פשטידת בטטה מעולה ב 10 דקות הכנה
איזה כיף של מתכון, התחשק לי להכין פשטידה לארוחת ערב משהו מהיר ושיראה טוב, הבטטות קרצו לי מהשיש כתומות ויפות מה שאני לא אכין איתן משהו ?
בדקתי יש לי בצל, יש גבינות טובות במקרר, לקח לי 10 דקות לתקתק במהירות את הפשטידה ולהכניס אותה לתנור.
יש מתכונים שאני מכינה אותם בלי לחשוב בגלל שהם יוצאים כל כך טוב והפשטידה הזאת היא שדרוג נהדר לארוחת ערב, ליד אני מוסיפה ירקות, מרק טוב זה חובה בתקופה הזאת, רגע צריך עוד משהו ?
אינגליש קייק
מרכיבים:
3 ביצים
3 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה
בצל
80 ג' גבינה צהובה מגורדת
50 ג' גבינה קשקבל מגורדת
250 ג' קוטג'
100 ג' קמח (3/4 כוס)
3/4 כפית א. אפייה
3 שיני שום
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, בינתיים לחתוך את הבטטות לקוביות קטנות ולבשל 5 דקות במים רותחים. לסנן ולשמור בצד.
2. לקצוץ לקוביות את הבצל והשום, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום לדקת טיגון ולהוריד מהאש.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לגרד את התפוחי אדמה ולערבב עם כל המצרכים כולל קוביות הבטטה והבצל, לרפד תבנית בנייר אפייה (לא חובה) להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה. לאפות כ 45 דקות.
כל הפשטידה מכילה כ2,400 קלוריות (כולל השמן לטיגון הבצל והשום), אם נכין אותה בתבנית אינגליש קייק ונחלק ל12 פרוסות- בכל פרוסה כ200 קלוריות.