לזניה ב 10 דקות עבודה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה ב 10 דקות עבודה

לזניה ב 10 דקות עבודה

בחיים שלי לא הכנתי לזניה כזאת קלה ואני מכינה המון לזניות.
לקח לי 10 דקות להכין אותה והיא נכנסה לתנור והאמת כמעט לא עשיתי כלום, אתם חייבים לקרוא את המתכון בשביל להבין כמה קל להכין אותה.
אפשר לגלות לכם סוד ? לא חתכתי עגבניה אחת אפילו, רציתי להכין לזניה ורציתי להכין אותה מהר, בלי לחתוך עגבניות או לבשל רוטב לא היה לי זמן לזה. אז איך מכינים לזניה בלי עגבניות טריות ? משתמשים ב Mutti כמובן.
אתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח נכון ? לפעמים יוצאים לי מתכונים שהם כל כך טובים שנותנים תוצאה נהדרת בכלום עבודה אני מדברת על לערבב ולתנור זה עד כדי כך פשוט.
אז אחרי שאני מסיימת להתלהב כמה שיצא לי טוב אני ישר חושבת עליכם כי מתכונים קלים וטובים צריך להעביר הלאה שכולם יהנו מהם.

תבנית 35X25
מומלץ להכין יום מראש

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים
4 שיני שום
חצי קילו פטריות שמפיניון (2 סלסלאות)
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק של MUTTI (400 גרם כל קופסא)
כף גדושה רכז עגבניות בשפורפרת
200 ג’ קוטג’
480 מ”ל מים (2 כוסות)
200 ג’ גבינה צהובה מגורדת
כפית סוכר
רבע כפית פלפל שחור
כף מעט יותר א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן להוסיף את הבצל לטגן כדקה להוסיף את השום לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לפרוס את הפטריות לפרוסות דקות להוסיף לבצל ולטגן  2 – 3 דקות תוך כדי בחישה להוריד מהאש ולהעביר לקערה.

3. להוסיף לקערה עגבניות מרוסקות, רכז, מים, סוכר ותבלינים ולערבב עד שהכל אחיד, לבדוק טעמים. אני בשביל להקל עליי חילקתי את הרוטב לשלוש קעריות, לא חובה.

4. הרכבה: לפני שמתחילים יש בלזניה הזאת 3 שכבות של עלי לזניה.
לשים בתחתית התבנית שכבת עלי לזניה, לצקת את הרוטב על עלי הלזניה באופן שווה (קערית אחת), לשים מחצית מהקוטג’ על הרוטב ערימות קטנות ולפזר חצי כוס גבינה צהובה מגורדת.

שכבה שנייה: 
לסדר שכבת עליי לזניה, לצקת רוטב באופן שווה על העלים (קערית שנייה) לשים את מה שנותר מהקוטג’ על הרוטב וחצי כוס גבינה צהובה לפזר מעל.

שכבת שלישית:
לסדר שכבת עלי לזניה, לצקת רוטב באופן שווה (הקערית השלישית) ולפזר את שארית הגבינה צהובה. להכניס לתנור לאפות כ 30 – 40 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, מומלץ להכין יום קודם. עגבניות מרוסקות Mutti מגיעות 400 ג’ בקופסא, המתכון מצריך שתי קופסאות.

75468 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודה

לזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודהלזניה ב 10 דקות עבודה

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “יצא מ ע ו ל ה!! בעלי הכין את הרוטב ותוך חמש דקות זה היה בתנור. תודה רבה”

 

152
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

מ ד ה י ם
הכנתי עם העגבניות של מוטי ויצא מעולה
לא דומה לשום דבר אחר שהכנתי קודם
הצבע של העגבניות נראה כאילו עכשיו גירדו אותם
ולדעתי לא צריך להוסיף מים

דפדפ

היי ניקי,
הכנתי עכשיו את הלזניה עם העגבניות של מוטי. הכל אחד לאחר. אבל הרוטב יצא מאוד נוזלי – אפילו נשאר קצת. יצא שהלזניה שלי שוחה ברוטב (אפילו עשיתי עוד שכבה של עלים) יכול להיות שלא צריך להוסיף מים? כרגע זה בתנור.

רונית

ניקי, אין ביצים?

מימי

היי ניקי,

במקום הרכז עגבניות ניתן לשים רסק עגבניות רגיל או תחליף אחר?

תודה.

lil

שלום ניקי,
היי מבורכת על הרעיונות והמידע שאת נותנת.
הייתי רוצה לדעת במה אפשר להחליף את הפטריות, בני הבית לא אוהבים.
תודה רבה

טל אלון

אפשר עגבניות מרוסקות של חברה אחרת?

מירב

יעבוד ללא הפטריות ?

1 2 3 10