יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה תוספות

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

8 מאי 2021
(Visited 19,426 times, 45 visits today)

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

מרכיבים:

10 תפוחי אדמה בגודל בינוני
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

למילוי:
בצל בינוני
20 פטריות שמפיניון
כוס גבינות מגורדות
(צהובה, פרמזן, קצ’קבל, גאודה)
פלפל שחור גרוס
כחצי כפית מלח (כדאי לטעום ולהחליט לפי הגבינות ששמתם)

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

הכנות:

1. לקלף את תפוחי אדמה, לבשל במים רותחים ומומלחים 15 דקות.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לאפות את התפוחי אדמה כ 40 דקות ולקרר. לחתוך את החלק העליון של כל תפוח אדמה ולרוקן אותו, זה נראה בסופו של דבר כמו קערה מאורכת.

3. הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן כ 5 דקות. להוריד מהאש לקרר ולהוסיף את הגבינות. למלא את התפוחי אדמה להחזיר לתנור ולאפות על 180 מעלות עוד 15 דקות.

Baked Potatoes Stuffed with Mushrooms and Cheese

כדאי לדעת ש…
עדיף לא להשתמש בתפוחי אדמה קטנים כי במהלך האפייה הם מאבדים נפח, בינוני – גדול עדיף.  אפשר להכין עד שלב 2  מראש ולמלא את התפוחי אדמה ביום ההגשה. אפשר להכין הכל יום מראש. אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה. רוטב שום ליד מוסיף אבל לא חובה אפשר להגיש ללא הרוטב.
מה שתמיד הרתיע אותי בהכנת תפוחי אדמה ממולאים זה הריקון שלהם, מבחינתי זה הרבה עבודה ולא היה לי את הסבלנות הדרושה, אני רוצה לומר לכם שבדרך שכתבתי ריקון התפוחי האדמה זה קלי קלות, התפוחי אדמה רכים וחמימים ואין בעיה להוציא את הבפנוכו. מה עושים עם הפנים ? אוכלים כמובן זה טעים ברמות! לא הפסקתי לנשנש.

איזו ארוחה מהממת ויצירתית שמשלבת בין הפחמימה שבתפוח האדמה לחלבון והירק שבמילוי.

תפוח האדמה דל מאוד בשומן ומכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום.

המילוי המתבסס ברובו על בצל ופטריות, מוסיף לנו את התכונות האנטיביוטיות שבבצל ונוגדי החימצון, הויטמינים והאשלגן שבפטריות. הגבינות הקשות מכילות כמויות יפות של סידן- פי 4 ויותר מגבינה לבנה או קוטג’. עם זאת, יש לשים לב לכמויות השומן הרווי והנתרן הגבוהות שבגבינות אלה, להעדיף את אחוזי השומן הנמוכים יותר ולהמליח בצורה עדינה את שאר המאכל.

בכל תפוח אדמה ממולא יש כ200 קלוריות שמהוות לנו את בסיס הארוחה. במסגרת תפריט מאוזן אני ממליצה לאכול כ2-3  תפוחי אדמה ממולאים, להוסיף ליד סלט ירקות עשיר ומגוון ולקבל ארוחה בריאה, מושקעת ומאוזנת.

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינותתפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

הרשם
עדכן
23 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

קל מאוד להכנה וטעים מאוד. תודה

וואוו יצא פצצה!! יוצא מעולה גם בלי פטריות (פשוט כי לא היה לי), מתכון פשוט טעים ומושלם לארוחה קלילה

מה היתרון לבשל וגם לאפות את התפו”א לפני שממלאים אותם ואופים שוב? האם אפשר לשים במיקרוגל לכמה דקות כדי לרכך אותם?

היי ניק האם אפשר להוסיף לתערובת שום כתוש?ובצל ירוק?

היי ניקי האם אפשר להוסיף שום כתוש לתערובת ? ואם

שלום ניקי,
אפשר להשתמש בגבינה צהובה ובולגרית/קוטג’ או שחייבים תערובת של מה שכתוב במתכון?

היי
רציתי לדעת,
כמה זמן את חושבת שאפשר להכין את זה מראש?
תודה רבה!! זה נראה טעים מאדדד!!!!