בית לזית בגרסה מפתיעה!
כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה! להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.
20 יחידות
מרכיבים:
500 ג’ קמח (שלוש כוסות + כף נוספת)
25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
או 11 ג’ שמרים יבשים (כף)
2 כפות שטוחות סוכר
3/4 כפית מלח
100 מ"ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
240 מ"ל מים חמימים נעימים (כוס)
קופסה גדולה זיתים מגולענים
20 שיפודי עץ
ביצה
כף סילאן
שומשום
הכנות:
1. לערבב בקערה את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן והמים, ללוש את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לכסות עם מגבת ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים.
2. לחתוך את הבצק ל 20 חלקים ולעגל לכדור. כל כדור לרדד לאליפסה באורך 25 – 30 ס"מ ולגלגל לגליל.
3. לשפד את הזיתים על השיפוד 5 זיתים על שיפוד, ללפף את הגליל על השיפוד בין הזיתים (תסתכלו בסרטון), לסדר בתבנית ולהתפיח 10 – 15 דקות.
4. לטרוף ביצה וסילאן להבריש את השיפודים ולפזר שומשום.
5. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות ולאפות את השיפודים כ 20 דקות.
מאפה שמרים יצירתי וכיפי, חגיגה לאירוח ואטרקציה לילדים כמובן. הבצק מורכב מחומרים בסיסיים מאוד ומתאים גם לטבעונים (לא מכיל ביצים). בכל יחידה יש 170 קלוריות. 2 שיפודים יכולים לשמש כפחמימה בארוחה מאוזנת. מתאים כשילוב בארוחת בוקר או ערב לילדים, בצירוף גבינה או חביתה וסלט מתקבלת ארוחה נהדרת.