יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה תוספות

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

8 מאי 2021
(Visited 36,228 times, 33 visits today)

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

מרכיבים:

10 תפוחי אדמה בגודל בינוני
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

למילוי:
בצל בינוני
20 פטריות שמפיניון
כוס גבינות מגורדות
(צהובה, פרמזן, קצ’קבל, גאודה)
פלפל שחור גרוס
כחצי כפית מלח (כדאי לטעום ולהחליט לפי הגבינות ששמתם)

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

הכנות:

1. לקלף את תפוחי אדמה, לבשל במים רותחים ומומלחים 15 דקות.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לאפות את התפוחי אדמה כ 40 דקות ולקרר. לחתוך את החלק העליון של כל תפוח אדמה ולרוקן אותו, זה נראה בסופו של דבר כמו קערה מאורכת.

3. הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן כ 5 דקות. להוריד מהאש לקרר ולהוסיף את הגבינות. למלא את התפוחי אדמה להחזיר לתנור ולאפות על 180 מעלות עוד 15 דקות.

Baked Potatoes Stuffed with Mushrooms and Cheese

כדאי לדעת ש…
עדיף לא להשתמש בתפוחי אדמה קטנים כי במהלך האפייה הם מאבדים נפח, בינוני – גדול עדיף.  אפשר להכין עד שלב 2  מראש ולמלא את התפוחי אדמה ביום ההגשה. אפשר להכין הכל יום מראש. אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה. רוטב שום ליד מוסיף אבל לא חובה אפשר להגיש ללא הרוטב.
מה שתמיד הרתיע אותי בהכנת תפוחי אדמה ממולאים זה הריקון שלהם, מבחינתי זה הרבה עבודה ולא היה לי את הסבלנות הדרושה, אני רוצה לומר לכם שבדרך שכתבתי ריקון התפוחי האדמה זה קלי קלות, התפוחי אדמה רכים וחמימים ואין בעיה להוציא את הבפנוכו. מה עושים עם הפנים ? אוכלים כמובן זה טעים ברמות! לא הפסקתי לנשנש.

בכל תפוח אדמה ממולא יש כ200 קלוריות שמהוות לנו את בסיס הארוחה. במסגרת תפריט מאוזן אני ממליצה לאכול כ2-3  תפוחי אדמה ממולאים, להוסיף ליד סלט ירקות עשיר ומגוון ולקבל ארוחה בריאה, מושקעת ומאוזנת.

לאתר של יעל התזונאית

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינותתפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

הרשם
עדכן
32 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות