יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה תוספות

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

8 מאי 2021
(Visited 45,610 times, 1 visits today)

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

מרכיבים:

10 תפוחי אדמה בגודל בינוני
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

למילוי:
בצל בינוני
20 פטריות שמפיניון
כוס גבינות מגורדות
(צהובה, פרמזן, קצ’קבל, גאודה)
פלפל שחור גרוס
כחצי כפית מלח (כדאי לטעום ולהחליט לפי הגבינות ששמתם)

הכנות:

1. לקלף את תפוחי אדמה, לבשל במים רותחים ומומלחים 15 דקות.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לאפות את התפוחי אדמה כ 40 דקות ולקרר. לחתוך את החלק העליון של כל תפוח אדמה ולרוקן אותו, זה נראה בסופו של דבר כמו קערה מאורכת.

3. הכנת המילוי:
לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן כ 5 דקות. להוריד מהאש לקרר ולהוסיף את הגבינות. למלא את התפוחי אדמה להחזיר לתנור ולאפות על 180 מעלות עוד 15 דקות.

Baked Potatoes Stuffed with Mushrooms and Cheese

כדאי לדעת ש…
עדיף לא להשתמש בתפוחי אדמה קטנים כי במהלך האפייה הם מאבדים נפח, בינוני – גדול עדיף.  אפשר להכין עד שלב 2  מראש ולמלא את התפוחי אדמה ביום ההגשה. אפשר להכין הכל יום מראש. אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה. רוטב שום ליד מוסיף אבל לא חובה אפשר להגיש ללא הרוטב.
מה שתמיד הרתיע אותי בהכנת תפוחי אדמה ממולאים זה הריקון שלהם, מבחינתי זה הרבה עבודה ולא היה לי את הסבלנות הדרושה, אני רוצה לומר לכם שבדרך שכתבתי ריקון התפוחי האדמה זה קלי קלות, התפוחי אדמה רכים וחמימים ואין בעיה להוציא את הבפנוכו. מה עושים עם הפנים ? אוכלים כמובן זה טעים ברמות! לא הפסקתי לנשנש.

בכל תפוח אדמה ממולא יש כ200 קלוריות שמהוות לנו את בסיס הארוחה. במסגרת תפריט מאוזן אני ממליצה לאכול כ2-3  תפוחי אדמה ממולאים, להוסיף ליד סלט ירקות עשיר ומגוון ולקבל ארוחה בריאה, מושקעת ומאוזנת.

לאתר של יעל התזונאית

תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינותתפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

הרשם
עדכן
51 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן