יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכונים לשבועות

זיווה – מאפה גבינות מהיר

27 ינואר 2020
(Visited 91,013 times, 88 visits today)

זיווה - מאפה גבינות מהיר

כמה שאני אוהבת מתכונים כאלה קלים, לפעמים אני חושבת לעצמי איך משאריות שיש בבית קצת גבינות שיש לי במקרר יוצא מאפה כזה טעים.
הפשטות הזאת קונה אותי כל פעם מחדש. אני רוצה לומר לכם שהמתכון הזה החזיר אותי לילדות היינו אוכלים את המאפה במסעדות, הגישו אותו עם עגבניות מגורדות, ביצים קשות וחמוצים.
פשוט פשוט וזה אחד הדברים שאי אפשר לעמוד בפניהם. עברו כמה שנים מאז ועכשיו אני מכינה את זה בבית זה יוצא ממש כמו בורקסים של גבינה.
תפרגנו למשפחה ובדרך תלקקו ת’אצבעות.

מרכיבים:

חבילת פילאס / בצק עלים

מילוי:
100 ג’ קוטג’
ביצה
2 כפות קמח
100 ג’ גבינה לבנה 5%
80 ג’ גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ עיזים / בולגרית / צפתית
3/4 כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. לערבב את מצרכי המילוי ולקרר 30 דקות.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לחתוך את הפילאס לשלושה חלקים, למלא את שקית הזילוף עם המילוי ולהזליף שני פסים אחד עבה ואחד דק אחד ליד השני בחלק העליון של הבצק קצת אחרי ההתחלה. לגלגל את הבצק לגליל ארוך להכין צורת פרסה ולשים בתבנית.

4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום לאפות כ 20 דקות הבצק מזהיב.

להגיש עם עגבניות מגורדות ביצים קשות ומלפפון חמוץ.

Ziva, A Quick Cheese Pastry

זיוה - מאפה גבינות מהיר זיוה - מאפה גבינות מהיר

הרשם
עדכן
60 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקימה שלומך?רוצה להכין פעם ראשונהאבל אין קוטגאפשר להחליף בגבינה לבנה?ובצק עלים מרודד של מעדנות זה בסדר?תבורכי !!!!

אמממ….זיווה מכינים ממלוואח ולא מבצק עלים אחרת זה סתם עוד בורקס

היי ניקי,
האם ניתן להשתמש בעלי בצק שמיועדים למילוי סיגרים ובריקים? או עדיף שלא…?

הייי ניקי רציתי לשאול אם אפשר להכין את הבצק עם המילוי ולהשאיר במקרר איזה 3 שעות עד לאפיה ?

אוו ניקי אחשלי חזר מהבית ספר עשיתי לו את זה לא רק שהתענג גם ליקק אצבעות..חח את פשוט אלופה ומסבירה גם ממש טוב!!!

היי ניקי
מה אפשר לשים במקום הגבינה הלבנה 5%, קוטג’ או גבינת שמנת 25%?

היי ניקי, לא סגורה אם הבנתי את ההתחלה .. האם אני מחלקת ל3 חלקים מזלפת בכל רצועה ואותה מגלגלת?תודה רבה אלופה