פשטידת בטטה מעולה ב 10 דקות הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בטטה מעולה ב 10 דקות הכנה

איזה כיף של מתכון, התחשק לי להכין פשטידה לארוחת ערב משהו מהיר ושיראה טוב, הבטטות קרצו לי מהשיש כתומות ויפות מה שאני לא אכין איתן משהו ?
בדקתי יש לי בצל, יש גבינות טובות במקרר, לקח לי 10 דקות לתקתק במהירות את הפשטידה ולהכניס אותה לתנור.
יש מתכונים שאני מכינה אותם בלי לחשוב בגלל שהם יוצאים כל כך טוב והפשטידה הזאת היא שדרוג נהדר לארוחת ערב, ליד אני מוסיפה ירקות, מרק טוב זה חובה בתקופה הזאת, רגע צריך עוד משהו ?

אינגליש קייק

מרכיבים:

3 ביצים
3 בטטות בינוניות
2 תפוחי אדמה
בצל
80 ג’ גבינה צהובה
50 ג’ גבינה קשקבל
250 ג’ קוטג’
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
3/4 כפית א. אפייה
3 שיני שום
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

יש לי טיקטוק

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, בינתיים לחתוך את הבטטות לקוביות קטנות ולבשל 5 דקות במים רותחים. לסנן ולשמור בצד.

2. לקצוץ לקוביות את הבצל והשום, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום לדקת טיגון ולהוריד מהאש.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לגרד את התפוחי אדמה ולערבב עם כל המצרכים כולל קוביות הבטטה והבצל, לרפד תבנית בנייר אפייה (לא חובה) להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה. לאפות כ 45 דקות.

Sweet potato crustless quiche

14360 צפיות 71 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצי בטטה ביום תיתן לנו כמות מספקת של ויטמין A ליום שלם. ויטמין A אחראי לראייה תקינה, לשמירה על בריאות העור וגדילה תקינה וכן על חיזוק המערכת החיסונית. בבטטה יש עוד הרבה טוב: סיבים תזונתיים, אשלגן, ברזל ומגנזיום.. הפשטידה שלפנינו משלבת את הבטטה באופן יצירתי בתפריט הביתי. פשטידה נהדרת שמשלבת בין הפחמימה שבבטטה ובתפוח האדמה לבין החלבון שבגבינות ובביצים. מתקבלת פה פשטידה טעימה ומאוזנת שיכולה לשמש כבסיס הארוחה. זו הסיבה שאפשר להוסיף פשוט סלט ירקות וליצור ממנה ארוחה בקלות.

כל הפשטידה מכילה כ2,400 קלוריות (כולל השמן לטיגון הבצל והשום), אם נכין אותה בתבנית אינגליש קייק ונחלק ל12 פרוסות- בכל פרוסה כ200 קלוריות.

פשטידת בטטותפשטידת בטטותפשטידת בטטות

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלי

האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוח אדמה? לנמנעים מגלוטן …

נאוה

שלום ניקי – מה אפשר להוסיף במקום תפוח האדמה?

שלומית

נראה מעולה
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים? אוצה הכמות?

דליה

שלום.
האם אפשר במקום חצי מהקוטג’ לשים יוגורט?
ואיזה כמות?

אייל גבעון

היי ניקי ! שמי אייל ואני מאז ומתמיד אהבתי את המטבח ( אימי ז”ל הייתה בלגית עם טעם צרפתי וממנה התאהבתי בבישול ואפיה ) אני בן 71 גמלאי והקורונה רק עשתה לי ולמשפחה טוב בתחום הקולינרי 🙂 ראיתי את הפשטידה שלך ( מעולם לא עשיתי פשטידות ומעולם לא אפיתי ומזה חודשיים אני ” באטרף” בתחום ) עשיתי את הפשטידה הזו עם שילוב שונה של גבינות מהמתכון – יצא מעבר למהמם – תודה לך. אפילו החתן שלי הצעיר שהוא לא חסיד של פשטידות התמוגג מכל נגיסה וגם שאר בני המשפחה כולל גרושתי 😉 !!!. אז כמובן נירשמתי לניוזלטר שלך וגם ביוטיוב… קרא עוד »

משפחת נוריאל

שלום ניקי יקרה!.
דבר ראשון אני רוצה להגיד לך שכל המתכונים שלך מעולים וטעימים(-ניסיתי אותם כמה פעמים)…
דבר שני, אני רוצה להגיד לך שזה קצת מעצבן לא לראות אותך אנחנו רוצים לראות את הפנים שלך, ולא רק את מה שאת מכינה ועושה…(גם את מה שאת עושה וגם את הפנים שלך)…
אשמח מאוד שתקשיבי לי ובאמת בסרטונים שלך תראי את הפנים שלך..
בתודה!

נוי

היי,
במה אפשר להחליף את גבינת הקשקבל?
תודה!