לחמניות שום כמו במאפייה עם סוד כמוס
יצא לי לקנות את הלחמניות האלה מספר פעמים במאפייה והן מדהימות! הייתי נחושה להכין בבית אבל לא הבנתי איך מכינים את הצורה היפהפייה של הלחמניה, תסתכלו על התמונות בלי לקרוא את המתכון ונראה אם אתם יודעים לבד איך מכינים.
אני ממשיכה לקנות ואני כל כך מתלהבת טעימות ברמות והצורה הזאת איך מכינים אותה בבית ?
הא! אחרי הרבה ניסיונות הבנתי מה הסוד להכנת הלחמניות התעלומה נפתרה והכל בגלל שיפוד של על האש ומה הקשר אתם שואלים ? תקראו את המתכון ותדעו את התשובה.
הכנתי לחמניות שום מדהימות ואתם יודעים מה ? הלחמניות האלה יותר טובות מהמאפייה ועכשיו אני לא צריכה לקנות אותן יותר.
מרכיבים:
500 ג' קמח (חצי קילו)
כף שמרים יבשים (11 ג') / חצי שקית שמרים טריים (25 ג')
100 מ"ל שמן (חצי כוס פחות כף מלאה)
240 מ"ל מים חמימים (כוס)
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית וחצי מלח
ביצה טרופה
חמאת שום:
150 ג' חמאה רכה מאוד
5 – 6 כפיות שום כתוש
כפית וחצי מלח
שליש צרור פטרוזיליה קצוצה
150 ג' גבינה צהובה מגורדת
הכנות:
1. מערבבים בקערה עם וו הגיטרה את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים לבצק חלק ורך, להתפיח כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. חמאת שום: לערבב חמאה, פטרוזיליה, שום ומלח.
3. להוריד קצת את הנפח ולחלק את הבצק ל 6 חלקים. כל חלק לרדד לעלה בגודל 20X30 (בערך), למרוח חמאת שום על כל העלה ולהשאיר דפנות נקיות, מעל לפזר גבינה צהובה. לקחת חלק נוסף של הבצק לרדד לעלה ולהניח על הגבינה צהובה.
4. לרדד לעלה דק, לחתוך בדפנות אם צריך, את המלבן לחתוך לפסים בעובי 2 ס"מ, לקחת פס אחת ולהניח על גבי פס אחר, כלומר יש פסים כפולים ולהניח במרכז לאורך שיפוד לתת לחיצה חזקה ולהוציא אותו החוצה.
5. כל פס כפול לגלגל כל קצה לצד הנגדי של השני (תראו בתמונות) ולסדר בתבנית. להתפיח 15 דקות.
6. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות, להבריש את את הבצק עם ביצה טרופה ולאפות כ 20 דקות.
אני יכולה לחסל את החמאה הזאת כמו שהיא, טעימה ברמות ובתוך בצק שמרים אמאל'ה כמה טעים! תדמיינו את החמאה הזאת עם בצק שמרים חם ותרוצו להכין.
התוספת הכי טובה לחמאת שום זה גבינה צהובה, טעים טעים וכשהיא נמסה בתנור יחד עם החמאת שום קשה למצוא משהו שיכול להתחרות בזה, פשוט נפלא.
לוקחים חלק נוסף של הבצק מרדדים לעלה דק מניחים על הגבינה צהובה לסגור יפה (אל תגלו מה יש בפנים שיהיה הפתעה בביס הראשון) לרדד את שני הבצקים ביחד לעלה דק, לחתוך בדפנות.
לחתוך לרצועות עבותלעשות פסים כפולים, להניח פס אחד על השני.להניח במרכז הפס את השיפוד ללחוץ חזק לתוך הבצק