יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

לחם שטוח מהיר

14 אוגוסט 2019
(Visited 155,478 times, 39 visits today)

לחם שטוח מהיר

קסם של לחם! לא יאמן שבשתי דקות הכנה יוצא לחם כזה מדהים.
אם יש לחם שמכינים באהבה זה הלחם הזה ואני מראש מכפילה כמויות לא משנה כמה שאני מכינה זה אף פעם לא מספיק. תדמיינו לחם רך וזהוב, הריח הנפלא מתפשט ברחבי הבית.
מי אמר שרק באפייה יש ריח טוב ? אפילו לא הפעלתי את התנור זה כל העניין. ההכנה פשוטה וקלה והתוצאה נהדרת.
כמה טעים וכמה פשוט. אפשר לאכול את הלחם כמו שהוא לקרוע חתיכות ולאכול כמו נישנוש, אפשר למרוח גבינות ולהגיש עם ירקות ולהנות מארוחה טובה מול התוכנית הכי טובה בטלוויזיה.
המירוץ המיליון משודרת בימים רביעי ושבת כמה שאנחנו נהנים מהתוכנית הזאת, צחוקים כל הדרך זאת תוכנית נהדרת לכל המשפחה היא מומלצת בחום אל תשכחו לצפות.
יש מתכונים שחייבים לשמור, כל פעם שחסר לי לחם אני מכינה את המתכון הזה יוצא פשוט נפלא.

10 יחידות

מרכיבים:

620 ג’ קמח (ארבע וחצי כוסות פחות כף)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
כף מלאה סוכר
3/4 כף מלח
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
320 מ”ל מים חמימים (נעימים) (כוס ושליש)

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לשים במיקסר את את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד לבצק רך וחלק, להתפיח כשעה וחצי שעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות (100 ג’) כל חתיכה לרדד לעלה קטן ולסגור לכדור, להתפיח שוב 20 – 15 דקות, הכדורים צריכים להכפיל את הנפח, אפשר לוותר על הרידוד ופשוט לעגל לכדור.

3. לשים בטוסטר לחיצה את הכדור לסגור את הטוסטר ולאפות עד שמזהיב, אם הטוסטר חם מידי לכבות להמתין שיתקרר קצת ואז להמשיך. לשים לב שהצבע זהוב ורך ואז להוציא, אם הלחם מתקשה בחוץ הוא אפוי יותר מידי.

*4. אפשרות הכנה נוספת: לרדד את הכדור לעלה דק בקוטר 20 ס”מ העלה אמור להיות יותר קטן מקוטר המחבת, לחמם מחבת עם מעט שמן, להבריש שהשמן יכסה את התחתית, להניח את העלה ולטגן עד שצד אחד מזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד שמזהיב.

Quick Flatbread

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא,  צריך טוסטר לחיצה חזק בשביל לאפות את הבצק, אני ממליצה לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין את הלחם.

לחם שטוח מהירלחם שטוח מהירלחם שטוח מהיר

לחם שטוח מהיר לחם שטוח מהיר

הרשם
עדכן
136 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, לדעתך יכול להתאים בנינג’ה גריל (כמו צליה מהירה של פרנה)? תודה רבה

אפשר עם סוכר חום כהה במקום סוכר רגיל?

הי ניקי, בצק מעט יבש.. להוסיף עוד מים?

היי ניקי,
תודה רבה על האתר הפצצה, הוא תמיד מנצח בכל המתכונים!
עם מה את ממליצה להגיש?

הלחם נישמר טוב בהקפאה?

הכנתי 2/3 קמח כוסמין ו 1/3 לבן יצא מעולה.
מומלץ להכין בנייר אפייה.
תודה ניקי

לדעתי לא שוה את המאמץ יש לחמי מחבת פשוטים ומהירים יותר ולא פחות טובים