להתפיח שוב 20 – 15 דקות, הכדורים צריכים להכפיל את הנפח, אפשר לוותר על הרידוד ופשוט לעגל לכדור.

3. לשים בטוסטר לחיצה את הכדור לסגור את הטוסטר ולאפות עד שמזהיב, אם הטוסטר חם מידי לכבות להמתין שיתקרר קצת ואז להמשיך. לשים לב שהצבע זהוב ורך ואז להוציא, אם הלחם מתקשה בחוץ הוא אפוי יותר מידי.

*4. אפשרות הכנה נוספת: לרדד את הכדור לעלה דק בקוטר 20 ס”מ העלה אמור להיות יותר קטן מקוטר המחבת, לחמם מחבת עם מעט שמן, להבריש שהשמן יכסה את התחתית, להניח את העלה ולטגן עד שצד אחד מזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד שמזהיב.

Quick Flatbread

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא,  צריך טוסטר לחיצה חזק בשביל לאפות את הבצק, אני ממליצה לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין את הלחם.

10604 צפיות 252 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחם שטוח מהירלחם שטוח מהירלחם שטוח מהיר

לחם שטוח מהיר לחם שטוח מהיר


42
תגובות

  הרשם  
עדכן
לאה

ככה בדיוק עושים פיתות במחבת , ניסיתי ותמיד נשרף לי. על איזה חום בשלת אותם במחבת
האם אפשר לחתוך אותם שיפתחו כמו פיתות?
תודה, לאה

שרית

ניקי תודה רבה מתכון אליפות הילדים מתענגים!! עשיתי בטוסטר יצא בדיוק כמו בתמונה. תודה על הסרטון הברור זה ממש קל ככה

יפעת

ניקי שלום,
האם אפשר להקפיא את הכדורים (לפני המחבת/טוסטר) ולהוציא כל ערב לפי הצורך?

הילה

ממש ממש טעים!!
הכנתי השבוע כבר פעמיים, בפעם הראשונה עשיתי מקמח כוסמין 80% ויצא מעולה

שלי שדלצקי

שבוע טוב ניקי
הלחם השטוח יצא מושלם
ובנוסף תודה לך על מתכונים מופלאים ❤

רחלי

הי ניקי!היה לי כיף לראות את הסרטון תודה על המתכונים שלך הם מוצלחים אחד אחד
אם אני מחפשת מתכון זה רק אצלך באתר!!!!
בקשר לכמויות אני תמיד מסתבכת איך למדוד..
אשמח אם תגידי לי עם איזה כלי מדידה את מודדת את הכמויות שלך-כלים ח”פ?