לזניה ב 10 דקות עבודה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לזניה ב 10 דקות עבודה

בחיים שלי לא הכנתי לזניה כזאת קלה ואני מכינה המון לזניות.
לקח לי 10 דקות להכין אותה והיא נכנסה לתנור והאמת כמעט לא עשיתי כלום, אתם חייבים לקרוא את המתכון בשביל להבין כמה קל להכין אותה.
אפשר לגלות לכם סוד ? לא חתכתי עגבניה אחת אפילו, רציתי להכין לזניה ורציתי להכין אותה מהר, בלי לחתוך עגבניות או לבשל רוטב לא היה לי זמן לזה. אז איך מכינים לזניה בלי עגבניות טריות ? משתמשים ב Mutti כמובן.
אתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח נכון ? לפעמים יוצאים לי מתכונים שהם כל כך טובים שנותנים תוצאה נהדרת בכלום עבודה אני מדברת על לערבב ולתנור זה עד כדי כך פשוט.
אז אחרי שאני מסיימת להתלהב כמה שיצא לי טוב אני ישר חושבת עליכם כי מתכונים קלים וטובים צריך להעביר הלאה שכולם יהנו מהם.

תבנית 35X25

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
4 שיני שום
חצי קילו פטריות שמפיניון (2 סלסלאות)
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק של MUTTI (400 גרם כל קופסא)
כף גדושה רכז עגבניות בשפורפרת
200 ג’ קוטג’
480 מ”ל מים (2 כוסות)
200 ג’ גבינה צהובה מגורדת
כפית סוכר
רבע כפית פלפל שחור
כף מעט יותר א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן להוסיף את הבצל לטגן כדקה להוסיף את השום לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות להוסיף לבצל ולטגן  2 – 3 דקות תוך כדי בחישה להוריד מהאש ולהעביר לקערה.

3. להוסיף לקערה עגבניות מרוסקות, רכז, מים, סוכר ותבלינים ולערבב עד שהכל אחיד, לבדוק טעמים. אני בשביל להקל עליי חילקתי את הרוטב לשלוש קעריות, לא חובה.

4. הרכבה: לפני שמתחילים יש בלזניה הזאת 3 שכבות של עלי לזניה.
לשים בתחתית התבנית שכבת עלי לזניה, לצקת את הרוטב על עלי הלזניה באופן שווה (קערית אחת), לשים מחצית מהקוטג’ על הרוטב ערימות קטנות ולפזר חצי כוס גבינה צהובה מגורדת.

שכבה שנייה: 
לסדר שכבת עליי לזניה, לצקת רוטב באופן שווה על העלים (קערית שנייה) לשים את מה שנותר מהקוטג’ על הרוטב וחצי כוס גבינה צהובה לפזר מעל.

שכבת שלישית:
לסדר שכבת עלי לזניה, לצקת רוטב באופן שווה (הקערית השלישית) ולפזר את שארית הגבינה צהובה. להכניס לתנור לאפות כ 30 – 40 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, מומלץ להכין יום קודם. עגבניות מרוסקות Mutti מגיעות 400 ג’ בקופסא, המתכון מצריך שתי קופסאות.

4135 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודה

לזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודה

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “יצא מ ע ו ל ה!! בעלי הכין את הרוטב ותוך חמש דקות זה היה בתנור. תודה רבה”

 

31
תגובות

  הרשם  
עדכן
רינת שרביט

יצא מ ע ו ל ה!! בעלי הכין את הרוטב ותוך חמש דקות זה היה בתנור. תודה רבה

מוריה

היי ניקי השתמשתי העגבניות מרוסקות מחברה אחרת ויש ריח וטעים לוואי, יש לך רעיון איך לטשטש?

אלונה

בואו נדייק, נראה מצויין, עכשיו יכנס לתנור…אבל ממש לא 10 דקות הכנה…

אתל

ערב טוב וחג שמח,מעוניינת להכין את הלזניה.. נראית סוףף!במקום אבקת מרק עוף,מה אפשר לשים?(יש צמחוניים בארוחה).תודה רבה

אפרת

שלום ניקי, תודה על כל המתכונים המוצלחים והטעימים! הלזניה נראית מעולה. אפשר להשתמש ברסק עגבניות רגיל במקום ברכז – לא מוצאת בסופרים/מכולות….אם כן – מה הכמות? תודה מראש, אפרת

לואיז

היי ניקי, תודה על המתכון, האם צריך לבשל קודם בניפרד את דפי הלזניה? אף פעם לא מצליח לי ללא בישול, תמיד הדפים יוצאים בחלקם לא מוכנים

יערית

היי ניקי
קראתי על האריזה של דפי אורז שאפשר להכין מהם לזניה
את חושבת שזה יהיה מוצלח?