

בויאקוס - לחמניות גבינה ממכרות!
כמה שהקטנים האלה טעימים ונחטפים, מתכון קלאסי לארוחת ערב.
לפעמים הצירוף של כמה גבינות טובות נותן מאפה מושלם!
הראש של כולם בחנוכה נכון ? ברור שהלביבות הולכות לככב ובצדק אבל מה מגישים ליד הלביבות ? מה יתן את הטעם הנוסף הטעים הזה שכל בני המשפחה יחסלו במהירות ועוד יבואו בתלונות שלא הכנתם מספיק.
חצי מהתבנית נעלמה ברגע שיצא מהתנור והחצי השני לא החזיק מעמד עד ארוחת ערב. הגשתי עם לביבות תפוחי אדמה, מטבל שמנת הורס, מרק כתום, סלט ירוק ואיזו ארוחה טעימה יצאה לי 🙂
ממכר, משגע, קל הכנה להכין ולהתמכר למאפה מושלם.
30 בויאקוס
מרכיבים:
100 ג’ חמאה
200 ג’ גבינה לבנה 9% (4 כפות יפות)
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינה בולגרית / צפתית
ביצה
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
2 כפיות א. אפייה
כפית מלח
ביצה
שומשום
הכנות:
- 1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות, לשים במיקסר להוסיף את מרכיבי הבצק ולעבד את המצרכים לבצק אחיד ודביק.
2. לקמח בנדיבות נייר אפייה, לחלק את הבצק לשניים, להניח את הבצק על הקמח ולהפוך לרדד לעלה בעובי 4 – 5 מ”מ, לקרוץ עיגולים בקוטר 6 ס”מ.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
*4. לסדר את העיגולים על נייר אפייה לטרוף ביצה להבריש את העיגולים לפזר שומשום(הרבה) להכניס לתנור לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש..
אפשר להקפיא, מומלץ לאכול חם זה משגע!
אפשר להכין ולהקפיא ? אם כן כמה זמן מראש להוציא מהמקפיא ?
הוספתי מעל (לפני האפייה) – בצל מטוגן ופרמז’ן מגורדת. יצאו נפלא!
הי ניקי
כמה זמן צריך לתפוח אם בכלל?
יצא מאוד טעים. תודה רבה לך, אלופה !
בזכותך ארוחת ערב שלנו הייתה טעימה מאוד
כמה קמח בכוס חדפ קטנה? של 180 מל
הי ניקי
אם אני מכינה כדורים
אז להכין כדורים קטנים ולשטח?
בוקר טוב ניקי. אפשר להכין עם גבינה בולגרית למריחה? תודה!