יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים שבועות

בויאקוס – לחמניות גבינה ממכרות!

19 מאי 2019
(Visited 179,907 times, 26 visits today)

בויאקוס - לחמניות גבינה ממכרות!

כמה שהקטנים האלה טעימים ונחטפים, מתכון קלאסי לארוחת ערב.
לפעמים הצירוף של כמה גבינות טובות נותן מאפה מושלם!
הראש של כולם בחנוכה נכון ? ברור שהלביבות הולכות לככב ובצדק אבל מה מגישים ליד הלביבות ? מה יתן את הטעם הנוסף הטעים הזה שכל בני המשפחה יחסלו במהירות ועוד יבואו בתלונות שלא הכנתם מספיק.
חצי מהתבנית נעלמה ברגע שיצא מהתנור והחצי השני לא החזיק מעמד עד ארוחת ערב. הגשתי עם לביבות תפוחי אדמה, מטבל שמנת הורס, מרק כתום, סלט ירוק ואיזו ארוחה טעימה יצאה לי 🙂
ממכר, משגע, קל הכנה להכין ולהתמכר למאפה מושלם.

30 בויאקוס

מרכיבים:

100 ג’ חמאה
200 ג’ גבינה לבנה 9% (4 כפות יפות)
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינה בולגרית / צפתית
ביצה
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפייה
כפית מלח

ביצה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

  1. 1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, לשים במיקסר להוסיף את מרכיבי הבצק ולעבד את המצרכים לבצק אחיד ודביק.

2. לקמח בנדיבות נייר אפייה, לחלק את הבצק לשניים, להניח את הבצק על הקמח ולהפוך לרדד לעלה בעובי 4 – 5 מ”מ, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*4. לסדר את העיגולים על נייר אפייה לטרוף ביצה להבריש את העיגולים לפזר שומשום(הרבה) להכניס לתנור לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

Cheesy boyikos biscuits

כדאי לדעת ש..
אפשר להקפיא, מומלץ לאכול חם זה משגע!

בויאקוס – לחמניות גבינה ממכרות!

הרשם
עדכן
262 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי ,
רציתי לשאול אם אני מכינה את הבויאקוס כמה זמן יכולה לשים במקרר בקופסא אטומה? (יודעת שאפשר להקפיא אבל מעדיפה מקרר לכן שואלת)
תודה על מתכונים נפלאים ועל התגובות המהירות.

רוצה לעשות את המתכון
אין לי קורצנים כדי לעשות את העיגולים
יש לך רעיון אולי לדרך נוספת ליצור את העיגולים?

האם אני יכולה להכין בתבנית עכשיו ולהכניס לתנור רק בערב? או שעדיף להכין עכשיו ורק לחמם בערב?

היי ניקי אפשר בלי ביצה בגלל אלרגיה?

הי ניקי, 2 שאלות בבקשה:
האם אפשר קמח מלא או כוסמין ואותו כמות?
רוצה להכין עכשיו, איך לשמור אותם שיהיו טובים למחר?

וואו,מושלםםםם! שברתי את הראש מה להכין לארוחה משפחתית, עמיתה לעבודה המליצה, ניסיתי ויצא מדהיםם, ממליצה בחום .. ממש קלות להכנה… (:

היי ניקי,
אני אוהבת את המתכון ועושה אותו הרבה.
פעם אחרונה לחלק מהתערובת הוספתי זעתר ויצא פצצה, מומלץ בחום
תודה לך