יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות צהריים לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה תוספות

לביבות קוסקוס וירקות

1 אוגוסט 2021
(Visited 15,306 times, 26 visits today)

לביבות קוסקוס וירקות

אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

מרכיבים:

100 ג' קוסקוס לא מוכן (חצי כוס)
או קוסקוס מוכן = 200 ג' זה יוצא כוס ושלושת רבעי
תפוח אדמה גדול
ביצה
2 גזרים
בצל
פלפל שחור גרוס
כפית מלח מעט יותר

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. להכין את הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית.

2. לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולסנן, את הקוסקוס לשים בקערה לתבל עם מלח פלפל  כפית שמן ולהוסיף מים רותחים לכסות להמתין 5 דקות ולפורר.

3. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב. לגרד את הגזרים והתפוח אדמה להוסיף לקוסקוס יחד עם הבצל, ביצה ולתבל.

4. להכין כדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג, כל כדור לשטח ללביבה ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

5. מי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות, הלביבות עדינות חשוב לשמן יפה את הנייר אפייה ולוודא שהצד התחתון הזהיב לפני שהופכים, זה חשוב כדי שהלביבה לא תתפרק, זה בערך 40 דקות, צד שני עוד כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אין קמח בלביבות, אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק, אפשר להוסיף עשבי תיבול ואין צורך לסחוט את העיסה כי אין נוזלים.

לביבות על בסיס פחמימה וירק. הקוסקוס משמש בהן כחומר המעבה של העיסה, לכן הלביבות מתקבלות יציבות ונהדרות. בהנחה שמתקבלות כ20 לביבות, כל לביבה מטוגנת מכילה כ70 קלוריות ובאפייה 45 קלוריות.
מתכון חמוד ויצירתי שיכול להשתלב כחלק מארוחת הצהריים או הערב, מתאים גם לאכילה מחוץ לבית ואהוב גם על פעוטות. כדי לקבל ארוחה מאוזנת, נשלב חלבון בצורה של מטבל על בסיס יוגורט, אפשר גם חביתה או נתח דג. נוסיף סלט ירקות מרענן וקיבלנו ארוחה נהדרת.

לביבות קוסקוסלביבות קוסקוס

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי ,
ניתן להחליף את הקוסקוס בבורגול?

ניקי, קוסקוס דק או בינוני? תודה

היי ניקי, לא כ"כ הבנתי לגבי החלק של הקוסקוס.
אם אני רוצה שיצא לי כוס ושליש קוסקוס מוכן אז אני שמה חצי כוס של קוסקוס לא מוכן ואז זה מתנפח ומגיע לכמות הזו?

לא הבנתי , איפה הביצה ומה עושים עם הקוסקוס הלא מוכן?

היי ניקי,
מה אפשר לשים במקום ביצה כדי שיהיה טבעוני?

היי ניקי , המתכון נשמע מעניין
לא מובן לגבי התפוח אדמה אחרי שמבשלים אותו לגרד בפומפייה ? אם כן אז אפשר גם תפו״א בלי בישול ?
תודה רבה