יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות צהריים לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה תוספות

לביבות קוסקוס וירקות

1 אוגוסט 2021
(Visited 36,129 times, 4 visits today)

לביבות קוסקוס וירקות

אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

16 לביבות

מרכיבים:

100 ג' קוסקוס לא מוכן (חצי כוס)
או קוסקוס מוכן = 200 ג' זה יוצא כוס ושלושת רבעי
תפוח אדמה גדול
ביצה
2 גזרים
בצל
פלפל שחור גרוס
כפית מלח מעט יותר

הכנות:

1. לבשל את התפוח אדמה עד שהוא רך ולסנן, את הקוסקוס לשים בקערה לתבל עם מלח פלפל  כפית שמן ולהוסיף מים רותחים לכסות להמתין 5 דקות ולפורר (לפי ההוראות שעל השקית). במידה והקוסקוס מוכן להשתמש ישר.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב. לגרד את הגזרים והתפוח אדמה להוסיף לקוסקוס יחד עם הבצל, ביצה ולתבל.

3. להכין כדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג, כל כדור לשטח ללביבה ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

4. מי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות, הלביבות עדינות חשוב לשמן יפה את הנייר אפייה ולוודא שהצד התחתון הזהיב לפני שהופכים, זה חשוב כדי שהלביבה לא תתפרק, זה בערך 40 דקות, צד שני עוד כ 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אין קמח בלביבות, אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק, אפשר להוסיף עשבי תיבול ואין צורך לסחוט את העיסה כי אין נוזלים.

לביבות על בסיס פחמימה וירק. הקוסקוס משמש בהן כחומר המעבה של העיסה, לכן הלביבות מתקבלות יציבות ונהדרות. בהנחה שמתקבלות כ20 לביבות, כל לביבה מטוגנת מכילה כ70 קלוריות ובאפייה 45 קלוריות.
מתכון חמוד ויצירתי שיכול להשתלב כחלק מארוחת הצהריים או הערב, מתאים גם לאכילה מחוץ לבית ואהוב גם על פעוטות. כדי לקבל ארוחה מאוזנת, נשלב חלבון בצורה של מטבל על בסיס יוגורט, אפשר גם חביתה או נתח דג. נוסיף סלט ירקות מרענן וקיבלנו ארוחה נהדרת.

לאתר של יעל התזונאית

לביבות קוסקוסלביבות קוסקוס

הרשם
עדכן
38 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן