רוטב עגבניות קלאסי בסיסי עם פטנט מדליק!
איך מכינים רוטב עגבניות מושלם ? מבחינתי רוטב שאני יכולה לאכול אותו כמו שהוא עם כף ותכ'לס הוא לא צריך חיזוק עם שום דבר אחר זה רוטב עגבניות מושלם, אני משתמשת בעגבניות אדומות ואם יש לי עגבניות תמר עדיף אני מכניסה פנימה.
אתם רוצים לדעת מה הסוד שלי לרוטב עגבניות שאי אפשר להפסיק לאכול ? אני מראש מזהירה זה ממכר, פלפל שושקה לא פלפלים רגילים אלא האדומים המאורכים אני מכניסה פנימה וזה סוגר לי את הטעם וזה יאמי.
אני לא מגלה לאף אחד בבית מבחינתי זה הסוד שלי שואלים אותי למה הרוטב כל כך טעים ? שפתיי חתומות לא בא לי להתחיל לקבל פרצופים "מה שמת פלפלים ? לא רוצה לאכול לא אוהב" לא צריך לספר כל דבר.
אני מכינה כמות גדולה בעצם אני אגלה לכם עוד סוד כל פעם כשיש מבצע ומחיר העגבניות יורד ל 2.9 ש"ח לקילו זה הזמן לקנות הרבה עגבניות להכין את הרוטב ולהקפיא. בסוף המתכון יש פטנט חמוד שמאוד עוזר לי במטבח.
יצא לי פחות מ 2 קילו רוטב
מרכיבים:
20 – 25 עגבניות חתוכות לקוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות
10 שיני שום פרוסות
פלפל חריף פרוס (אני מכניסה כולל הגרעינים)
4 פלפל שושקה אדום מאורך חתוך לעיגולים
כוס מים
2 כפיות סוכר
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
כף גדושה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לטגן את הבצלים עד הזהבה קלה להוסיף את שיני השום לנמשיך לטגן זהירות שהשום לא ישרף מומלץ לערבב מידי פעם, להוסיף את השושקה והעגבניות שימו לב להשתמש בסיר קוטר 28 שיכיל את כל הרוטב בנוחות.
2. לטגן כ 5 דקות להוסיף כוס מים ולטגן עוד 15 דקות מידי פעם לערבב להרים מלמטה ולמעלה, להוסיף רסק, סוכר ותבלינים לכסות לבשל כ 40 – 45 דקות ולטחון.
3. לקרר לחלק לקופסאות ולשמור בהקפאה, אם רוצים לשמור חלק במקרר מומלץ לעקר את הצנצנת וזה נשמר כשבוע.
4. ועכשיו לפטנט אני ממלאת מגש קוביות קרח עם הרוטב ואז מתי אני צריכה אני שולפת קוביות ומוסיפה לתבשיל אין צורך להפשיר מראש.
5. מה עושים עם הרוטב ? למשל לזניה אבל אז אני לא טוחנת את הרוטב אלא משאירה כמו שהוא, רוטב לפסטה אפשר בלי לטחון ואפשר גם טחון, להגיש עם לחם טוב זה אחלה ממרח, רוטב לפיצה מעולה, שקשוקה, טוסטים, תבשילים שונים, אפשר להוסיף כמה עלי בזיליקום לרוטב ילך נהדר עם פסטות ולזניה.