מאפה פסטה ממולא פטריות וגבינות
איזה טעים! מאפה חלבי מפנק ביותר. נפלא לאירוח חלבי תדמיינו קונכיות ממולאות פטריות, בצל גבינות ושום ומעל הכל רוטב עגבניות ועוד שכבת גבינות יוצא חלומי ביותר! קלאסי לאירוח חלבי או כשרוצים לפנק את המשפחה.
שלב אחרי שלב צילמתי שהכל יהיה ברור ואפילו הכנתי סרטון שהיה הכי קל להכין. הדבר היפה כאן מלבד הטעם הנהדר שאפשר להכין יום יומיים קודם בלי לחץ, לתת חימום קל וזה מושלם.
אז איך מכינים מאפה גבינות ופטריות שיגרום לאורחים ללקק ת'אצבעות ? מוזמנים לגלוש למטה ולהנות מהתמונות 🙂
תבנית 20X30
מרכיבים:
16 פסטה קונכיות גדולות
9 עגבניות בינוניות – גדולות
3 בצלים
4 שיני שום
500 ג' פטריות שמפיניון
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
כפית מלאה סוכר
כוס מים
300 ג' גבינות מגורדות
(גבינה צהובה, פרמזן, מוצרלה)
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור
א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לחתוך את השום לפרוסות להוסיף לבצל לדקה טיגון. להוציא 4 כפות החוצה ולשמור בצד.
2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 – 4 דקות לסנן לקרר לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות, להוסיף לבצל יחד עם הרסק, פפריקה, כף א. מרק, חצי כפית פלפל, סוכר ומים, לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב.
3. לשים את הבצל ששמרנו בצד במחבת להוסיף 2 כפות שמן, לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל לטגן 2 – 3 דקות על אש גבוהה ולהוסיף מלח פלפל, להוריד מהאש לקרר ולהוסיף 100 ג' גבינות
4. לשים מחצית מרוטב העגבניות בתבנית, לבשל את הקונכיות עם כפית מלח כ 8 – 9 דקות, זה אמור להיות אל דנטה קצת קשה.
*5. לשים מחצית מרוטב העגבניות בתבנית, למלא את הקונכיות עם מילוי הפטריות ולשים מעל רוטב העגבניות קצת להשקיע,, מעל לשים את המחצית השנייה של הרוטב לפזר את הגבינות המגורדות לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 30 דקות.
כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש.