יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה תוספות

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

8 מאי 2021
(Visited 23,456 times, 17 visits today)

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

מרכיבים:

10 תפוחי אדמה בגודל בינוני
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

למילוי:
בצל בינוני
20 פטריות שמפיניון
כוס גבינות מגורדות
(צהובה, פרמזן, קצ’קבל, גאודה)
פלפל שחור גרוס
כחצי כפית מלח (כדאי לטעום ולהחליט לפי הגבינות ששמתם)

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לקלף את תפוחי אדמה, לבשל במים רותחים ומומלחים 15 דקות.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לאפות את התפוחי אדמה כ 40 דקות ולקרר. לחתוך את החלק העליון של כל תפוח אדמה ולרוקן אותו, זה נראה בסופו של דבר כמו קערה מאורכת.

3. הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן כ 5 דקות. להוריד מהאש לקרר ולהוסיף את הגבינות. למלא את התפוחי אדמה להחזיר לתנור ולאפות על 180 מעלות עוד 15 דקות.

Baked Potatoes Stuffed with Mushrooms and Cheese

כדאי לדעת ש…
עדיף לא להשתמש בתפוחי אדמה קטנים כי במהלך האפייה הם מאבדים נפח, בינוני – גדול עדיף.  אפשר להכין עד שלב 2  מראש ולמלא את התפוחי אדמה ביום ההגשה. אפשר להכין הכל יום מראש. אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה. רוטב שום ליד מוסיף אבל לא חובה אפשר להגיש ללא הרוטב.
מה שתמיד הרתיע אותי בהכנת תפוחי אדמה ממולאים זה הריקון שלהם, מבחינתי זה הרבה עבודה ולא היה לי את הסבלנות הדרושה, אני רוצה לומר לכם שבדרך שכתבתי ריקון התפוחי האדמה זה קלי קלות, התפוחי אדמה רכים וחמימים ואין בעיה להוציא את הבפנוכו. מה עושים עם הפנים ? אוכלים כמובן זה טעים ברמות! לא הפסקתי לנשנש.

איזו ארוחה מהממת ויצירתית שמשלבת בין הפחמימה שבתפוח האדמה לחלבון והירק שבמילוי.

תפוח האדמה דל מאוד בשומן ומכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום.

המילוי המתבסס ברובו על בצל ופטריות, מוסיף לנו את התכונות האנטיביוטיות שבבצל ונוגדי החימצון, הויטמינים והאשלגן שבפטריות. הגבינות הקשות מכילות כמויות יפות של סידן- פי 4 ויותר מגבינה לבנה או קוטג’. עם זאת, יש לשים לב לכמויות השומן הרווי והנתרן הגבוהות שבגבינות אלה, להעדיף את אחוזי השומן הנמוכים יותר ולהמליח בצורה עדינה את שאר המאכל.

בכל תפוח אדמה ממולא יש כ200 קלוריות שמהוות לנו את בסיס הארוחה. במסגרת תפריט מאוזן אני ממליצה לאכול כ2-3  תפוחי אדמה ממולאים, להוסיף ליד סלט ירקות עשיר ומגוון ולקבל ארוחה בריאה, מושקעת ומאוזנת.

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינותתפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

הרשם
עדכן
28 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי
האם צריך לזלף שמן זית על התפודים לפני כניסתם לתנור? ולתבל בפלפל ומלח? (כתוב במרכיבים אך לא באופן ההכנה)

יש אפשרות בגירסת פרווה ללא חלבי משהו בסגנון ממולא פטריות רק או אפילו דברים נוספים ואם כן מה?
ואני מטורפת על האתר כל האוכל שלי רק ממנו:)

קל מאוד להכנה וטעים מאוד. תודה

וואוו יצא פצצה!! יוצא מעולה גם בלי פטריות (פשוט כי לא היה לי), מתכון פשוט טעים ומושלם לארוחה קלילה

מה היתרון לבשל וגם לאפות את התפו”א לפני שממלאים אותם ואופים שוב? האם אפשר לשים במיקרוגל לכמה דקות כדי לרכך אותם?

היי ניק האם אפשר להוסיף לתערובת שום כתוש?ובצל ירוק?

היי ניקי האם אפשר להוסיף שום כתוש לתערובת ? ואם