לחם שטוח מהיר
קסם של לחם! אם יש לחם שמכינים באהבה זה הלחם הזה ואני מראש מכפילה כמויות לא משנה כמה שאני מכינה זה אף פעם לא מספיק. תדמיינו לחם רך וזהוב, הריח הנפלא מתפשט ברחבי הבית.
מי אמר שרק באפייה יש ריח טוב ? אפילו לא הפעלתי את התנור זה כל העניין. ההכנה פשוטה וקלה והתוצאה נהדרת.
כמה טעים וכמה פשוט. אפשר לאכול את הלחם כמו שהוא לקרוע חתיכות ולאכול כמו נישנוש, אפשר למרוח גבינות ולהגיש עם ירקות. יש מתכונים שחייבים לשמור, כל פעם שחסר לי לחם אני מכינה את המתכון הזה יוצא פשוט נפלא.
10 יחידות
מרכיבים:
620 ג’ קמח (ארבע וחצי כוסות פחות כף)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כף מלאה סוכר
3/4 כף מלח
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
320 מ”ל מים חמימים (נעימים) (כוס ושליש)
הכנות:
1. לשים במיקסר את את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד לבצק רך וחלק, להתפיח כשעה וחצי שעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות (100 ג') כל חתיכה לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור, להתפיח שוב 20 – 15 דקות, הכדורים צריכים להכפיל את הנפח, אפשר לוותר על הרידוד ופשוט לעגל לכדור.
3. לשים בטוסטר לחיצה את הכדור לסגור את הטוסטר ולאפות עד שמזהיב, אם הטוסטר חם מידי לכבות להמתין שיתקרר קצת ואז להמשיך. לשים לב שהצבע זהוב ורך ואז להוציא, אם הלחם מתקשה בחוץ הוא אפוי יותר מידי.
*4. אפשרות הכנה נוספת: לרדד את הכדור לעלה דק בקוטר 20 ס"מ העלה אמור להיות יותר קטן מקוטר המחבת, לחמם מחבת עם מעט שמן, להבריש שהשמן יכסה את התחתית, להניח את העלה ולטגן עד שצד אחד מזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, צריך טוסטר לחיצה חזק בשביל לאפות את הבצק, אני ממליצה לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין את הלחם.