

בויאקוס - לחמניות גבינה ממכרות!
כמה שהקטנים האלה טעימים ונחטפים, מתכון קלאסי לארוחת ערב.
לפעמים הצירוף של כמה גבינות טובות נותן מאפה מושלם!
הראש של כולם בחנוכה נכון ? ברור שהלביבות הולכות לככב ובצדק אבל מה מגישים ליד הלביבות ? מה יתן את הטעם הנוסף הטעים הזה שכל בני המשפחה יחסלו במהירות ועוד יבואו בתלונות שלא הכנתם מספיק.
חצי מהתבנית נעלמה ברגע שיצא מהתנור והחצי השני לא החזיק מעמד עד ארוחת ערב. הגשתי עם לביבות תפוחי אדמה, מטבל שמנת הורס, מרק כתום, סלט ירוק ואיזו ארוחה טעימה יצאה לי 🙂
ממכר, משגע, קל הכנה להכין ולהתמכר למאפה מושלם.
30 בויאקוס
מרכיבים:
100 ג’ חמאה
200 ג’ גבינה לבנה 9% (4 כפות יפות)
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינה בולגרית / צפתית
ביצה
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפייה
כפית מלח
ביצה
שומשום
הכנות:
- 1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, לשים במיקסר להוסיף את מרכיבי הבצק ולעבד את המצרכים לבצק אחיד ודביק.
2. לקמח בנדיבות נייר אפייה, לחלק את הבצק לשניים, להניח את הבצק על הקמח ולהפוך לרדד לעלה בעובי 4 – 5 מ”מ, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
*4. לסדר את העיגולים על נייר אפייה לטרוף ביצה להבריש את העיגולים לפזר שומשום(הרבה) להכניס לתנור לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש..
אפשר להקפיא, מומלץ לאכול חם זה משגע!
ערב טוב ניקי
אני זקוקה לעזרתך המתכון נראה עשר אבל כמו שכתבתי לך בשבוע שעבר עדיין אין לי אפשרות לראות תמונות באפליקציה באנדרואיד ולמרות שהמצכונים שלך כולם ללא יוצא מן הכלל הצליחו בצורה יוצאת דופן ואני די חוששת לעשות לחמניות שמעולם לא ניסיתי בלי לראות תמונה יש לך דרך לעזור לי??
תודה ענקית!!
הי ניקי, אפשר במקום הבולגרית גבינת כנען?
כרגיל יצא מעלף! הייתי צריכה להכין כמות כפולה
הי ניקי.
רק מעדכנת שהכנתי. מראש כמות משולשת. יצא טעים ברמות (מבצק עם גבינצ , חמאה וגבינה יכול לצאת רק משהו טוב)
אז תודה רבה
גם בשם הילדים
רציתי לשתף, הכנתי כרגע את הבואיקוס ויצא מושלם. ממליצה מאוד!תודה ניקי, אוהבת מאוד את המתכונים שלך.