סלט חסה חגיגי
אני רוצה להכיר לכם את הסלט שאני הכי אוהבת להכין לאירוח או לארוחת חג ואפילו לבראנץ סלט ירוק רענן וקיצי ב 10 דקות הכנה בגלל זה אני מכינה אותו ברגע האחרון ולשולחן ולמדתי שאם אני מכינה לפני הוא אף פעם לא מגיע לשולחן.
אושר גדול בקערה אחת חמצמצות, מתיקות והכל בזכות הרוטב הנהדר, אני בדעה שכל מה שצריך בשביל סלט מנצח וגורף מחמאות זה רוטב טוב מפה אפשר לשחק עם הסלט איך שרוצים תתבלו עם הרוטב ותנו לקסם לפעול.
מרכיבים:
חסה אחת גדולה
20 פטריות שמפיניון פרוסות דק
20 – 30 עגבניות שרי אדומות חצויות
2 תפוחים אדומים / ירוקים פרוסים דק / חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות גרעיני חמניה
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
50 ג' קוביות גבינה בולגרית
ויניגרט מנצח:
כף מלאה חומץ בלסמי (קצת יותר מכף)
2 כפות דבש
כפית שום כתוש
3 כפות שמן זית
כפית חרדל בסיסי
כף מלאה מיץ לימון
שליש כפית מלח
נגיעה של פלפל
הכנות:
1. אני מתחילה מהכנת הויניגרט:
לשים בקערה את כל המצרכים לטרוף היטב לטעום לתקן תיבול להעביר לצנצנת קטנה ולסגור, בינתיים לשמור בצד.
2. להפריד את עלי החסה לקרוע לחתיכות בינוניות ולשים בקערה יחד עם שאר המצרכים, לשקשק היטב את מצרכי הרוטב ולתבל את הסלט.
3. סלט מגישים מיד הדבר היחיד שאפשר להכין מראש זה הרוטב כל השאר לפני ההגשה, מרגע שהסלט מתובל הוא מתחיל לחשב את קיצו לאחור.
4. חשוב לדעת:
לא חייבים להשתמש בכל הרוטב להוסיף לערבב הרוטב אמור לעטוף את הירקות והעלים ולא להטביע אותם.
תוספות:
פקאנים, חמוציות, צימוקים, גבינת פטה, קוביות תפוזים, קלמנטינות, גרגרי רימון, בצל סגול חצוי