בורקס פילו גבינות
הבורקס גבינה הזה משגע תסתכלו על התמונות זה יצא פגז! הכנתי בורקס משפחתי ענק מאפה גבינות טעים במיוחד במילוי גבינות שיש לכל אחד בבית, השתמשתי בגבינות הכי זמינות והקפדתי שהגבינות יהיו עם אחוזי שומן נמוכים.
כל הסיפור של המאפה המקסים הזה זה לערבב את המילוי להזליף ולגלגל אין יותר פשוט מזה ובמינימום כלים.
קמתי מוקדם בבוקר תוך 30 דקות הבורקס נכנס לתנור אחרי כמה דקות אני רואה שזה מתחיל לבעבע המטבח מתמלא ריחות טובים לאט לאט המאפה מזהיב ומקבל צבע יפהפה.
בזריזות הכנתי סלט ירקות, קיפודי חצילים (אמאל'ה כמה טעים), עגבניות מגורדות ופרסתי ביצים קשות, כשהילדים קמו הכל המתין להם על השולחן חם וטעים.
אני רוצה לחלוק איתכם משהו כשמכינים באהבה ומכל הלב ❤️ אי אפשר לפספס במיוחד כשמכינים לילדים.
תבנית 28
מרכיבים:
חבילת עלי פילו מופשרת לפי הוראות היצרן
180 מ"ל חמאה מומסת / שמן (שלושת רבעי כוס)
מילוי גבינה:
100 ג' גבינה צפתית מגורדת
100 ג' גבינה בולגרית מגורדת
200 ג' גבינה לבנה 9%
200 ג' קוטג' 9%
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
ביצה L
כפית שטוחה מלח
2 כפות קמח
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לערבב את מצרכי המילוי לקרר כ 15 דקות.
2. לקחת דף פילו(את שאר הדפים לכסות עם מגבת) לשמן את הדף להניח מעליו דף נוסף ולחזור על השימון, להעביר את המילוי לשקית זילוף ולהזליף פס קצת אחרי ההתחלה מהמילוי לאורך הדף.
3. לגלגל את הפילו לרולדה ובסוף להבריש עם שמן ולהניח בתבנית משומנת בצמוד לדפנות, להמשיך למלא את התבנית בצורת ספירלה עד שהיא מתמלאת עד הסוף ולהבריש שוב את הפילו בשמן.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. מברישים את הפילו עם ביצה טרופה מפזרים שומשום ואופים כ 45 דקות המאפה מזהיב.